Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 16. hét

A mostani időszak legjelentősebb tranzitja a Jupiter és az Uránusz együttállása április 21-én vasárnap pontosul be. A Jupiter a terjeszkedés és a siker elvét, az Uránusz a változást és az áttörést jelképezi, megnyitja az utat a jövő irányában. A Jupiter mindent felnagyít, amivel kapcsolatba kerül, az Uránusz pedig megtöri a formát és forradalmi változásokat hoz.

A két bolygó együtt nem várt eseményeket, meglepetéseket hozhat. Ez egy jelentős tranzit, kb. 14 évente történik, hatása nem csak a bepontosuláskor érvényes, hanem már előtte és az utána következő hetekben is. Az előző együttállás 2010 júniusában volt a Kos 0 fokán, a Bika jegyében pedig 1941 májusában.

A történelem nem ismétli önmagát, de hasonló motívumok lehetnek. A mostani konjunkció minden bizonnyal hatással lesz az anyagi javak, biztonság, stabilitás, értékek, hagyományok, ökológiai és gazdasági rendszerek témakörére, melyekkel kapcsolatban új alapok kerülnek lefektetésre. Ideológiai, vallási, kulturális, társadalmi és innovatív változások is várhatók, valamint az egész világ hatalmi és politikai struktúrája is átrendeződik.

A Nap pénteken belép a Bika jegyébe és vasárnap kvadrátba kerül a Plútóval, hogy még mélyrehatóbbá és radikálisabbá tegye a megújulást. Érzelmileg is mélyebb vizekre evezhetünk, mivel a jövő héten ápr. 24-én a Skorpió jegyében kiteljesedő Telihold világítja meg a rejtett igazságokat, és mivel a Telihold kvadrátban lesz a Plútóval, elég erőteljes tisztulásra, elengedésre és gyógyulásra hív. Aztán a Jupiter-Uránuszt uraló Vénusz is belép a Bika jegyébe április 29-én és ő is rögtön kvadrátba kerül a Plútóval és ha még lehet, még erősebb fokozatba kapcsolva az átalakulást serkentő energiákat. Közben a Mars április 30-án átlép a Kos jegyébe elindítva az újat, a Plútó pedig május 2-án megkezdi hátrálását, még utoljára meglátogatja a Bak jegyét (szept. 2-nov. 19.), hogy a maradék megcsontosodott struktúrát lebontsa.

Hétfő 04.15.

Merkúr-Chiron együttállás

A háromszoros együttállás második részénél vagyunk, az első március 20-án volt, amikor a Merkúr és Chiron találkoztak a Kos 18 fokán. Chiron a bennünk élő sebzett gyógyító archetípusa, aki tudását és képességeit a sebekkel együtt előző életeinkből hozza át. A Kos jegyében áthaladó Chiron az egónk és önérzetünk meggyógyításáról szól. Azokat a sebeket gyógyítja, melyek az értéktelenség érzéséről, az Én, a magabiztosság, a létjogosultság hiányáról szólnak. Mivel a Merkúr hátrálni kezdett, ezért most ismét találkozik a kentaurral, ezúttal a Kos 19 fokán, hogy újra ránézzünk és megértsük, gondolati mintáinkat, hogyan kommunikálunk másokkal, mert lehet, hogy átértékelésre és változtatásra van szükség. Ez a legerőteljesebb a három tranzit közül, mert a Merkúr a tudattalanból hoz fel információkat. Lesz majd egy harmadik találkozójuk is természetesen május 6-án a Kos 21 fokán, amikor a Merkúr már direktben halad, és segítségével végleg száműzhetjük a régi és elavult gondolati struktúráinkat.

Kedd 04.16.

Hold-Plútó szembenállás

Az Oroszlán jegyében járó Hold, aki tele van kreativitással, nagylelkűséggel, de drámaisággal is, szembe kerül a Vízöntő Plútóval, melynek hatására érzéseid extrém módon felerősödhetnek és hangulatod szélsőséges ingadozáson mehet keresztül. Az egyik pillanatban még mindent pozitívnak érzel, majd depresszióba is eshetsz. Gyakori érzés ilyenkor a reménytelenség, a félelem, a féltékenység és a megszállottság. Ha lehetőséged van rá, oszd meg valakivel érzéseidet! Figyelj oda, mert most könnyen érzelmi manipuláció áldozata lehetsz. Az érzelmi befolyás hatására bűntudatot vagy félelmet kelthetnek benned, megpróbálhatják elvenni tőled azt, amihez érzelmileg kötődsz. De mivel kevésbé tudod irányítani ilyenkor saját reakcióidat, te is érzelmi manipulációhoz folyamodhatsz, hogy megnyerj néhány csatát, mely után bűntudat és szégyenérzet marad. Próbálj meg most érzelmi alapon cselekedni vagy reagálni, mert ítélőképességedet elhomályosíthatja pillanatnyi hangulatod. Ne most hozz fontos döntéseket!

Szerda 04.17.

Vénusz-Felszálló Holdcsomópont együttállás

A szeretet és szépség elvét szimbolizáló Vénusz találkozik a felszálló Holdcsomóponttal a Kos 15 fokán. A felszálló Holdcsomópont a lélekfejlődés irányát határozza meg, a Vénusszal együttállva arra hív, hogy vizsgáld meg a szeretethez, az érzelmeidhez, a kapcsolataidhoz, a pénzhez való viszonyodat és mintáidat, melyeket működtetsz, és szabadulj meg azoktól a viselkedési formáktól, melyek gátolnak és hibás döntésekre késztetnek. A Vénusz a békés és szeretetteljes együttműködésekre hív, hogy teremts harmóniát magad körül és figyelj oda másokra. Olyan kapcsolatokat alakíts ki, melyek az igazi értékeken alapulnak. Ha magadon változtatsz, meglátod, egy szempillantás alatt megváltozik minden körülötted.

Csütörtök 04.18.

Nap-Hold trigon

A belső béke és egyensúly ideje. Nyugodt és kiegyensúlyozott vagy, hogy magadba nézz, és mélyebben megértsd, mit akarsz, mire van szükséged, és hogyan kell elérned. Segíteni tudsz másoknak is saját maguk megértésében. A kapcsolataid révén, különösen az ellenkező neműekkel, jobban megismered magad, mint máskor. Tanulmányozd személyes életedet, és találd meg, mit kell tenni, hogy kijavítsd a félreértéseket és nehézségeket másokkal, amelyek feszültséget keltettek közöttetek. A barátságok és a szerelmi kapcsolatok, amelyek e tranzit alatt kezdődnek, fontos következményekkel járnak a jövőben és erősen befolyásolhatják az élethez való hozzáállásodat.

Péntek 04.19.

Merkúr-Vénusz együttállás

Könnyebben el tudod mondani a társadnak, amit szeretnél, jobban ki tudod fejezni magad, szavakba is tudod önteni érzéseidet, szeretetedet a másik iránt. Ugyanakkor te is kaphatsz kedvességet, bókot, ajándékot vagy akár pénzt is. Jó alkalom a kreatív alkotó tevékenységekhez, a művészi képességek fejlesztéséhez, íráshoz, zenéhez, kézművességhez. Jobban megy a tárgyalás, gördülékenyebb a kommunikáció, a vitás helyzetek könnyebben megoldhatók. Kiváló alkalom társaságba menni, randevúzni, vagy akár a régi kapcsolatokat megújítani.

Nap a Bikában

Április 19-én délután, a tudatos énünket képviselő Nap átlép a lendületes Kos jegyéből az elszánt és kitartó Bika jegyébe, ahol május 20-ig tartózkodik. A Bika az élet naposabbik oldalát képviseli, imádja élvezni az életet, minden, ami az életben örömöt okoz neki, az kiemelten fontos. Értékesnek tartja az itt és most, valamint az öt érzékszerv világát. Ebben az időszakban készen állunk arra, hogy az élvezet felé vezető úton haladjunk. Egyszerre lehetünk a realitás talaján, miközben képesek lehetünk élni a pillanatnak boldogan, elégedetten és szívvel-lélekkel átadni magunkat az örömöknek.

Mars-Jupiter szextil

Erősnek és bátornak érzed magad. Ideális időszak a nehéz feladatok megoldására, mert nagy esély van a sikerre, melyet a megnövekedett optimizmusnak, a kezdeményezőkészségnek és a kockázatvállalási hajlandóságnak köszönhetsz. Az üzleti kapcsolatok jól alakulnak, könnyebb lesz támogatást szerezni különösen az autoritás figuráktól.  Ez egy jó alkalom a kemény munkára, sportra, és a randevúzáshoz is.

Szombat 04.20.

Mars-Uránusz szextil

Kapsz egy kis lendületet, hogy könnyebben változtass az életeden. Ezek a változtatások most könnyebben és zökkenőmentesebben tudnak zajlani. Ebben a néhány napban fokozottabban vágyhatsz az izgalomra, a szokatlan és nem hétköznapi dolgokra. Inspiráltabbnak és motiváltabbnak érezheted magad, így könnyebben boldogulhatsz az összetettebb feladatokkal. Ha van olyan tennivaló, melyre nehezen szánod rá magad, akkor használd ki ezt az impulzív energiát arra, hogy elkezded, ezzel megtetted a legnehezebb lépést.
Most könnyebben és bátrabban tudsz kapcsolódni valakivel, aki vonzó számodra. Lehet, hogy az illető kissé különc, vagy különleges valamiben. A szexuális életed is felpezsdülhet ebben az időszakban. Jó alkalom arra, hogy megújítsd a kapcsolatodat a partnereddel, lepd meg valamivel! De arra is jó, hogy elszakadj azoktól a kötelékektől, melyek korlátoznak önkifejezésedben vagy szabadságodban, nem csak a kapcsolatok tekintetében, hanem a munkahelyedet vagy egyéb dolgokat illetően is, ahol nem tudsz sikeres és boldog lenni.

Vasárnap 04.21.

Jupiter-Uránusz együtállás

Ez egy izgalmakkal, meglepetésekkel, élményekkel teli időszak, lehetőség az új dolgok felfedezésére. Nyitottabb lehetsz minden új, innovatív és szokatlan megoldásra. Képes leszel más szemüvegen keresztül szemlélni a világot, illetve hiedelmeidet is átértékelni. Egyre inkább vágyhatsz arra, hogy változtass, felfrissítsd és megújítsd magadat, környezetedet, tevékenységeidet. Bátran és pozitívan állsz a dolgokhoz, érdekelhetnek a társadalmi reformok, humanitárius ügyek. Jó időszak új projekt vagy vállalkozás indításához. Kevésbé érzed magad korlátozva és türelmetlenül vágyhatsz a szabadságra és a függetlenségre, főleg akkor, ha korábban elnyomtad magadban azt, hogy kifejezd egyéniséged. Ha elég nyitott és rugalmas vagy, sikerülhet áttörést elérni és megtalálni a legjobb megoldást, amiben már régóta próbálkozol. Arra azonban fokozottan oda kell figyelni, hogy felelősségteljesen kezeld a változásokat, ne hozz hirtelen döntéseket. Jó időszak utazáshoz, távoli kultúrák megismeréséhez, új kapcsolatok létesítéséhez, új ismeretek szerzéséhez és az újrakezdéshez.

Nap-Plútó kvadrát

A Plútó óriási lendületet és energiát ad életed teljes átalakulásához és az újjászületéshez. Vigyázz, hogy ezzel az energiával nehogy hatalmi harcokba keveredj. Szeretnéd jobban a kezedbe venni az irányítást, megvédeni a pozíciódat, konfliktusba kerülhetsz, viselkedésed szélsőséges is lehet. Ha nem cselekszel tudatosan, akkor a körülmények átveszik az uralmat feletted, valószínűleg kellemetlen eredménnyel. Lehet, hogy szembesülnöd kell saját magad fájdalmas aspektusaival, de ez a folyamat része, és végül rájössz, hogy ezek a tartalmak nem is olyan rosszak. Csak azért tűntek annak, mert soha nem adtál nekik helyet a tudatos személyiségedben.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!