Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 17. hét

2024. április 22-28.

Hétfő 04.22.

Hold-Merkúr szembenállás

A Mérleg Hold farkasszemet néz a Kos Merkúrral, az értelem és az érzelem szembe kerülnek egymással, ami megnehezíti a belső egyensúly megteremtését. Az egyik pillanatban túl analitikus a másikban túl érzelmes lehetsz. Érzéseidet nehezebben tudod megérteni és megosztani, illetve a mindennapi problémákat is nehezen érted meg. Mivel ilyenkor érzelmileg túl elfogult lehetsz, vagy nem érted meg a problémákat, ezért könnyen viták alakulhatnak ki. A fontos döntéseket ne most hozd meg. Igyekezz inkább kicsit visszavonulni és elmélkedni, ez segít csökkenteni a feszültséget és megérteni az érzéseidet. 

Kedd 04. 23.

Hold a Skorpióban

Délután a Hold belép a Skorpió jegyébe, intenzív érzelmekről szól ez a néhány nap. Legyen szó szenvedélyről, lelkesedésről, bánatról vagy vágyról, az érzelmek mélyen megérintenek bennünket. Az a vágy motivál bennünket, hogy a dolgok végére járjunk, a felületesség most nem fog működni. A Skorpióban lévő Hold arra ösztönöz, hogy fedezzük fel saját erőnket. Kiváló alkalom arra, hogy önvizsgálatot tartsunk, megszabaduljunk félelmeinktől és korlátozó szokásainktól.

Szerda 04.24.

Skorpió Telihold

A fogyatkozási szezon utáni első Telihold a Skorpió jegyének 4°17’-én teljesedik ki budapesti idő szerint 01:48-kor. A Nap a Bika jegyéből világítja meg a Skorpió Holdat. A Bika az anyagi javakkal, biztonsággal, stabilitással, személyes értékekkel foglalkozik, a Skorpió a lebontást, a változást, az elengedést és az átalakulást szabályozza. A Bika Nap szereti az egyszerű és kézzelfogható dolgokat, a Skorpió Hold intenzív és szenvedélyes, a bonyolultabb, megfoghatatlanabb, rejtélyes dolgokra irányítja a figyelmünket. Ez a Telihold arra hív, hogy találd meg az egyensúlyt e két energia között. Érzelmileg elérjük a csúcspontot, különösen az elfojtott érzelmek tekintetében, itt az ideje ezeket felszínre hozni és kifejezni, megmutatni, mire van igazán szükséged. Először úgy tűnhet, hogy a Skorpió Hold levisz a mélybe és megingatja kapcsolataidat és pénzügyeidet, de hosszú távon pozitív áttörést eredményez, és minden olyat kiiktat az életedből, amire nincs szükséged. Mivel a szokásosnál érzelmesebb lehetsz és ítélőképességed nem biztos, hogy megfelelően működik, nem érdemes azonnal döntést hozni, hanem várni néhány napot és átgondolni a következő lépéseket.

Csütörtök 04.25.

Merkúr direkt

Égi kommunikátorunk, a Merkúr április 1-jén kezdte meg hátrálását a Kos 27°13’-én, és április 25-én a Kos 15°59’-éről indul újra előre. A retrográd Merkúr a tudatosítás ciklusa, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk, nem azért van, mert a bolygó hátrál és ki szeretne szúrni velünk, hanem lehetőséget ad, hogy újra és újra átgondold korábbi döntéseidet, főleg az elmúlt 3 hónapban történteket és tudatosuljon, hogy nem a külső körülmények felelősek sorsod alakulásáért, hanem csakis a te döntéseid a meghatározóak. Most, hogy elindult előre, kevesebb fennakadás lesz az információcserében, az ügyintézésben, a közlekedésben. Megnyílik az út az ösztönös cselekvés irányába. Ideális alkalom a még ki nem próbált ötletek tesztelésére, új dolgok kipróbálására.

Péntek 04.25.

Hold a Nyilasban

Hajnalban a Hold belép a Nyilas jegyébe. Optimista és vidám energia. Az igazság keresésének igénye motivál, és akár egy új nézőpont követésére is hajlandó leszel. A részletekre most nem vagy kíváncsi, hanem a nagy egészre koncentrálsz. Az új élmények és kalandok mély érzelmi igényt elégítenek ki. Vigyázz, mert könnyen túlzásokba eshetsz. Jó alkalom a kalandos tevékenységekhez, utazáshoz, sportoláshoz, fizikai aktivitáshoz, tanuláshoz.

Hold-Plútó szextil 

Mélyen eltemetett érzéseid feljöhetnek az intenzív személyes interakciók során. Érzelmi kapcsolataid szintet léphetnek, vagy véget is érhetnek. Minden, ami szétesőben van az életedben, most újjászülethet. Könnyebben hozzáférhetsz a tudatalattidhoz, feltárhatod problémáid gyökerét, megfejtheted a rejtélyeket, melyek a felszín alatt lapulnak. Kiderülhetnek családodat vagy a kapcsolatodat érintő titkok is.

Szombat 04.26.

Hold-Szaturnusz kvadrát

Ma egy kicsit nehezebb lehet a kapcsolódás másokhoz. Feljöhetnek nyomasztó érzések a múltból, érezheted szomorúbbnak, magányosabbnak, elszigeteltebbnek magadat. A kapcsolatokban ilyenkor könnyen kialakulhat érzelmi hidegség, távolságtartás. Figyelj oda, hogy ne vetítsd ki másokra a negatív érzéseidet, hanem vállalj felelősséget értük! 

Vasárnap 04.27.

Hold-Vénusz trigon, Neptun kvadrát

A Nyilas legvégén járó Hold kapcsolódik a Vénuszhoz és a Neptunuszhoz. Egyrészt a szeretet, a béke, a harmónia érzésében töltekezhetsz, másrészt nem biztos, hogy a valóságnak megfelelően érzékeled a történéseket, könnyen becsaphatod magadat, vagy mások is megtéveszthetnek. Ne most hozz meg fontos döntéseket, inkább végezz valami kreatív tevékenységet, ami örömet okoz, vagy tölts időt a szeretteiddel, barátaiddal.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!