Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 3. hét
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

2024. január 15-21.

Hétfő 01.15.

Nap-Hold szextil

Ez a pszichológiai és érzelmi egyensúly időszaka, amikor a személyiséged különböző aspektusai összhangban vannak egymással. A barátokkal és a közeli szomszédokkal nagyon harmonikus lesz a kapcsolat, és új barátokat szerezhetsz. A mindennapi lét rutinszerű megbeszélései, tárgyalásai és tranzakciói nem fognak akadályokat teremteni. Jó alkalom másokkal lenni. Az ellenkező nemmel való kapcsolat is simább a szokásosnál. Ez különösen jó alkalom arra, hogy átgondold személyes és érzelmi életedet. Az ezen a területen tapasztalható feszültségek most korrigálhatók.

Hold-Neptunusz szextil

Egy kicsit érzékenyebb, együttérzőbb, intuitívabb, álmodozóbb, pszichésen fogékonyabb is lehetsz. Mélyebb szinten tudsz kapcsolódni szeretteidhez, családtagjaidhoz. Jó alkalom a meditációra és különböző művészi vagy kreatív alkotó tevékenységekhez, valamint táncra és zenéhez.

Kedd 01.16.

Nap-Neptunusz szextil

Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire. Könnyebben összekapcsolódhatsz a kollektív tudattalannal és könnyen válhatsz egy nagyobb közösség részévé. Fontossá válik a másokkal való törődés, empatikusabb leszel, jó alkalom arra, hogy jótékonysági munkába kezdj, segítsd a hátrányos helyzetűeket. Nem arról van szó, hogy ne törődj magaddal, hanem arról, hogy azonosulj azoknak a céljaival, akiknek segítesz. Előtérbe kerülnek a lelki dolgok, nagyszerű alkalom bármilyen spirituális vagy okkult témában való elmélyedésre, tanulásra, olvasásra. Ha megteheted, vonulj vissza egy kicsit egy olyan helyre, ahol nyugodtan meditálhatsz.

Szerda 01.17.

Hold-Vénusz trigon

Hétfőn még kvadrátban álltak egymással, de mára ez a feszültség kisimult a két női archetípust jelölő planéta között, így hozzájárulva ahhoz, hogy érzéseidet a szeretet, a béke, a harmónia töltse el. Kedves, barátságos hangulatban vagy. Jó alkalom a társasági élethez, barátokkal való találkozásra vagy akár randevúzásra. A szexualitásba meghittséget, gyengédséget és érzékiséget hoz.  Késztetést érezhetsz, hogy többet gondoskodj a családodról, szeretetedet jobban ki tudod fejezni feléjük. Kedvező a kreatív, művészi, zenei tevékenységekhez, valamint jó időszak a pénzköltéshez. Vegyél valamilyen szépségápolási terméket, vagy menj el fodrászhoz vagy egy masszázsra.

Csütörtök 01.18.

Merkúr-Szaturnusz szextil

A Bak Merkúr már önmagában is a célutdatos és felelősségteljes gondolkodásról szól, de ennek a kedvező fényszögnek a hatására gondolkodásunk még tisztább, ítélőképességünk és szervezőképességünk is még jobb lesz, még könnyebben fogunk tudni koncentrálni, kommunikációnk nyílt és őszinte. Ez jó kiigazítás most a holnap bepontosuló, de már érezhető Vénusz-Neptun kvardátnak, melynek hatására elbizonytalanodhatunk és nem biztos, hogy a valóságnak megfelelően érzékeljük a történésket. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor ideális alkalom a komoly beszélgetések lefolytatására, szerződések aláírására, hosszú távú projektekhez, távlati tervek készítéséhez.

Péntek 01.18.

Merkúr-Jupiter trigon

Optimizmust és jó híreket hoz. A kutatást, a tanulást és a társasági életet részesítjük előnyben. Jó alkalom terveket készíteni, mert jól működnek az ösztöneink, jövő orientáltak vagyunk és gondolkodásunk pozitív. Most ideális utazást megtervezni, vagy elutazni valahova főleg messzi tájakra. Nyitottságunk lehetővé teszi ismereteink és látókörünk bővítését. Az üzleti kapcsolatok is jól működnek, ideális időszak a tárgyalások lebonyolítására és a szerződések aláírására. Mindenfajta jogi ügynek megfelelő. Szerencsés időszak, ami növeli az elégedettségünket és boldogabbá is tesz. De ma különösen érdemes figyelembe venni az alábbiakat is.

Vénusz-Neptunusz kvadrát

Elbizonytalanodhatsz, énképed torzulhat és megint nem tudod pontosan, hogy a valóságot érzékeled-e. Ez egy érzelmileg sebezhetőbb időszak, néhány napig tart. Ha párkapcsolatban élsz, és a kölcsönös bizalom és megértés kialakult, akkor ez a tranzit nem jelent nehézséget. Ha most ismerkedsz, hajlamosabb lehetsz a tudattalan képeid kivetítésére a társadra, ami torz észleléshez vezethet és semmi köze a másikhoz, hanem te alkottad meg az elméddel. Ezért ez a későbbiekben hozhat csalódást, mivel túlidealizáltad a másik személyt, figyelmen kívül hagyva a nyilvánvaló hibákat és negatív tulajdonságokat, vagy nem vetted észre, hogy kihasználnak. Most fokozott igény mutatkozhat a gyengédség és a szeretet iránt, de érdemesebb lenne várni néhány napot az elköteleződéssel, míg a tranzit elvonul. Neptun tranzit idején kerülendők a függőséget okozó szerek is, ugyanis fogékonyabb lehetsz azok depresszív hatására és a méreganyagok is könnyebben felszívódnak. Ez nem egy produktív időszak, viszont kedvez a művészi tevékenységeknek. Használd a fantáziádat és a képzelőerődet és alkoss valami szépet!

Szombat 01.19.

Nap-Plútó együttállás

A Nap együttáll a nagy transzformátorral, a Plútóval a Bak jegyének utolsó fokán (29°59’). Annak ellenére, hogy a Nap és a Plútó együttállása minden évben megtörténik, a mi életünkben a Bak jegyében már nem lesz több. A Nappal való együttállása során a Plútó óriási lendületet és energiát ad életed átalakításához és a lélekfejlődéshez. Ez magában foglalja a visszavonulást és a helyzet alapos áttekintését. Az újjászületési folyamat nagyobb önbecsüléshez és személyes hatékonysághoz vezet. Vigyázz, hogy ezzel az energiával nehogy hatalmi harcokba keveredj. Energiáit önző célokra ne használd, csak olyanokra, amelyek másoknak is kedveznek, mert máskülönben dühös ellenállást válthatsz ki, vagy akár erőszakot is tapasztalsz mások részéről. Használd az energiát, hogy saját életedet, önmagadat átalakítsd. Bővítsd tudatosságodat azzal kapcsolatban, hogy ki és mi vagy. Ha a tranzit során nem cselekszel tudatosan, akkor a körülmények átveszik az uralmat feletted, valószínűleg kellemetlen eredménnyel. Lehet, hogy szembesülnöd kell saját magad fájdalmas aspektusaival, de ez a folyamat része, és végül rájössz, hogy ezek a tartalmak nem is olyan rosszak. Csak azért tűntek annak, mert soha nem adtál nekik helyet a tudatos személyiségedben.

Nap a Vízöntőben

A Vízöntő egy levegős jegy, intellektuális és nagyon szereti a szabadságot, függetlenséget, lázadó, különc, barátságos, de ugyanakkor hűvös és távolságtartó is. Fókuszában nem az egyén, hanem a közösség áll, mivel magas szinten feleadata, hogy mások céljait segítse. A Nap, aki a tudatos énünket, az egót képviseli az uralmi pozíciójával szemközti Vízöntő jegyében száműzetésben van. A Vízöntő feloldja az Oroszlánban túlságosan erőssé vált egót, elvezeti a vereséghez és a zuhanáshoz, valamint feloldja azokat a kötéseket is, amelyeket a Skorpió olyan sok fáradtsággal és energiával kialakított. A Bak által kidolgozott struktúrák és rendszerek pedig túl komolynak és merevnek válnak számára.

Ebben az időszakban (jan. 20-febr.18.) az innováció, az eredetiség és a tudás fontossá válik számunkra. Ami idejét múlt az életünkben, azt most könnyebben átalakíthatjuk, és könnyebb lesz új perspektívákat találni. Jó időszak arra is, hogy háttérbe helyezd egyéni identitásodat és törődj más emberekkel is, akár önkéntes munkával vagy anyagilag támogass embereket vagy egy számodra fontos ügyet. A közösségi szellem fontossá válik, találkozz hasonló gondolkodású emberekkel, ilyenkor mindenki tele van zseniális ötletekkel, ezért hallgasd meg a többieket és ha eszedbe jut valami, írd fel, még ha elsőre őrültségnek is tűnik.

Plútó a Vízöntőben

Most még benne vagyunk abban a bizonyos 20 hónapos vizsgaidőszakban, majd meglátjuk mi az, amit meghagy nekünk a Plútó. Első körben 2023. március és június között járt a Vízöntőben, most lép másodszorra a Vízöntőbe, szeptemberben megint vissza a Bak jegyébe, aztán harmadszorra november 19-én lép a Vízöntő jegyébe, és itt is marad 2043 márciusáig. Amíg ezt az ide-oda mozgást végzi a Bak és a Vízöntő jegye között retrográd mozgásának köszönhetően, addig a Bak jegy végén, azon a bizonyos anaretikus fokon áll. A Bak uralja a rendszereket, a hierarchikus struktúrákat, törvényeket, szabályokat, a hagyományos, régi dolgokat. Az anaretikus fok nagy jelentőséggel bír, még ott vannak a Bak jegynek a tulajdonságai, de már nem olyan erőteljesen, a bolygó már látja a másik jegyet, olyan, mintha félig itt lenne, félig ott, ettől kissé ingadozóvá, türelmetlenebbé, agresszívabbá válhat. Az anaretikus fokot karmikus foknak is hívják, egyfajta próbatételt, fordulópontot, lezárást jelent. Fókuszba kerülnek és megkérdőjeleződnek a fennálló társadalmi, gazdasági, hatalmi struktúrák, a kormányok, intézmények, vezetők. A Plútó levizsgáztatja a rendszert, és ami átment a vizsgán, az mehet tovább. Tehát ez az időszak egy 20 hónapos vizsgaidőszak, egy átmeneti időszak. Amíg a Plútó a Bak anaretikus fokán áll egyéni szinten fontos lesz az önuralom és az alkalmazkodás gyakorlása. Az pedig, hogy mit hoz majd a Vízöntő Plútó, csak találgatni lehet, ember nincs a földön, aki megélt Vízöntő Plútót. Korábban 1777-1797 között járt ott, akkor fedezték fel az Uránuszt is, aki szinten nagyban befolyásolta az adott kor sajátosságait, így nem igazán lehet kiszűrni tisztán a Plútó hatásait.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!