Ki hová tervezi a nyaralást?

Kezdőlap » Blog » Vicces » Ki hová tervezi a nyaralást?

KOS – 1 hét hegymászás, utána barlangászik, majd ejtőernyős kiképzésen vesz részt. Ha a család igényli, 15 perc alatt végigjár 3 múzeumot, szendviccsel a kezében és bakancsban, vagy strandpapucsban (évszaknak megfelelően) 30 perccel később a múzeumok nevét nem tudja felidézni már, de tudja, hogy 20 perc maradt a 35 percre lévő vonatig, úgyhogy kicsit ki kell lépni, hogy elérjék.

Vízpart mellett töltött idejében vizisízik, szörfözik, strand röplabdázik és nézi a családot, hogy hogy a fenében nem sülnek meg napozás közben?

BIKA – Szépasszony völgyébe el kell mennie idén, oda kocsival nem mehet, mert 2 napig nem ülhet volánhoz utána, így marad a vonat (lehetőleg étkezőkocsival) Minden állomáson leugrik még a büfébe, mert a szalámis, sonkás, sajtos szendvics elfogyott.

A 2 napos borozgatást követően a helyi kockás abroszos éttermeket végiglátogatja, ha már itt vagyunk felkiáltással! (a maradékot, amit a család többi tagja nem fogyasztott el rosszalló tekintettek nézi, majd becsomagoltatja természetesen)

Vízpartra, ha lejut, előveszi magával hozott napernyőjét, nyugágyát, hűtőtáskáját és az árnyékből nézegeti az ellenkező nem domborulatait.

IKREK – Minden fellelhető múzeumba és könyvtárba benéz. Vitt magával prospektust, hogy miket érdemes megnézni, de eszébe sem jut elővenni, (majd otthon végig futja mi maradt ki esetleg) Könyvet visz a strandra, 6db-ot, nem tudja előre melyikhez lesz kedve. Vesz mellé 2-3 újságot is a biztonság kedvéért. (Nem politikait, abból elég a munkahelyen, csak valami könnyedebbet)

Étteremben egy fél adag szűzérmét kér, egy fél adag lecsót, és legyen egy somlót és palacsinta is. Kissé zaklatott, hogy előre meg kell mondani a pincérnek, mit szeretne 15 perc múlva enni. 

Hazafelé még a többiek álmélkodnak milyen szép hegyet látnak, ő is konstatálja: “aha, hegy”.

RÁK – Jön velünk akkor nyaralni, anyu, apu, sógor és koma, beférünk nyolcan az ötszemélyes autóba persze! Visszük vahúrt is, szó sem lehet kutyapanzióról. Neki külön csomagolom a főznivalót. 

Gyerekek: 11 és 15 óra között senki nem megy a napra! Sanyi bácsi mehet horgászni, az az ő dolga. Viszünk társasjátékot, és szúnyogriasztót! (ha nem fér be a társast itthon hagyjuk) 

1db lángost mindenki kap, de nem azért főzök majd egész nap a 40 fokban, hogy a büfében egyetek. Felírtam a balatonalsószörcsögi orvosi ügyelet telefonszámát, ha szükség lenne rá.

Tudjátok, hogy víziszonyom van és nem szeretem, ha vizes lesz a hajam! Esténként megnézzük a naplementét. Igen minden este!

OROSZLÁN – A partról megnézhetitek milyen jól tudok úszni, búvárkodni, de akár egy krokodillal is megbirkózom!

Foglaltam helyet a szállás melletti étterembe, hogy 2 hét múlva mikor megyünk, biztosan legyen asztalunk. Klíma közelébe, vízre néző helyet kértem. Elviszlek titeket kulturális helyekre is, majd el tudjátok mesélni történelem órán! (Majd megkérdezem a szomszédot, az intellektuális embernek tűnik, mit érdemes ott megmutatni a gyerekeknek)

Annyuk, ha lesz össztánc, jól megtáncoltatlak, hogy mindenki csak ámulni fog! (Anyjuk, tudja, ha nem lesz, de eleget iszik, akkor is)

SZŰZ – Szóval, mához 3,5 hónapra és két napra fogunk indulni… Tökéletes ez a faház, amit béreltünk, csak az a sok szúnyog meg légy ne lenne, este meg a szomszédban a dorbézolás.. Mondjuk lehetne közelebb a parthoz, 200 métert ígértek, ez legalább 300 méter. Már szóltam a recepción érte! 

Gyerekek, minden nap fagyizunk, egy egy gombócot kaptok. Igaz akkor is ha 18 éves vagy, tudod, be kell osztani azt a keveset. Jó ma akkor nyaralunk, beülünk abba az étterembe, kerül amibe kerül, egyszer élünk!

De holnap elővesszük a konzervet! Strandon szót fogadni, cukros bácsival nem állunk szóba és viszünk esőkabátot is, sosem lehet tudni!

MÉRLEG – Rendben, holnap indulunk, akkor ma még leugrok a körmösömhöz és a fodrászhoz. Ha belefér a kozmetikus is, de az nem olyan fontos (majd ott keresek egyet). Elpakoltatok mindent? Biztos? Átnéztem már 3x de hátha valami eszetekbe jut.

Még jó, hogy kocsival megyünk, a vonaton az a sok idegen ember, a repülők meg tudom, hogy mind lejönnek, de ki tudja hogyan!

Bahamák, jó választás volt, csend, nyugalom, kék tenger.. és azok az hawai lányok/fiúk, már most tudom, hogy állandóan engem fognak nézni. Mondjuk meg is értem, ki mást néznének?

SKORPIÓ – Egyedül megyek, egy lakatlan szigetre. Dehogy van ott mérges pók, csak ha feldühíted! Jó, akkor mejnünk idén is közösen, ha annyira akarjátok!

Persze rómába.. ne mindjárt a Vatikánba? (Bár ott a kriptákhoz, ha szerez valaki belépőt…) Nem semmi nyálas uticél! 

Jó akkor tenger.. Éjjel elmegyünk úszni, hátha látunk cápát! …dehogy úszik az olyan gyorsan. Láttam van ott ejtőernyős ugrás meg tengeralattjárós séta, ha jobbat nem találunk kipróbáljuk ezeket. 10 napot ki fogok bírni. Igen ki fogom bírni. Remélem. Talán. Legfeljebb hazajövök hamarabb.

NYILAS – Balatonon felírtam, 5.10-kor kel és 20.38-kor megy le a nap, de jó lesz, meg tudjuk nézni mindkettőt! Minden nap.

Főzni, én? Nem elég egész évben? Na az nekem nem lesz kikapcsolódás! Ha nem engedhetjük meg, hogy étterembe menjünk, el se induljunk. Persze jó az a kis önkiszolgáló is. Bár Gézáék múlt évben ugyanott voltak és mondták, hogy elég pocsék a kaja. Ők a mellette lévő Grandhotel éttermébe jártak. Jó, majd még megbeszéljük..

Ha vannak ott Görög templomok, azt is megnézzük, azok olyan szépek! (Aha a Balatonon, ha vannak meg fogjuk anyukám!)

Akkor keressünk arra egy botanikus kertet, most virágzik a liliom!

BAK – 2 hét múlva indulunk! Már csak két hét? Miért nem szóltál előbb? Pont egy project közepén vagyok, nem hagyhatom ott a többieket, sosem lenne befejezve. Jó, ha nem végzek, előre mentek a gyerekekkel, és megyek utánatok ahogy tudok.

Laptopot és a tabletet becsomagoltad? Esténként rá kell néznem a benti kollégákra, mit rontottak el, max 1 óra ígérem.

Hová is megyünk? Biztosítás rendben, útlevél ok, jogsi érvényes.. Ugye mondtam, hogy ez a családi egyterű egyszer csak jól fog jönni! 5 éve már megvan? fel sem tűnt, de csak eljött az ideje! Ha már egyszer elmegyünk, kirúgunk a hámból, 5 csillagos kiszolgálást kapunk, még a szivart is ki fogom próbálni! (dehogy szokom rá, de úgy olvastam ott ingyen jár a vacsorához). 

Túrázni? Ja persze a partig, értem. Igen, minden nap megyünk valahova, megígértem…

VÍZÖNTŐ – Együtt megyünk a barátainkkal, végre lesz időnk beszélgetni (nem a múlt heti, meg az az előtti az nem olyan volt, most csak mi leszünk). Ritka a 30 fős faház, örüljünk, hogy kaptunk és mindenki pont ráér ebben az időpontban. Tábortűz (naponta 2x), nagy séták a parton, holdfényben. Ősszel visszajöhetnénk megtisztítani a partot a sok szeméttől, amit az emberek itt hagynak, nem gondoljátok?

Szóval van nálunk 6 gitár, 4 szájharmonika, 2 dobfelszerelés. Mi lenne, ha adnánk egy koncertet a vízből kisodródott algák megmentéséért? Minden befolyt összegből, algákat menthetnénk! Benne vagytok?

HALAK – Hová? Jaaa, nyaralni, persze! Tenger vagy a hegyek? Azt hiszem, nekem mindegy, ahogy akarod. Vagy egyszerűen csak induljunk el arra, aztán valahol ott leszünk. Szólok, ha szerintem odaértünk. Hálózsák van a kocsiban, WC az út szélén, kell ennél több? Na neeem, főzni? Minden két hétben főzök! (1x) Kizárt! Ha ennyire sem vagy képes, meg sem érdemelsz engem!

Nem hisztizek, de így van! Tudod mit? Nem is akarok veled idén nyaralni menni!
…Virág? Miért nem bonbon? Jó, nem haragszom (annyira) akkor indulhatunk?

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!