Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Algol a Démoncsillag
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

Intenzív szenvedély és megszállottság

2024.05.09.

A tradicionális asztrológia nem éppen a kedvező hatású állócsillagok közé sorolja az Algolt, a Perzeusz csillagkép béta (második legfényesebb) csillagát, mely a Bika 26°30’ áll jelenleg. Pusztítónak és erőszakosnak titulálja, holott a női nem vad és nyers arcát fejezi ki, mely az anyatermészet potenciális erejét rejti magában.

Az Algol egy erős szenvedélyt jelképez, amelyet pozitív és negatív irányban is lehet működtetni. Használhatod eszközként, hogy legyőzd magadban a negatív tulajdonságaidat, a benned levő „szörnyet”, vagy elfojtott energiaként a külvilágra vetíted ki, ami dühöt és bosszúvágyat vált ki és akár erőszakba is torkollhat. Ez nem csak egyéni, hanem kollektív szinten is ugyanígy működik. Érdemes megismerkedni Perzeusz és Medusza mítoszával, ugyanis minden csillagkép mai jelentése mitológiai eredetű.

A Nap május 16-17-én kerül egyvonalba az Algollal, ez minden évben megtörténik, rávilágítva a bennünk levő hatalmas és erős potenciálra, melyet tudatossági szintünknek megfelelően eldönthetünk, mire használunk.

Idén a Jupiter is érinti az Algolt május 6. és 15. között, ami ritkább jelenség, legutóbb 2012 májusában volt. Érdemes erre az időszakra visszatekinteni, mi történt az életedben. Amikor a Jupiter kapcsolatba kerül az Algollal, az egy olyan intenzív erőt ad az egyénnek és arra készteti, hogy szinte megszállottan kezdjen a hitének megfelelő úton haladni figyelmen kívül hagyva a társadalmi elvárásokat, mind politikai, fizikai vagy spirituális tekintetben.

Az Uránusz is kapcsolatba kerül hamarosan az Algollal, ami még ritkább jelenség, ugyanis legutoljára 1940-41-ben állt hónapoki egyvonalban vele. Idén június és november között, valamint 2025. április, májusban állnak egyvonalban, mivel az Uránusz közben retrográd lesz.

Amikor az Uránusz kapcsolódik az Algolhoz, akkor megnövekedhet az igazságtalanság elleni lázadás, a szerencsétlenül járt emberek megsegítésének és a közösség feletti hatalomátvétel szándéka.

Az Uránusszal július közepén együttáll a Mars, mely még intenzívebbé és kiszámíthatatlanabbá teszi ezt az időszakot, mely egyszerre hozhat destruktív eseményeket, krízis helyzeteket, de a kreativitás és a zsenialitás megnövekedett energiáját is magában foglalja.

Egyéni szinten tehát mindenki maga dönti el, hogyan sáfárkodik ezzel az energiával, főleg, ha van bolygója a Bika 26 foka körül, leegyszerűsítve a Bika 24-28 foka között (elvileg másfél fokos orbisszal lehet számolni, attól függően ki mikor született, 1950-ben a Bika 25°28’-én, 2000-ben a Bika 26°10’-én állt, 72 év alatt halad 1 fokot). Ha kíváncsi vagy, érintett vagy-e vele, a honlapunkon levő képlet elemző az állócsillagokat és azok értelmezését is mutatja.

Forrás:
Bernadette Brady: Brady’s Book of Fixed Stars, Star and Planet Combinations

Kapcsolódó: Nap-Algol együttállás

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 21. hét

2024. május 20-26. Hétfő 05.20. Nap-Neptun szextil Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire.

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!