Hold-Szaturnusz kapcsolatok a horoszkópban

Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Bolygók » Hold-Szaturnusz kapcsolatok a horoszkópban
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.
Olvasási idő:3 Perc, 25 Másodperc

Anya-gyermek kapcsolat és a szeretet képessége

A Hold a legmélyebb személyes szükségleteinket, alapvető szokásainkat és reakcióinkat, valamint tudattalanunkat képviseli. A Hold az anyához és általában a női energiához kapcsolódik. Megmutatja, hogy éled meg vagy látod az édesanyádat, milyen vagy anyaként, hogyan szereted, ha gondoskodnak rólad, hogyan reagálsz ösztönösen az eseményekre.

A Hold horoszkópban való elhelyezésének értékelése jól mutatja, hogy milyen az illető anya-gyermek viszonya. Ha a Hold a Szaturnusszal fényszögkapcsolatban van (főleg a kihívást jelentő fényszögek esetén – együttállás, kvadrát, oppozíció), akkor a Szaturnuszi analógiákat (korlátozások, határok, felelősség, kötelezettség) az anyán keresztül tapasztalja meg.

Az anya lehet hideg, feszült, látszólag nehézségekkel terhelt, vagy egyszerűen csak problémái vannak a gyermek azon igényeinek kielégítésével kapcsolatban, amitől jól érzi magát. Egyes esetekben az anya mindent megtesz, és figyel a gyermek kényelmére és elégedettségére, de lehet, hogy annyira meg szeretne felelni, hogy ezzel bizonytalanságot és kétséget áraszt magából.

Képzeld el magad körülbelül hat hónapos korodban, amikor szeretnél enni vagy édesanyád karjaiban lenni, de ő valamilyen okból kifolyólag nem képes kielégíteni ezeket az igényeidet. Lehet, hogy más kötelezettségekkel van elfoglalva, vagy azt olvasta egy könyvben, hogy a csecsemőket menetrend szerint kell etetni, nem igény szerint. Egy téglafalba rohansz. Valódi érzelmi vagy fiziológiai igényeid nem teljesülnek. Milyen hatásai lesznek ennek?

Frusztráltnak és bizonytalannak érzed magad. Úgy érezheted, hogy te vagy a hibás, hogy valami nincs rendben veled: „Nem azt adja meg, amire szükségem van, ezért rossznak és szerethetetlennek kell lennem.” Ezt hívják a rossz anya „introjektálásának”. A korai benyomások, hogy nem vagy jó és nem, vagy méltó a szeretetre, mély nyomokat hagynak, és később, amikor valaki tényleg igazán szeret, azt mélyen képtelen leszel elhinni.

Azok az emberek, akiknél a Hold nehéz fényszögben áll a Szaturnusszal, gyakran nincs önbizalmuk, és abban a meggyőződésben vannak, hogy mások nem tudják kielégíteni szükségleteiket. Érzékeny, ideges kötődéseket alakítanak ki. Nehezen lazulnak el egy kapcsolatban, és szorongásaik és bizonytalanságaik a végén elűzhetik a másikat. Ily módon sikerül félelmeiket önbeteljesítő jóslattá változtatni. Vagy (az ismétlési kényszer doktrínája szerint) olyan emberekhez fordulnak, akiknek természetüknél fogva nehézséget okoz a szeretet kimutatása vagy az illető szükségleteinek kielégítése. Lehetnek körülötte udvarlók, akik valóban vágynak rá, és boldoggá akarják tenni, de ők nem lesznek érdekesek. Ehelyett vonzódik a nehéz emberekhez, akik nem tudnak úgy reagálni rá, ahogyan szeretné, mintha a szülött pszichéjének egy része még mindig egy „rossz” anyát próbálna jó anyává változtatni.

A Hold-Szaturnusz aspektusok azt is mutathatják, hogy a szülött nem érzi jól magát, ha szükségletei vagy vágyai vannak. Ha gyerekkorában nehézségekbe ütközött szükségleteinek kielégítése, akkor inkább feladja, mintsem megélje azt a fájdalmat, hogy nem kapja meg, amit szeretne.

Ha szüksége volt arra, hogy anyja bizonyos módon ott legyen, és újra és újra cserbenhagyta, úgy érezheti, hogy ez a szeretet és a szükség túlságosan fáj. Az érzelmi leválás stratégiává vagy védekezéssé válik a kielégítetlen szükségletek fájdalma ellen – jobb, ha nem ismeri fel és nem mutatja ki szükségleteit, mert túlságosan fáj, ha ezek nem teljesülnek. Tehát elszakad attól, amit igazán akar, megtagadja az érzéseit. Ezáltal látszólag önellátóvá válik. Egy szikla nem érez fájdalmat: keménynek és erősnek tűnik, de alatta van valaki, aki fáj, aki fél, és aki nem érzi magát méltónak a szeretetre és a beteljesülésre.

A kompenzáció itt is szóba jöhet. Ha a szülöttnek van egy Hold-Szaturnusz típusú kapcsolata édesanyjával, és úgy érzi, hogy szerethetetlen vagy méltatlan, akkor megpróbálhatja ezt pótolni azzal, hogy szuperproduktív lesz, és olyasmiket tesz, amelyek bizonyítják értékét a világnak. De van egy kényszer vagy komplexus az ilyen kompenzáló magatartás hátterében. Ha nem lesz produktív, vagy nem teszi azt, amit érdemesnek tart, akkor nem fogja érezni, hogy megérdemli a szeretetet. Folyamatosan bizonyítania kell, soha nem fog tudni igazán teljesen ellazulni. Ahhoz, hogy méltónak vagy biztonságban érezze magát, felelősségteljesnek, sikeresnek és Szaturnusz-típusú módon kell teljesítenie. Mindez egy eszköz arra, hogy pótolja a mélyebb mögöttes alkalmatlanság érzését.

A Hold-Szaturnusz szülöttei számára különösen fontos, hogy keseregjenek az ideális anya miatt, amelyet soha nem kaptak meg, hogy átvészeljék a fájdalmat, a bűntudatot és a haragot, amelyek akkor keletkeznek, amikor az anyával való kapcsolat meghiúsult, vagy túl gyenge volt.

Felhasznált irodalom: 
Liz Greene, Howard Sasportas: The ​Luminaries: The Psychology of the Sun and Moon in the Horoscope

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy válasz

Hozzászólások lezárva.

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.