Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Merkúr a Nyilasban

2023.11.10-12.01. és 2023.12.13-2024.01.14.

Égi kommunikátorunk november 10-én átlép a mélységekből a magasságokba, tehát a Skorpió jegyéből a Nyilas jegyébe, ahol első körben december 1-jéig tartózkodik, melynek hatására gondolkodásunk az adott szituáció mélységeibe való belemerülés iránti igényről a témák széles körű megismerésére irányuló vágy felé vált. Ideálokat keresünk, gondolkodásunk optimistábbá válik, hitünk növekszik. Lelkesek, magabiztosak, nyitottak, nagylelkűek, barátságosak, de tapintatlanok is lehetünk, ugyanis a Nyilas gondolkodás nélkül beszél. Hajlamosabbak vagyunk a jövőt fürkészni, filozofálni, és élvezzük, ha új koncepciókat és ötleteket találunk ki. Ennek ellenére a részletek most nem annyira érdekesek számunkra, mivel inkább az összképet szeretnénk elképzelni. Azonban ennek az a hátránya, hogy a részletekre nem figyelve elhamarkodottan cselekszünk, vagy kimondunk olyat, ami bántó vagy valótlan lehet. Erre érdemes odafigyelni ebben az időszakban, és tágítani látókörünket, új felfedezéseket tenni, utazni vagy új ismereteket szerezni.

A Merkúr a tradicionális asztrológia szerint a Nyilas jegyében exilben, azaz száműzetésben van. Hatása pozitív sugárzások esetén jó irányba, negatív sugárzások esetén kedvezőtlen irányba, de minden esetben gyengén nyilvánul meg. A Merkúrnak ebben az időben az alábbi kapcsolatai lesznek:

  • November 10. Merkúr-Szaturnusz kvadrát
  • November 15. Merkúr-Vénusz szextil
  • November 16. Merkúr-Jupiter Rx kvinkunx
  • November 24. Merkúr-Uránusz Rx kvinkunx
  • November 27. Merkúr-Neptun Rx kvadrát

A Merkúr rögtön a Szaturnusszal randevúzik, ez egy kihívással teli aspektus, ami félelemmel is eltölthet. Lehet, hogy nem mersz kimondani valamit, vagy távolságtartóbbá válsz, de az is előfordulhat, hogy túlzottan kritikus leszel magaddal vagy másokkal. Nem árt odafigyelni, mit és hogyan mondasz, mert észre sem veszed, de megbánthatod a másikat. Fontos döntések esetében szánj elegendő időt az átgondolásra. Jó időszak a kemény szellemi munkához, amit javasolt egyedül végezni és odafigyelni a részletekre.

Aztán december 1-jén a Merkúr átlép a céltudatos Bak jegyébe, ahol szűk két hetet tölt, mivel december 13-án hátrálni kezd, december 23-án újra visszalép a Nyilas jegyébe, majd 2024. január 2-án indul előre, és január 14-én lép tovább megint a Bak jegyébe. A december 13. és január 14. közötti időszakban pedig az alábbi bolygókkal kapcsolódik:

  • December 27: Merkúr Rx-Neptun kvadrát
  • December 28: Merkúr Rx-Mars együttállás
  • 2024. január 9: Merkúr-Neptun kvadrát

(Rx=retrográd)

A Merkúr a Neptunnal háromszor is találkozik, itt (is) érdemes résen lenni, inkább a fontos döntéseket későbbre halasztani, mert az ember hajlamos ilyenkor túlidealizálni a dolgokat. Viszont érdemes foglalkozni a spiritualitással, a misztikus és láthatatlan világgal, az álmokkal, mind az éjjeli álmainkkal, melyek a tudatalattinkból üzennek, mind a vágyálmainkkal. A képzelet és a fantázia ilyenkor sokkal élénkebben működik, ezt érdemes kihasználni, és akár kreatív alkotó tevékenységben megélni vagy vágyaid megvalósítását támogatni, ugyanis az első lépés az, hogy elképzeld, amit szeretnél és érezd át, úgy, mintha megvalósult volna már.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.