Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Jegyek » Nap a Kos jegyében
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

március 20 -április 20.

A születési képletben a Nap jegye szimbolizálja azt a személyiséget, amivé válni szeretnénk, megmutatja azt az utat, amelyen haladnunk kellene az egészséges ego és egyéniség kialakításához. Nap jegyünk pozitív és építő tulajdonságainak tudatos fejlesztésével teljesebbnek és tökéletesebbnek érzhetjük magunkat. Továbbá a Nap jegye mutatja az apa képet, és a női képletben a nő vágyképét is színezi a Mars mellett.

A Kos jegye indítja az asztrológiai kört, a tavaszi napéjegyenlőséggel. A Kos energiája nélkül nem lenne élet a földön. Jelenleg a Nap, a Hold, a Merkúr és a Jupiter is a Kos jegyében halad, így erőteljesen érvényesülnek ezek az energiák.

A Kos uralkodó bolygója a Mars, a háború és szenvedély mitológiai istene. A Kos él-hal a nagy csatákért, nem érzi jól magát, ha nincsenek elesettek, akiket pártfogásába vehetne. Képes mítoszokat szőni az élet minden rezdülése köré. Az eszme igazolja a csatát, éles helyzetekben felszínre hozza a bátorságát, és kiváló elméje is megmutatkozhat. Nem igazán hisz a hétköznapi dolgokban, talál okot a harcra, küzd a társadalmi igazságosságért.

A Kos lovagi erényekkel is rendelkezik, a lelke mélyén a távoli hőskorban él, és alig várja, hogy megmenthessen egy bajba jutott hercegnőt. Számára egy kapcsolat felerészben egy ilyen hősies mentőakció élményét jelenti, melynek elvégzése után a lovag újra elvágtat. Kaland kell neki, az elégedettség, a nyugalom és az egyformaság beteggé teszi.

A Kos későn érő típus. Mélyen bele kell ütköznie mások makacs ellenállásába, és komoly összetűzésekben kell helytállnia, mire megtudhatja, hogy nem minden történik azonnal és úgy, ahogy azt ő elképzelte.

A Kos nagylelkű és hűséges barát, tisztelettel fordul barátaihoz és ellenségeihez egyaránt, csak elvétve áll bosszút és sohasem kisstílű. Akad azért néhány ellensége, és a türelmetlenség és az arrogancia határán egyensúlyoz. Nehezen viseli, ha valaki lassú, ha késik, ha engedetlen, ha ostoba vagy épp fondorlatos, de a nemes szenvedést méltányolja.

A Kos gyermeki lélek, mint a többi tűzjegy. Lelkesedéssel, nagy erővel veti bele magát a munkába. Egyszerre több vasat tart a tűzben, roppant energikus. Ez a dinamizmus a Kos legfőbb jellemzője, mindig siet valahová. Mozgás, színek, élet kell, hogy körülvegyék, mert könnyen elunja magát, ehhez még társul az ingerlékenység és az idegeskedés. Vérmérséklete kissé még ijesztő is lehet. Tüzet okád, olyan, mint a gyerek, ha hisztizni kezd. Ha valóban mérges, akkor némán megindul és elpusztít mindent, ami az útjába kerül, viszont nem haragtartó. Rá tudja venni az embereket, hogy az ő akarata szerint cselekedjenek, és ezt nem finomkodva teszi.

A Kos akaratos, nincs tisztában vele, hogy mások esetleg más utat választanának. Nehezen értelmezi a kompromisszum és az együttműködés fogalmát. Meglehetősen dogmatikus, egyszerűen nem hallja meg az övével ütköző véleményeket. Egyébként pedig nem önző, sőt gyakran önzetlenebb az átlagnál. Nagylelkűsége végletes is lehet és könnyen kihasználható. Mindenkit jónak gondol, amíg nem csalódik a másikban. A hűtlenség, az ővön alúli ütések és a gaztettek mélyen megsebzik. A saját maga alkotta álomvilágban él, nem a dolgok valós állapotát látja, hanem azt, amilyennek lenniük kellene. Ő képes nekivágni egyedül is, és ha kell, legyőzi a sárkényt.

A Kos akciót keres, hogy ragyogó erejét kamatoztathassa, ösztönzést, új lehetőségeket rejtő kalandokra vágyik. Tér, kellő kihívás és szinte korlátlan személyes szabadság kell neki. Ha az elfojtott tűz belűröl pusztítja, gyakran gyötri fejfájás.

A versenyszellem és a győzni akarás megjelenhet szellemi síkon is. Kedvelheti a szellemi kihívásokat, a nehéz problémákat, a kibogarászhatatlan szövegeket, melyekkel megküzdhet. Nehezen fogadja el a valós tényeket. Számára nincsenek korlátok és lehetetlenek. Egyik legnagyobb baja, hogy könnyen lesz kiábrándult és megkeseredett. A legfontosabb, hogy megtanulja olyannak látni az embereket, amilyenek, és hogy nem kell mindenáron harciasan megváltoztatni őket.

Képes komoly gondolatokra és viszonylagos gyengédséget is mutathat, de bármikor felpattanhat és elindulhat egy újabb rohamra. Együtt élni vele mindenesetre nem unalmas. Ha nem lát megoldandó problémát, létrehoz egyet. Örömmel alakítja az ördög ügyvédjét, és azt se bánja, ha más bosszankodik miatta, hiszen így legalább történik valami, ez pedig számára mindennél fontosabb.

Mivel a Nap jegy nem a tényeket, hanem a lehetőségeket szimbolizálja, könnyen előfordulhat, hogy ha a Kos jegyében születtél érezheted úgy, hogy nem illenek rád teljesen a fenti tulajdonságok, mivel a viselkedésminták közül nem mindegyiket tudod elfogadni, de ha az őszinte motivációdat nézed, felfedezheted magadban ezeket a jellemzőket. Emellett a születésik képlet további sajátosságai is természetesen árnyalják a képet.

Forrás: Liz Green: Szerelmesek asztrológiája

Ne hagyd ki az új cikkeket!

Iratkozz fel hírlevelünkre...

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatkezelési szabályzatunkat.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2023. 23. hét

2023. június 5-11. Hétfő 06.05. Hold a Bakban Reggel a lelkiségünket és legmélyebb személyes szükségleteinket

Tovább olvasom »

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.