Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Tavaszi napéjegyenlőség 2024

2024. március 20-án 04:06-kor a Nap belép a zodiákus első jegyébe, a Kos jegyébe, ezzel itt az északi féltekén megkezdődik a tavasz, és elindul az új asztrológiai év. A napéjegyenlőség egy mérföldkő a Föld Nap körüli pályáján, elhozza nekünk a megújulás és a változás lehetőségét. Ebből a szempontból a legjelentősebb napja az évnek, mely a legerősebb kezdet energiáját hordozza magában, ezért, ha valamibe bele szeretnél kezdeni, kiváló alkalom.

A tavaszpontra felállított képlet aszcendense a Vízöntő jegyébe esik, mivel fix jegy, így az adott tér-idő pillanat energiái egy évig lesznek hatással ránk. A Nap ura a Mars is a Vízöntőben áll, úgyhogy egy nagyon innovatív, ötletekkel teli, felszabadító és mozgalmas év várható. Attól függően lesz könnyű vagy nehéz, hogy ki hol tart az egyéni önismereti útján. A tudatosság egyébként is kiemelten fontos lesz, ugyanis a 2024-es év a Nap éve.

A Vénusz-Szaturnusz együttállás a Halakban arra hív, hogy álmaid ne csak a víziók szintjén maradjanak, hanem kézzelfogható valósággá alakítsd őket. A Merkúr-Chiron együttállás hatására a Kos jegyében feljöhetnek régi emlékek és fájdalmak, melyek negatív gondolati mintáinkkal, a kommunikációval, a magabiztosság hiányával kapcsolatosak. Ahhoz, hogy ezeket megértsük le kell mennünk lelkünk legmélyebb bugyraiba, hogy meglássuk a kiváltó okokat. A Kos felszálló Holdcsomóponttal karöltve pedig lehetővé válik, hogy ezeken felülemelkedve új gondolati struktúrákat hozzunk létre és bátrabban álljunk ki magunkért és másokért.

A Hold-Plútó szembenállás arra késztet, hogy nézzünk szembe árnyék-énünkkel is, a saját sárkányunkkal, az elfojtott és elnyomott részeinkkel, de nem csak egyéni, hanem kollektív szinten is. Ahhoz, hogy le tudjunk merészkedni saját alvilágunkba, nagy bátorságra van szükség. Viszont megéri a befektetett munka és energia, mivel ezek a száműzött tartalmak tudattalanul irányítják az életünket. Ha át szeretnéd venni az irányítást a saját kezedbe, és többé nem akarod, hogy a külvilágból lépjenek eléd különböző alakokban és formákban ezek a tartalmak, valamint egy egészséges tudatos ént szeretnél kialakítani, ideje szembesülni velük és integrálni a személyiségedbe.

A folyamat kétségtelenül nem könnyű, és úgy gondolom egyedül nem is lehetséges – ehhez nyújt óriási segítséget a születési horoszkóp elemzése, mely többek között megmutatja az erre az életre betervezett feladatodat és a megvalósításhoz hozott adottságaidat – viszont az út végén megkönnyebbülés és felszabadulás vár, és végre a saját életedet élheted. De csak akkor, ha tudatosan képes vagy változtatni, tenni érte, kimozdulni abból a stagnáló állapotból, amiben már régóta benne vagy.

Kapunk tehát támogató energiákat, elszántabbak leszünk céljaink megvalósítása és a siker elérése érdekében. Elképzelhető, hogy napvilágra kerülnek titkos dolgok is, lehet, hogy el kell engedni valamit, lehet, hogy radikális lépéseket kell megtenned, és teljesen megszűnik az életedben valami, de az biztos, hogy létrejön a helyén valami új. A tudatosság, az önismeret, az egészséges módon működtetett ego, az egészséges életmód, mások segítése és saját sorsunk felvállalása kulcsfontosságú tényezői lesznek a következő időszaknak.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!