Vénusz-Neptunusz aspektusok

Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Vénusz-Neptunusz aspektusok

Mennyei harmónia és az örök elégedetlenség

Két bolygó kapcsolatának értelmezése nem abban rejlik, hogy az nehéz vagy könnyű, hanem abban, hogy a két bolygó létre tud-e hozni egy működő partnerséget az egyén tudatában, még akkor is, ha harcolnak egymással. A Neptunnal azonban nem könnyű működőképes partnerséget kialakítani a többi bolygónak.

A Hold és a Vénusz értenek a Neptunusz nyelvén, mivel az érzelmi közelség igénye közös alapot biztosít számukra, viszont a Hold, aki az ösztönös szükségleteinket szimbolizálja, nem éppen önfeláldozó, a Vénusz pedig az élvezetre vágyik és nem kiüresedésre. A Nap beszélgethet Neptunusszal az élet céljáról, de a Nap az istenit akarja szolgálni aktív megtestesüléssel, nem passzív áldozattal. A Jupiter és a Neptun osztoznak a Halak uralmában, és mindketten a földi határokon túlmutató valóság megtapasztalását keresik. De a Jupiter hite a filozófiában gyökerezik, nem pedig az istenivel való egyesülésben, és ő az élet bőségességét, a személyes célok hittel és önbizalommal való elérésének képességét jelképezi. A Neptunusz számára az élet határain túl kell lépni, nem pedig felfedezni, és a tudás, bármilyen univerzális is, beleavatkozik az unió misztikába. A Merkúr csak akkor kommunikál a Neptunusszal, ha a Neptunusz vízióit koncepciókká és kreatív képességekké lehet lefordítani. A Mars és a Szaturnusz pedig inkább nem beszélne a Neptunusszal.

Amikor a Neptunusz kapcsolódik egy belső bolygóval, olyan, mintha a kozmikus vizek szürkületi világa behatolna az egyéni identitás nappali világába, és az örök elégedetlenséget keltené életre. A Neptun alá tudja ásni a személyiség struktúráit pszichikailag és fizikailiag is. De meg lehet élin a Neptunt teremtő erőként is, ha olyan formában fejeződik ki, melyek tiszteletben tartják az egyén határait és szükségleteit.

A Vénusz és a Neptunusz kapcsolata a legromantikusabb aspektus. A Vénusz a szerelem eszményét ábrázolja, ami szimbolizálja azt, amit az egyén szépnek és értékesnek tart. Viszont a Neptunusz a krónikus boldogtalanság felé hajlik, mivel a földi világban semmi sem hasonlít a paradicsomi világra. A két bolygó jellegzetes megnyilvánulásai az örök elégedetlenség a szerelemben és a személyes boldogtalanság, mivel azt az érzést kelti, hogy az édeni szépségnél és boldogságnál kevesebbet nem lehet elviselni.

A Vénusz-Neptunusz aspektus gyakran eredményezi az áldozat-megváltó szerepét a szexualitáson keresztül, úgy, hogy az egyén tudattalanul felajánlja magát annak, akit az élet megsebzett. Összetéveszti az együttérzés és a szánalom érzését a szeretet érzésével. De vonzódhat azokhoz a személyekhez is, akik a megváltást kínálják és az elérhetetlen utáni sóvárgást is kiválthatja. A szerelem eszményei összekapcsolódhatnak a szenvedés és az áldozat témáival, és csak a fájdalmat és az engesztelést magában foglaló kapcsolat érezhető hitelesnek. A Vénusz éppúgy foglalkozik a rivalizálással, mint a harmóniával, mert az ember nem tudja meghatározni saját értékét anélkül, hogy szembe ne állítaná magát másokkal. Ezért ehhez az aspektushoz tartozik a szerelmi háromszögek témája is.

Mivel Vénusz-Neptunusz szerelmi törekvései mögött az Éden tökéletessége csillog, a testi tökéletesség vagy annak hiánya az egyén kapcsolati mintájának fő témájává válhat. Ha kiderül, hogy a partner nem tökéletes, jön a csalódás és kiábrándulás, valamint a partner haragja és sértettsége, aki nem érti, miért utasítják el. A Vénusz-Neptunusz egyik legnehezebb dimenziója nem az egyén hajlamossága az elégedetlenségre, hanem a másoknak okozott szenvedés, akik esetleg nem ismerik fel, hogy a probléma nem a saját testi vagy szexuális kudarcaikban rejlik.

A keresett tökéletesség azonban megélhető a művészetben, még ha az egyén nem is tehetséges benne, ahhoz, hogy alkosson is, több szükséges, mint a Vénusz és a Neptun kapcsolata, de általában mély érdeklődést mutat a zene, a költészet, a festészet, a szépirodalom és a dráma iránt, melyek megidézhetik az elveszett Édent.

Az emberiség, különösen az élet áldozatai iránti empátia és az egész természettel való misztikus azonosság érzése gyakran kifinomult és érzékeny módon fejeződik ki a Vénusz-Neptunusz és a világ közötti interakciójában. Ugyanilyen gyakran tükröz határtalan toleranciát és együttérzést az idealizált szerelmem tárgya iránt – néha egészen addig a pontig, amikor az egyén hajlandó elviselni mindenféle sértést és megaláztatást. A Neptun tompítja a Vénusz hiúságát és büszkeségét, melynek következtében az egyén valóban megbocsátó és rendkívül kedves lehet. Azonban, akikre az egyén a tengeri szörnyeteg képét vetíti ki, azokkal elég kegyetlenül és érzéketlenül tud bánni.

A Vénusz-Neptunuszban rejlő buktatók ellenére, ezekben az aspektusokban rendkívüli varázserő is rejlik, melynek segítségével kifejezhetjük a szerelem és a harmónia magasztos vízióit akár csodálatos alkotásokon keresztül is.

Felhasznált irodalom:
Liz Greene: The Astrological Neptune and the Quest for Redemption

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.