Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Vízöntő Újhold
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

2024. február 9.

Az Újhold a Vízöntő 20°40’-én teljesedik ki ma éjfél előtt 1 perccel. Az Újhold egy új ciklus kezdetét jelzi és a kreativitás energiáját hordozza magában. Ez a legjobb alkalom, hogy elgondolkodj, min szeretnél változtatni, milyen újdonságokat szeretnél bevinni az életedbe. A Vízöntő Újhold új kezdeteket nyit meg, új ötleteket, új megközelítésmódokat indíthat el, pozitív energiával feltöltve. Arra késztet, hogy hagyjuk hátra a múltat, azokat a dolgokat, melyek már nem szolgálnak minket, hogy bátran és könnyedén, a felesleges terheket letéve léphessünk tovább. A Vízöntő magas szintű intuitív tudásával és szellemi energiáival képesek lehetünk elképzeléseinket, úttörő meglátásainkat átültetni a gyakorlatba.

Ez egy erőteljes Újholdnak ígérkezik, ugyanis az Uránusz kvadrátja az Újholdhoz még inkább kizökkent a megszokott kerékvágásból, cselekvésre késztet, hogy fellázadj az ellen, ami már nem működik, radikális és drasztikus változásokat hajts végre az életedben. Fókuszban az otthon, család, múlt, párkapcsolat és a külvilággal való kapcsolat, kiderülhetnek titkok, felszínre kerülhetnek a régóta halogatott dolgok, érhetnek meglepetések és nem várt események. Legyél óvatos, mert az Uránusz minden kötődést fel akar oldani, és azt is elviheti, ami életképes az életedben. Most elengedhetetlen a kiegyensúlyozottság, a rugalmasság és az alkalmazkodás az új körülményekhez. Nem szerencsés hirtelen érzelmi alapokon, vagy egóból döntéseket hozni. Ebben lehet némi kihívás, mert a Mars és a Vénusz is hamarosan belépnek a Vízöntő jegyébe (amit a Vénusz évente, a Mars két évente megtesz, ebben semmi különös nincs), és találkoznak a Plútóval (ezt is megteszik ugyanolyan gyakran) a Vízöntőben (ilyenre még nem volt példa az elmúlt kb. 250 évben, de a következő 20 évben gyakran lesz). A Plútó kollektív szinten tapasztaltatja meg, hogy minden réginek mennie kell, hogy teret adjon az újnak. A legerőteljesebb napok a február 14. (Mars-Plútó együttállás), február 16-17-18 (Vénusz-Mars-Plútó együttállás), február 22. (Vénusz-Mars együttállás).

A Vízöntő és az Uránusz energiáját tovább erősíti, hogy hamarosan a Merkúr, a Mars és a Vénusz az Uránusszal kvadrátban állnak. Teljesen átalakulhat a gondolkodásunk, tele lehetünk zseniális és eredeti ötletekkel, rendkívüli módon erősödik fel a kezdeményező képességünk, átalakulhatnak a kapcsolataink, lesznek, akik mennek, és lesznek új társaink is az úton, a kapcsolattartás módja is tovább változik, de a kiszámíthatatlanság, a káosz és a bizonytalanság is. Elképesztő változásokat tudunk most aktiválni, érdemes, most új alapokon újat építeni, vagy a régit új alapokra helyezni. Nézd meg melyik horoszkóp házadba esik az Újhold (Vízöntő 20°40’) és az Uránusz (Bika 19°10’), azok az éltterületek fokozottan érintettek a változásban. A most beindított változásoknak még nagyobb lendületet ad majd áprilisban a Jupiter és az Uránusz együttállása a Bika 22°-án.

Kollektív szinten az új korszellem kialakulása 2020 decemberében vette kezdetét, amikor a Jupiter és a Szaturnusz együtt álltak a Vízöntő elején, elindítva egy nagyobb 20 éves ciklust, melynek központi témája egyrészt azok az innovatív megoldások, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az anyag világából fokozatosan áttérjünk a virtuális világba, másrészt az igazságosabb és egyenlőbb létezési mód kialakítása. A Plútó Vízöntőbe lépése is tovább erősíti a régi struktúrák lebontását. Természetesen ennek a korszaknak is megvannak a nem kívánt aspektusai, melyek túlzott és fanatikus módon, a maguk dogmatikus meggyőződésen alapulva rá akarják erőltetni a világára elképzeléseiket. Remélem, az őrült elképzelések feledésbe mennek és csak az életképesek maradnak meg, melyek tényleg hasznosak Földünknek és főleg az emberiségnek. Idén elérkezünk ennek az új világrendnek az első mérföldkövéhez és kiigazítási pontjához, amikor majd a Jupiter és a Szaturnusz kvadrátban állnak egymással. Ez is egy folyamat lesz, mert háromszor pontosul be az együttállás, az utolsó 2025 júniusában.

Célszerű már előre felkészülni az elkövetkezendő időszakra, melynek során több olyan markáns fordulóponttal találkozunk, melyek mind egyéni, mind kollektív szinten megmutatkoznak. A 2024/25-ös új asztrológiai évre vonatkozó Asztronaptárunkban, a napi szintű tranzitok részletes elemzése mellett, külön összefoglaltam az időszak jelentős állomásait a 2020-ban elindult új korszak kontextusában is. A tartalomból:

Összefoglaló elemzés a 2024/25-ös asztrológiai évre:

 • Tavaszpont fontossága és energetikája
 • A 2020-ban elindult új korszak rövid bemutatása
 • Az új asztrológiai év kapcsolódása az új korszakhoz
 • A jelentős mérföldkövek és fordulópontok bemutatása
 • Lassú mozgású planéták jegyváltása és kapcsolatai
 • Soron következő Napfogyatkozások témája és jelentősége
 • Éves összesítő táblázat az összes bolygó jegyváltásával és retrográd időszakaival
 • Heti összesítő táblázat a bolygók közötti fényszögekkel és hatóidejükkel

Napi szintű tranzitok és szöveges elemzésük:

 • Napi bolygómozgások 0:00 és 23:59 között
 • Napkelte és napnyugta időpontja
 • Hold jegyhelyzete, Holdfázisok, Újholdak és Teliholdak
 • Bolygók aktuális ekliptikai (jegy és fok) helyzete, haladása
 • Bolygók közötti fényszögek bepontosulása időpont megjelölésével
 • Bolygók jegyváltásai
 • Bolygók irányváltásai (retrográd, direkt)

A naptárral kapcsolatos részletekkel hamarosan jövünk.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

MC a Bakban
Ambiciózus, társadalmilag felelős és hosszú távon elkötelezett vagy. Lassú és egyenletes emelkedés l…

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!