Előrejelzés

2022.10.07 – Merkúr-Plútó trigon

Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2022.10.07 – Merkúr-Plútó trigon

A Merkúr az elmúlt közel másfél hónapos égi útja alatt háromszor is találkozott a retrográd Plútóval: augusztus 22., szeptember 27. és október 7. Mindhárom alkalommal a Merkúr a Szűz zodiákus és a Szűz csillagkép múlt lábánál járt oda-vissza, a Plútó pedig a Bak zodiákus és a Nyilas csillagkép elengedő kezénél és a Sas csillagai alatt.

A háromszoros tranzitoknak nagyobb jelentőségük van, olyan szempontból, hogy egy folyamatot kísérnek végig: A ciklus első részében kerülnek elvetésre a tranzit magvai (1. tranzit – aug. 22.), a probléma vagy krízis a ciklus középső részében éri el a tetőpontját (2. tranzit – szept. 27.), majd végül a helyzet akkor oldódik meg, amikor a tranzitbolygó a ciklus utolsó alkalmával is érinti az adott pontot (3. tranzit – okt. 7).

A ciklus nagy részében a Merkúr oda-vissza sétált az Ekliptika alatt, tehát felhozott mindent a felszínre, ami a mélyben, a tudattalanban volt, hogy lehetőséged legyen megérteni. A Plútó szintén a psziché tudattalan, ösztönös részét képviseli és hatalmas átalakító és regeneráló erővel rendelkezik. A kettőjük harmonikus (trigon) kapcsolódásainak köszönhetően feljöhetett sokminden a múltból, szembesülhettél annak fájdalmasabb aspektusaival, melyeket elnyomtál magadban, fény derülhetett titkokra, mindezeket ebben az időszakban könnyebb volt megérteni és beszélni róla.

Ez a konstelláció azt szeretné, ha el tudnál rugaszkodni a múlttól, a halott, életképtelen dolgoktól, ahol már nincs szeretet, nincs további fejlődési lehetőség, amelyek már csak korlátoznak. Ehhez minden segítséget megkapsz, hiszen a harmadik találkozónál a Merkúr már az Ekliptika felett van, segít kiemelkedni ezekből a helyzetekből. A Plútó pedig mindvégig a Sas csillagkép alatt, ami szintén az emelkedés szimbolikája, itt a lehetőség, hogy a Tejút, az isteni minőségek felé emelkedj. Ennek az a feltétele, hogy az elengedettség és a fókuszáltság állapotába kerülj, tehát vedd le a fókuszt a külvilágról, csak a saját célodra összpontosíts, engedd el az ego görcsös akarását, az elvárásokat. Ha ezt a ciklust sikerül így végigvinni, akkor szinte teljesen átalakulva, megújulva tudod elindítani az új korszakodat.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!