Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 43. hét

Hétfő 10.23.

Nap a Skorpióban

A Skorpió a mélység, az intimitás és a szélsőséges érzések jegye. Amikor a Nap a Skorpióba lép, a felületesség és a középszerűség nem elégít ki minket. Ott van bennünk a vágy, hogy a dolgok mélyére ássunk. Mindaz, ami rejtett, tabu, titkos vagy elfojtott, érdekel bennünket. A Skorpió ösztönösen hiszi, hogy az élet egyszerűen nem igazságos. Energiája csendes módon, de provokatív, szenvedélyes, erős akaratú és intenzív.

Keressük a magával ragadó, mélyen lebilincselő, drámai élvezeteket és tevékenységeket. A mélyreható, nyugtalanító, titokzatos vagy szokatlan dolgok most sokkal vonzóbbak lehetnek. Az emberi kapcsolatainkban a mélységek dominálnak, a felszínesség most nem elégít ki, hiszen testi-lelki kapcsolódásra vágyunk. Egy olyan kapcsolatra, ami különleges, intenzív, szélsőséges, szenvedélyes és merész. Sokszor úgy érezhetjük, hogy a kapcsolataink felemésztenek minket. Igyekszünk minél közelebb kerülni partnerünkhöz, viszont a bizalom már nehezebb téma, mert félünk a sebezhetőségünktől, és hatalmunk átadását a másiknak. Mivel a Skorpió egy szélsőséges energia, ezért az érzelmi hullámvasútazást könnyen megtapasztalhatjuk. Ugyanakkor gyógyító és regeneráló energiája csodákra képes.

Kedd 10.24.

Nap-Szaturnusz trigon

Elérkeztünk a Szaturnusz retrográd ciklusának utolsó fontos állomásához, amikor lassulni kezd és harmonikus (trigon) kapcsolatba kerül a Nappal. A retrográd bolygók ciklusuk során a Nappal történő fényszögeknek mindig kitüntetett jelenőségük van. A Szaturnusz elkezd lassulni, addig amíg meg nem áll és el nem indul újra előre november 4-én. A retrográd Szaturnusz a belső határainkra, korlátainkra helyezi a fókuszt, arra késztet hátráló időszaka során, hogy ezeket tekintsük át, milyen tényezők motiválnak, befolyásolnak minket. Két életterület kerül ilyenkor előtérbe, az egyik, ahol a Szaturnusz halad (jelenleg Halak 0°37’), és ahonnan a Nap megvilágítja (Skorpió 0°37’). Most a Nap összegyűjti a retrográd ciklus energiáját, ami feszült, szorongó érzést eredményez, melyek kirobbanthatnak, beindíthatnak különböző eseményeket.

Hold-Szaturnusz együttállás

Mindeközben a Hold a Halak jegyében beéri a Szaturnuszt, ami egyérészt nyugodtságot és kiegyensúlyozottságot hoz, mivel a tudatos énünk és érzelmeink harmonikus kapcsolatba kerülnek, másrészt, komolyabban és felelősségteljesebben fordulunk magunk felé, érzelmileg óvatosabban közelítünk és nem vállalunk szükségtelen kockázatot, azokat a dolgokat részesítjük előnyben, melyek működőképesek és hasznos célokat szolgálnak.

Szerda 10.25.

Hold-Vénusz szembenállás

A szeretet és vonzalom iránti igényed felerősödhet. Indulhatnak most kapcsolatok, csak az a kérdés, mennyire lesznek tartósak. Adódhatnak párkapcsolati feszültségek, de ez gyorsan elmúlik. Ez az állás hajlamosít a túlköltekezésre, valamint arra, hogy többet egyél, ha másképp nem tudod kielégíteni érzelmi szükségleteidet.

Csütörtök 10.26.

Hold-Plútó szextil

Mélyen eltemetett érzéseid feljöhetnek az intenzív személyes interakciók során. Érzelmi kapcsolataid szintet léphetnek, vagy véget is érhetnek. Minden, ami szétesőben van az életedben, most újjászülethet. Könnyebben hozzáférhetsz a tudatalattidhoz, feltárhatod problémáid gyökerét, megfejtheted a rejtélyeket, melyek a felszín alatt lapulnak. Kiderülhetnek családodat vagy a kapcsolatodat érintő titkok is.

Péntek 10.27.

Hold kvinkunx Vénusszal és Marssal

Az érzelmeinket kifejező Hold a Kos jegyében tanító (kvinkunx) kapcsolatba lép egyszerre a szépség és szeretet elvét kifejező Vénusszal, valamint a harc és energetikai erőt képviselő Marssal. Ez okozhat némi feszültséget, vitát a kapcsolatokban, de mint tudjuk a Hold fényszögei hamar, néhány órán belül kioldódnak. Felszínre kerülhetnek megoldatlan problémák, fény derülhet családi titkokra, valamint a származási családból, főleg az anyától hozott érzelmi problémákra, melyek a párkapcsolatokban csapódnak le. A problémáink nagy részének megoldása a gyerekkorunk, felmenőink életének megértésében gyökeredzik. Ideje szembenézni ezekkel az elfojtott érzésekkel, hogy ne a saját családik életünket és gyerekeink életét tegyék tönkre.

Szombat 10.28.

Mars-Jupiter szembenállás

Bátrabbak, kezdeményezőbbek és önbizalommal telibbek leszünk, hajlandóbbak több kockázatot is vállalni. Úgy érezhetjük, hogy semmi sem áll vágyaink beteljesítésének útjába. Arra kell figyelni, hogy ne legyél túl önző, erőszakos, ne feszítsd túl a húrt és ne becsüld túl képességeidet. Most az átlagnál több önuralom és türelem gyakorlására van szükség, hogy az elképzeléseidet sikeresen meg tudd valósítani.

Bika Telihold részleges Holdfogyatkozással

A két héttel ezelőtti Napfogyatkozás után elérkeztünk egy részleges Holdfogyatkozáshoz, ami Európából is megfigyelhető lesz. Holdfogyatkozás csak Teliholdkor fordulhat elő, amikor a Nap és a Hold szemben állnak egymással, a Föld áthalad közöttük és árnyékot vet a Holdra. Minden Holdfogyatkozás a Napfogyatkozás ún. mellékterméke.

A fogyatkozások erőteljes események, melyek jelentős személyes fejlődésre ösztönözhetnek. Arra késztetnek bennünket, hogy odafigyeljünk azon életterületeinkre, amelyeken változtatnunk kell. Kizökkentenek, meglepnek és mozgásba lendítenek. Hozhatnak sorsszerű vagy karmikus eseményeket, amelyek valamilyen módon megváltoztathatják életútunkat.

Míg a Napfogyatkozás inkább külső, az ember körüli eseményekkel foglalkozik, olyan eseményeket hoz magával, amelyeket nem tudatosan váltottunk ki, addig a Holdfogyatkozás inkább érzelmi és belső problémákkal foglalkozik, mely a saját gondolataink vagy érzéseink által előidézett eseményekhez kapcsolódnak. Emlékek és álmok törhetnek fel a felszínre, és valami belül érzelmileg véget ér.

A Telihold október 28-án szombaton 22:24-kor teljesedik ki, és két olyan területet kapcsol össze, melyek szemben állnak egymással, ezáltal nehezen összeegyeztethető energiamintázatot képviselnek. Ezúttal a Skorpió jegyében álló Nap áll szemben a Bika jegyében álló Holddal a jegyek 5 fokán. A Bika-Skorpió tengely a birtoklás és értékek tengelye. Az én javaim, erőforrásaim, vagyonom, jólétem (Bika) állnak szemben a mások javaival, erőforrásaival, vagyonával (Skorpió). A Bika az anyagi javakkal, biztonsággal, stabilitással, személyes értékekkel foglalkozik, a Skorpió a lebontást, a változást, az elengedést és az átalakulást szabályozza. A részletes elemzést újabb bejegyzésben olvashatjátok, addig is nézzétek meg, hova esik a képletetekben a Bika és a Skorpió jegyek 5 foka, mert ezek az életterületek lesznek érintve.

Vasárnap 10. 29.

Merkúr-Jupiter szembenállás

Rengeteg ötlettel és tervvel rendelkezünk, de ahhoz, hogy sikert érjünk el, le kell szűkíteni őket, és kevesebb projektet bevállalni. Érdemes jobban figyelni a részletekre, a buktatókra, a lehetőségekre. A Jupiter áldásos és szerencsés természete nagy lehetőségeket kínál a sikerre, azonban a túlzott önbizalom és kapzsiság zavart helyzeteket is okozhat, netalán veszteséget is. Tárd fel az elképzelésid gyenge pontjait is, kérdőjelezd meg őket. Melyek azok, amik életképtelenek, rugaszkodj el tőlük.

Merkúr-Mars együttállás

A Skorpió jegyében létrejövő konjunkció erőt ad ahhoz, hogy azokról a mély lelki tartalmakról, amelyek feljöttek az elmúlt időszakban, tudj beszélni. Ha nem volt ilyen, akkor is erőt ad a mélyreható, lelki beszélgetésekhez, most bátrabban tudsz beszélni és kimondani azt, amit eddig nem tudtál, vagy nem mertél. Fokozódik a mentális aktivitás, viszont agresszívebben is reagálhatsz, vitákba keveredhetsz, könnyen elveszítheted az önuralmadat, és megbánthatsz másokat. Ez az energia hajlamosít arra, hogy előbb cselekedj, mint gondolkodj. Inkább fordítsd ezt a hatalmas mentális energiát valamilyen szellemi munkára.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!