Előrejelzés

2022.10.12. – Nap-Szaturnusz trigon, Mars-Neptun kvadrát, Merkúr-Jupiter szembenállás

Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2022.10.12. – Nap-Szaturnusz trigon, Mars-Neptun kvadrát, Merkúr-Jupiter szembenállás

Szerdán pontosodik be a Nap és a retrográd Szaturnusz harmonikus (trigon) fényszögkapcsolata. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy sikerekre és elismerésre számíthatsz a korábbi erőfeszítéseidért és könnyebben elérheted céljaidat és több felelősséget vállalhatsz. Ésszerűen, határozottan és gyakorlatiasan tudsz cselekedni, jobban megy a koncentráció. Az is elképzelhető, hogy a munkahelyeden előléptetnek. Minden esetre az elégedettség és a magasabb önbecsülés érzése tölthet el.

Pszichológiai szempontból a Szaturnusz júniusi retrográdba fordulása elindított egy ciklust, melynek során tudattalan folyamatok kezdenek átalakulni a psziché mélyebb rétegeiben. Általában van egy téma és az ember tudja, hogy változtatnia kellene, de ösztönösen ellenáll a változásoknak. A Szaturnusz magába foglalja az egot, és összezsugorítja azt csökkentve az ember látszólagos kontrollját az élet bizonyos területei felett, ahol a Szaturnusz áthalad. Közben ez ego minden kísérletet megtesz, hogy visszaszerezze az irányítást. Ahol halad a tranzit Nap a képletedben, ott vagy a leginkább frusztrált és ott fogsz leginkább küzdeni a hatalom és az aktuális állapot fenntartásáért.

A Szaturnusz már elkezd lassulni, amikor trigonba kerül a Nappal addig amig megáll és el nem indul újra előre (okt. 23.). Ez megfelelő időszak az utolsó simításokhoz. A Nap összegyűjti a retrográd ciklus energiáját, ami feszült, szorongó érzést eredményez, kiváltva a következő hét körül kirobbanó akciókat és eseményeket.

Az egyéni születési képlet sajátosságaitól függően, a retrográd ciklus végeredménye lehet megkönnyebbülés vagy veszteség érzése is.

Szerda reggel bepontosodik az energetikai erő elvét képviselő Mars és az ideális valóság és a spiritualitás bolygójának a Neptunusznak kihívást jelentő (kvadrát) fényszöge. Megkérdőjelezheti az általad meghatározott célokat és hatékonyságodat. Lényeges, hogy ismerd fel a kellemetlenségeket, nézz szembe velük és dolgozd át őket. Ne hagyd, hogy a félelmeid vagy a képzelgéseid legyőzzenek téged. Hagyatkozz önbizalmadra és saját belső erőforrásaidra. Győződj meg mindenről, amibe belevágsz, hogy valódi-e! A szívügyekkel is óvatosan, mert Mars szenvedélyes vágyai nem tükrözik pontosan a helyzet valóságát. Használd az intuíciódat, hallgatss a megérzéseidre! Remek lehetőség olyan kreatív elképzeléseid megvalósítására fordítani az energiát, amelyekhez inspirációra és képzelőerőre van szükség, nem pedig tartós fizikai erőfeszítésre. Ehhez ad erőt a Mars, aki szintén fel van töltve a Tejút isteni energiájával, mivel egyvonalban áll a Capellával, az Auriga csillagkép legfényesebb csillagával, ami egy átjáró az istenek világából az emberek világába, ahonnan le tudod hozni az isteni energiákat.

Ezzel egyidőben harmadszorra is bepontosodik a Merkúr és a retrográd Jupiter szembenállása. A háromszoros tranzitoknak kiemelt jelentőségük van, tudatosítani szeretnének valamit. Eljött az igazság pillanatának harmadik felvonása. Mit is szeretne tudatosítani ez a konstelláció? A téma a harmónia, a szeretet, az emberi kapcsolatok és a párkapcsoltok. Valóban jó úton haladsz-e, a te belső igazságodnak és értékrendszerednek megfelelően? Nem hoztál-e elhamarkodott döntéseket, a választott cél ténylegesen beleillik-e a hosszú távú elképzeléseidbe? Tedd fel magadnak újra ezeket a kérdéseket:

  • Mi az, amit nem tudsz elfogadni, befogadni, ami nem egyezik a világoddal?
  • Van-e hosszú távú perspektívája a kapcsolataidnak?
  • Hiszel-e a kapcsolataidban?
  • Melyek az elavul gondolati, hitrendszeri minták, amelyek vissza-vissza térnek, de már nem szolgálnak téged?
  • Hol voltál túlságosan nagylelkű, esetleg hol vállaltál a kelleténél több áldozatot?
  • Hogyan gondolkodsz, kommunikálsz a kapcsolataidban?
  • Tudsz-e változtatni a hozzáállásodon?

A Merkúr a Szűz csillagkép múlt lábánál halad az Ekliptika fölött. Oda-vissza történt mozgása alatt felhozta a múltból a még rendezésre váró dolgokat, napvilágra kerülhetett sokminden, feljöhettek a tudattalanba száműzött tartalmak is, amik valószínűleg nem a kellemes tapasztalatok után lettek lenyomva. Most könnyebben tudsz ezekről beszélni. Könnyebben el tudsz rugaszkodhatsz attól, amibe már régóta bele vagy ragadva. A Jupiter pedig a Visszaúszó Halak fonalánál halad visszafelé, ő is addig fog oda vissza sétálni, amit háromszor is érinti a kezdet, a Kos 0 fokát. Azt szeretné, hogy építs fel magadnak egy új értékrendet és hitrendszert, de ahhoz, hogy ez működjön, a régit el kell hagyni.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!