Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2022.12.08 csütörtök

Telihold az Ikrek jegyében

Az év utolsó teliholdja pontosodik be december 8-án reggel 5 óra 8 perckor budapesti idő szerint az Ikrek-Nyilas tengelyen.

Nem lesz olyan intenzív, mint a november 8-i teljes holdfogyatkozással járó telihold, de újraindíthatja, felébresztheti az akkor felkavart érzékeny dolgokat.

A Telihold egy érzelmi időszak, az újholdkor megkezdett dolgok csúcspontja és olyan dolgok elengedésével jár, amelyek már nem szolgálnak minket.

Az Ikrek-Nyilas polaritást a tudás és a hit tengelynek nevezzük, és itt a szellemi tulajdonságok dominálnak. Az Ikrek arról szól, miként gondolkodunk a hétköznapi életünkben, a Nyilas azt mutatja meg, milyen a viszonyunk a Teremtéssel és a Teremtővel. A Telihold arra hív minket, hogy teremtsük meg az egyensúlyt a két energia között.

A Hold együttáll a retrográd Marssal, úgyhogy ez az időszak nyugtalanságot, haragot és frusztrációt okozhat. A Mars az energia, cselekvés és motiváció bolygója. Retrográd időszaka alatt megkérdőjelezhetjük motivációinkat és tetteinket, valamint átgondoljuk, mire érdemes energiánkat fordítani. Ez a Telihold megvilágításba helyezi mindezt. Eljött az ideje a bennünk érlelődött érzések kifejezésének. Most ki is tudod mondani és el is tudod engedni azokat a gondolati mintákat, hitrendszereket, kapcsolatokat, melyekre feleslegesen pazaroltad energiádat.

Legyél nyitott a lehetőségekre, de terveid véglegesítését halaszd egy későbbi időpontra! Legyél körültekintő, mert ami kifelé akar megnyilvánulni, az nem biztos, hogy racionális. Figyelj arra is, hogy ne hozz elhamarkodott döntéseket!

Ez valószínűleg egy feszültebb időszak lesz, de ennek az időszaknak az eseményein keresztül jobban megértheted magadat és vágyaidat.

Nap-Mars szembenállás

Az Ikrek jegyében hátráló Mars, az energetikai erő elvének szimbolikája az égen szembe kerül a tudatos ént képviselő Nappal. A Mars retrográd ciklusának egyik meghatározó mérföldköve ez a pozíció. A Mars október 30-án kezdett hátrálni és 2023. január 13-án indul újra előre. Olyan érzés, mintha belassultak volna dolgaink, és kezdeti lelkesedésünk és érdeklődésünk megtorpant volna. Azt kezdjük kutatni, mi motiválja cselekvéseinket azzal az életterülettel kapcsolatban, ahol a tranzit Mars áll a születési képletben.

A befelé irányuló energia egyre inkább ki akar törni és ez feszültséget okoz, a szenvedély, a düh, a nyers libidó és ambíció mélyen gyökerező és álcázott formáival találkozunk. Drámai lehet a feszültség akár pozitív, akár negatív értelemben, főleg, ha a tranzit Mars egy születési bolygóval is fényszögkapcsolatban áll. Most jut a csúcsára a retrográd időszakban felhalmozott energia, az ember szembesül a tudatalattiból felszabaduló tartalmakkal és a múltjával, azzal a két életterülettel kapcsoltban, ahol a Nap és a Mars áll most a képletben.

A Nap-Mars oppozíciója lehet egy robbanásveszélyes pillanat is, amely megtisztítja a levegőt, vagy fellobbanhat egy sor frusztrációt, amely addig nem enyhül, amíg a Mars ismét egyenesbe nem fordul, feltárva azt, amit elfojtottak.

Amikor a Nap-Mars oppozíció félidőben megtöri a Mars retrográd ciklusát, észrevehető fordulópont következik be, és az ezt követő időszak az elmúlt 5 és fél hét alatt felmerült új irányok átgondolásának ideje. A szembenállás hatása felrobbanhatja a status quót, és szükség lehet a személyes hatalom visszaszerzéséhez szükséges lépések teljes újraértékelésére. Azon kapjuk magunkat, hogy felszámoljuk a nyomasztó helyzeteket. Viszont, ha elnyomjuk a haragot, félelmet, frusztrációt a Mars retrográd fázisában, akkor az legkésőbb a direktbe fordulásakor ki fog törni.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!