Skorpió Újhold – Részleges Napfogyatkozás

A Hold délelőtt átlép a Skorpió jegyébe, ahol nem sokkal később, 12:48-kor együttáll a Nappal. Az újhold mindig egy új kezdetet szimbolizál. Ez a mostani azért is különleges és erőteljes, mert együtt jár egy részleges napfogyatkozással, ami a napkorong 1/3-át érinti és kb. két órát tart. Hazánkból is látható lesz, így hatással lesz ránk. A napfogyatkozások jelentős eseménynek számítanak az asztrológiában, a változásokra, sorsfordulókra hívják fel a figyelmet, ami valószínűleg egy folyamat lesz, nem biztos, hogy azonnali eseményt hoz, lehet, hogy hónapokkal később érik be.

Az újhold napfogyatkozása szorosan együttáll a béke, harmónia, szépség, szeretet, anyagiak és stabilitás bolygójával a Vénusszal. Egyrészt a Vénusz pályájának azon részén van, ami a legtávolabb van a Földtől és még egy ideig a Nap takarásában van, másrészt a Skorpió jegyében a Mars uralma alatt van, így maximum a bátorságot és a szenvedélyességet tudná sugározni, szelíd tulajdonságaival ellentétben.

A Vénusz Nappal való együttállása beindította az értékekkel és a kapcsolatainkat illető folyamatokat, kit és mit értékelünk, mire vágyunk. A folyamat a hétvégén érte el a csúcspontját, ami egy fordulópontnak is felfogható. Ezt továbbviszi a napfogyatkozás, tehát ha vannak olyan területek az életedben, melyen nem megfelelőképpen működnek, ezek feltárulnak, és arra késztetnek, hogy megoldd őket.

Az újhold a Skorpió jegyében teljesedik ki. Egy mély belső utazásra hív. Így nagy hangsúlyt kapnak az intimitással, a mély érzésekkel, az irányítással, a hatalommal, a pénzzel, az elengedéssel, az átalakulással, a kényszeres viselkedéssel, a függőségekkel, az adósságokkal kapcsolatos témák az ezt követő időszakban. Szélsőséges érzelmeket is tapasztalhatunk, amikor feltárulhatnak a veszteséggel, a sebezhetőséggel kapcsolatos félelmeink.

Az újholdképlet MC-je is a Skorpió jegyében áll, ami azt jelenti, hogy ismerd fel, hogy a valódi biztonságérzetet nem az anyagiak és a környezetedben élő emberek jelentik, ha kell tudj elszakadni tőlük. Hagyd, hogy számtalan változáson és átalakuláson menj keresztül. Éld meg belső utadat, élj szenvedélyesen. Hozz létre olyat, ami még nem létezett, valami örök életűt és emelj fel másokat a folyamat során.

A körülmények arra ösztönöznek bennünket, hogy lássuk és figyelembe vegyük mások értékeit, ahelyett, hogy elvárnánk, hogy ők is ugyanazt a nézőpontot képviseljék, mint mi. Lehet, hogy lépéseket kell tenni közös erőforrásaink, adósságaink hatékonyabb kezelése érdekében. Előfordulhat, hogy egy kapcsolat megszakad, vagy egy pénzforrás véget ér. Ez arra késztetnek bennünket, hogy megtanuljunk magunkra támaszkodni, és felismerjük, hogy ezekre a dolgokra nincs szükségünk a túléléshez. Másrészt, ha eddig magunkban tartottunk bizonyos dolgokat, akkor itt az ideje, hogy kiadjuk és megkapjuk a szükséges támogatást. Igazi változást elérni csak akkor lehet, ha készen állunk lezárni, befejezni és elengedni, azt, ami már nem szolgálja növekedésünket. Figyeld meg, ragaszkodsz-e olyan dolgokhoz, melyek csak egyfajta segítőeszközként működnek az életedben.

A Skorpió energiája a mélységekbe visz, hogy megszabadulj mindattól, amibe már nincs több fény és szeretet, azért, mert csak így tudsz új fejezetet kezdeni az életedben. A mélységeknek nem csak negatív aspektusai vannak, hanem azt is el lehet mélyíteni, ami jól működik. Továbbá jó időszak arra, hogy beépítsd a szenvedélyt, a találékonyságot, a koncentráltságot, az önuralom készségeit is az életedbe. Meg tudsz szabadulni a függőségektől, a felesleges érzelmi terhektől és fel tudod azt is tárni, mi késztet önpusztító magatartásra, ha van ilyen.

Bármennyire is impulzív energiákban bővelkedik ez a napfogyatkozás, ne cselekedj elhamarkodottan és figyelj oda a másik érzéseire is, ne a vak önérvényesítés, a hamis önbizalom vezéreljen, hanem kezdj el felépíteni lépésről lépésre egy új világot magadnak.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!