Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések » 2022. 7. hét
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.
Olvasási idő:3 Perc, 11 Másodperc

Love is in the air

A szerdán egzakttá váló Oroszlán telihold fő témája a Vénusz és a Mars találkozójának aprópójából a szerelmi kapcsolatok, a Plútó is beszáll a buliba, a szenvedély a tetőfokára hág, de könnyen lehet, hogy fény derül titkokra, tudatosulhatnak mélyen eltemetett érzelmek is. Kreatív és alkotó energiák kifejezéséhez is ideális időszak következik, valamint belépünk a szakrális évkör utolsó stációjába, itt az ideje elkezdeni a belső összegzést és számvetést.

Merkúr a Vízöntőbe lép – február 14.

A Merkúr (gondolkodás, megértés, kommunikáció) gyors mozgásának köszönhetően egyre távolodik a Bak Plútóval (radikális átalakító, tudatalatti területe) alkotott együttállásától és este belép a Vízöntő zodiákus jegyébe. Ezáltal a komoly, lényegretörő, gyakorlatias és sokszor szkeptikus gondolkodásmódunkat, kommunikációnkat felváltja a nem szokványos önkifejezésmód.  A kommunikáció felszabadultabbá válik, az emberek szokatlan módon is kifejezhetik magukat, akár viccesen, akár egyesek számára felkavaró módon. Kialakulhatnak vitás helyzetek, de érezheted azt is, hogy mások rád akarják erőltetni elképzeléseiket.

Vénusz-Mars együttállás – február 16.

A kiáradó szexuális erő (Mars) és az érzékiség, érzelem (Vénusz) találkozása a Bak zodiákusban, egész héten érezhető energia (szerdán 15:28-kor válik egzakttá). Fokozottabb igény mutatkozhat a romantikus és intim kapcsolatok iránt, ideális időszak új barátok szerzésére egyaránt. Jó időszak a kreatív tevékenységekhez is, a művészeti alkotások megkezdésére, különösen a fizikai és érzelmi alkotások, például a tánc vagy a szobrászat ötvözésére. A rutinmunka is jobban megy, mivel megvan benned a lendület és a kreatív késztetés, hogy a dolgokat jobbá tedd, jobban működtesd.

asztrometer

Oroszlán telihold – február 16.

A szeretettel teli Oroszlán Telihold (17:56-kor válik egzakttá), még jobban felerősíti a szenvedélyes vágyakat (Mars-Vénusz együttállás). Teliholdkor a Nap a Holddal szemben áll, azaz élesebb fókuszba helyezi az otthon, család kontra munka, valamint azt amire szükséged van, szemben, amit akarsz témáját a holdfázis következő két hetében. Ezek az ellentétes erők belső feszültéget és nyomást is generálhatnak, de a telihold megfelelő időpont arra, hogy egyensúlyt teremts  életed két ellentétes témája között. A Hold a büszke, kreatív és önkifejező Oroszlánban, a Nap pedig az excentrikus, futurisztikus és ötletes Vízöntőben lesz. Ez az egyéni kreativitás ideje, amely a közös cél érdekében való együttműködéssel párosul.Nem csak a vágyak fognak felerősödni, hanem az érzelmek is, mivel a Plútó kvinkunx (tanító, karmikus) fényszögkapcsolatba lép a Teliholddal, feljöhetnek a tudatalattiban mélyen eltemetett érzések, félelmek, titkok. Akár családi titkok is a napvilágra kerülhetnek. Ha ezeket megérted és tudatosítod, nemcsak jobban megismered önmagad, érzelmi működésedet, reakcióidat, de elkerülheted az érzelmi kitöréseket, hangulatingadozáskat, a bűntudat, féltékenység, birtoklási vágy érzését és más egyéb felesleges konfliktusokat.

Jupiter-Uránusz szextil – február 18.

A jóságos és nagylelkű Halak Jupiter szentimentalizmusát kicsit visszafogja a Bika Uránusz, hogy ne legyünk annyira érzelgősek és könnyebben el tudjuk fogadni a változásokat. Most meg tudsz oldani olyan feladatokat is, amelyek korábban komoly erőfeszítést jelentettek. Nyitott lehetsz az új, nem szokványos megoldásokra. Az ismétlésekkel és a rutinnal szemben kevésbé leszel toleráns, és ellenállhatsz önkifejezésed korlátozásának. A magas tudás és a kreativitás új ötletekhez és áttörésekhez vezethet. Jó alkalom olyan tanulmányok megkezdéséhez, ami mindig is érdekelt, de nem volt bátorságod elkezdeni. Inspirálhatsz, bátoríthatsz másokat a korlátozó helyzetekből való kilépésre.

Nap a Halakba lép – február 18.

A racionális Vízöntő jegyéből az érzékeny és együttérző Halak jegyébe lép a Nap, most egy másik perspektívából is ráláthatsz az életedre. A Halak jelképe két ellentétes irányban úszó hal. Az egyik felfelé mutat, a kiemelkedést, hazatalálást, szintemelkedést jelképezi, a másik leküld minket saját árnyékaink zavaros vizébe, a visszatérő helyzeteket, feladatokat mutatja, amit nem oldottál meg. Ez az egyik legfontosabb időszaka az asztrológiai évnek, mielőtt március 20-án a Nap belép a Kos zodiákusba és megkezdődik az újabb szakrális kör. A kezdet és a vég összeér. A Kos indító üzenete összefügg a Halak belső összegző, lezáró stációjával. Nagyon nem mindegy, hogy a Halakat, hogy oldod, meg, mert azon múlik, hogy a Kosban mit és hogy tudsz elkezdeni. Az elkövetkező egy hónap a belső összegzés és lezárás időszaka.

Érdekelhet...

Friss cikkek

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.