Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2023 11. hét – RED ALERT

Hallgass a szívedre, de használd az eszedet is!

A hétfőt sokan amúgy sem szeretik, nagy váltás a hétvége után, és még a Szaturnusz is piszkálja a Holdat, úgyhogy ezt a napot ne olvassátok el 😊 De szerencsére a Hold fényszögei pár órát tartanak csak, így a hétfő délután már derűsebb hangulatban telhet, és a keddet is a jóságos és vidám Jupiter feldobhatja. Viszont van itt valami, ami egész héten, sőt már a hétvégén is hatott, és egészen a jövő hét közepéig kitart. A Mars retrográd mozgásának köszönhetően október óta harmadszorra is bepontosuló Mars-Neptun kvadrát az Ikrek jegyében. Ezt felfoghatjuk egy folyamatnak is, amely erősen górcső alá veszi azt az életterületedet, mely érinti az Ikrek 22-25 fokát. Vajon az ottani témakörökkel kapcsolatban jó úton haladsz-e, vagy az illúziók fogságában vagy? Most különleges kíséretet kap a Neptun, együttáll a Nappal és a Merkúrral is, tehát rá is láthatsz és meg is értheted lelked mélyebb rétegeit, mi lenne a lelki igényednek megfelelő helyes út, persze csak ha tudatos vagy, és átlátsz a Neptun illúziorikus fátylán. Most kell egy kis racionalitás, ne csak a rózsaszín szemüveget használd, a logikus gondolkodást összhangba kell hozni az intuícióval. Ezzel az energiával ugyanakkora esély van nagyot hibázni valami kis dolog miatt, mint valami nagyszerűt létrehozni. Hallgass a szívedre, de használd az eszedet is! Annál is inkább, mert csütörtökön bepontosodik a Vénusz és a Plútó kvadrátja is, ami a kapcsolatokat és a pénzügyeket alakítja át radikálisan, egyénileg pedig azt az életterületet, ahol a Kos utolsó foka áll a születési képletben. Anaretikus fokon áll a Vénusz is és a Plútó is, tehát krízishelyzet, átalakulás, lezárás várható ott, ahol kell. 

Hétfő 03.13.

Hold-Szaturnusz kvadrát

Az optimista, kalandvágyó Nyilas Hold kap egy kis gellert a Szaturnusztól, talán a Halakban kicsit finomítottan. Pozitív aspektusa, hogy nem visszük túlzásba a dolgokat. Viszont ma egy kicsit nehezebb lehet a kapcsolódás másokhoz. Feljöhetnek nyomasztó érzések a múltból, érezheted szomorúbbnak, magányosabbnak, elszigeteltebbnek magadat. A kapcsolatokban ilyenkor könnyen kialakulhat érzelmi hidegség, távolságtartás. Figyelj oda, hogy ne vetítsd ki másokra a negatív érzéseidet, hanem vállalj felelősséget értük!

Kedd 03.14.

Hold-Jupiter trigon

Optimista és vidám energiával hatja át a mai napot, boldogságot és jó érzéseket hoz. Érzelmeidet könnyebben meg tudod osztani szeretteiddel. Másoktól számíthatsz érzelmi támogatásra, vagy te is kifejezheted törődésedet és nagylelkűségedet azok felé, akik segítségre szorulnak. A nyitottság és az őszinteség, valamint a kölcsönös tisztelet és a megértés sikeres személyes és üzleti kapcsolatokhoz vezethet. Jó alkalom a kikapcsolódásra, kreatív vagy meditatív tevékenységek végzésére. Fantáziadúsabb és intuitívabb vagy, és elképzelhető, hogy lesznek jó megérzéseid a jövőt illetően is.

Szerda 03.15.

Mars-Neptun kvadrát

Tavaly október 12-én volt az energetikai erő elvét képviselő Mars, és az ideális valóságot képviselő Neptunusz első találkozójuk az Ikrek jegyében. Aztán a Mars hátraarcot vágott, így másodszorra is találkozott a Neptunnal november 19-én. Nem meglepő, hogy miután a Mars újra előre indult bekövetkezik a harmadik randevújuk is, a Mars az Ikrek 25, a Neptun a Halak 25 fokán. Mit mutat meg ez a folyamat? Kihívások elé állíthat, megkérdőjelezheti az általad meghatározott életút érvényességét, és a hatékonyságodról alkotott képet. Főként azzal az életterülettel kapcsolatban, ahol tranzitál a képletedben. Hozhat gyanakvást, megtévesztést, hazugságot, féltékenységet, pletykákat és esetleg botrányt is. Lehet bűntudatod is, amiért korábban megbántottál valakit. Fontos, hogy az ilyen negatív érzések ne hatalmasodjanak el rajtad és ne fordítsd magad ellen az energiákat. Viszont lényeges, hogy ismerd fel a kellemetlenségeket, nézz szembe velük és dolgozd át őket, ha egyedül nem megy, kérj segítséget. Hagyatkozz önbizalmadra és saját belső erőforrásaidra. Győződj meg mindenről, amibe belevágsz, hogy valódi-e. Fontos, hogy a tranzit idején (is), amit csinálsz, az legyen összhangban veled, mert ha nem, akkor több nehézséget fog hozni. Vigyázz, hogy ne bonyolódj olyan idealista ügyekért való küzdelembe, aminek nincs sok esélye a sikerre, mert a végén kiderül, hogy fel kell adnod az egyéniségedet egy “magasabb cél érdekében”, amiről általában kiderül, hogy valaki más egója! A szívügyekkel is óvatosan, mert Mars szenvedélyes vágyai nem tükrözik pontosan a helyzet valóságát. Nem ez a megfelelő idő arra, amikor meg kell tenni az első lépést. Lehet, hogy álmosabb és fáradtabb leszel a héten, és az a legcélszerűbb, ha kicsit lazítasz, ne tedd ki a testedet szokatlan igénybevételnek vagy megerőltetésnek. Ne hagyd, hogy a félelmeid vagy a képzelgéseid legyőzzenek téged. Ne vállalj többletmunkát vagy új projekteket. Használd fel ezt az energiát kreatív elképzeléseid megvalósítására, amelyekhez inspirációra és képzelőerőre van szükség, nem pedig tartós fizikai erőfeszítésre.

Csütörtök 03.16.

Nap-Merkúr-Neptun együttállás – Mars kvadrát

A tudatos elménket, alapvető identitásunkat, életerőnket képviselő Nap találkozik a Neptunnal a Halak 25 fokán. Minden évben van egy ilyen esemény, most azért különleges, mert az értelem elvét képviselő Merkúr is melléjük áll, valamint a Marssal így már nem csak a Neptun, hanem a Nap, Merkúr, Neptun hármas alkot kvadrát fényszöget.

A Halak Neptun utat nyithat a tudatalatti világába, megnyílhatunk egy spirituálisabb életszemlélet felé, ugyanakkor sokkal sebezhetőbbek is lehetünk, a Neptun feloldhatja személyes határainkat, nem láthatjuk tisztán a dolgokat. Figyeljünk arra, hogy kinek vagy minek nyílunk meg, könnyebben becsaphatnak, kerülhetünk függőségbe és válhatunk áldozattá. Most tényleg fontos középpontban maradni és a lehető legtudatosabban használni az energiákat. Az élet jóságába vetett hit, a pozitív jövőkép is meghozza jutalmát.

A Nap és a Merkúr segít rálátni és megérteni lelkünk mélyebb, rejtett rétegeire, mi az igazság, mi az (vagy ki az), amiért érdemes akár óriási áldozatot is vállalni és mi az, amit el kellene engedniHa eddig nem sikerült, most könnyebben fogsz tudni megbocsátani, akár másnak, akár magadnak. Az égi segítség ehhez most érzékenységen, intuíción, álmokon keresztül jöhet. Gondolkodásod nem a tiszta logikán alapszik, hanem intuitívvá válik, megérzéseid kiélezettebben működnek, szavaid mások számára gyógyító hatásúak és megnyugtatóak lehetnek. Sokkal együttérzőbb, szolgálatkészebb, jótékonyabb, odaadóbb, nagylelkűbb lehetsz. A Mars kvadrátja miatt lehetnek kihívások, de talán most sikerül az egót (ami itt a földön szükséges a túléléshez és nem szabad és nem is tudjuk száműzni), kicsit sikerül elcsendesíteni és a lelki igényednek megfelelő útra lépni. Ezt tudatosítja a Mars az Ikrekben most már harmadszorra.

Ennek a formációnak a hatása leginkább csütörtökön és pénteken érvényesül, aztán a Nap és a Merkúr megy tovább, viszont a Mars-Neptun kvadrát marad még egy hétig.

Vénusz-Plútó kvadrát

Este még mielőtt a Vénusz a Kos jegyéből átlép a Bika jegyébe, bepontosodik a Plútóval való kvadrátja, ekkor mindketten anaretikus fokon állnak (Vénusz a Kos, a Plútó a Vízöntő anaretikus fokán). Az anaretikus fok egyfajta krízishelyzetet szimbolizál, a karma beteljesülését, lezárását és feloldását mutatja. Drasztikus átalakulást, drámai eseményeket és fordulópontot hozhat kapcsolatainkat és pénzügyeinket illetően. Azok a kapcsolatok, melyek nem állnak stabil alapokon, véget érhetnek. A jól megalapozott kapcsolatok kibírják ezt az intenzív energiát, ugyanakkor a kapcsolat dinamikáján belül lehet átalakulást tapasztalni.

Vénusz a Bikában

A harcias Kos jegyéből a szépség, harmónia, szeretet bolygója a Vénusz saját otthonába lép, az érzéki Bika jegyébe, ahol április 11-ig tartózkodik. Biztonságot keresünk, értékeljük azt, ami van, és élvezzük az életet. A Bika értékesnek tartja az itt és most, valamint az öt érzékszerv világát. A szerelem és a romantika kézzelfogható és fizikai megnyilvánulásai a legfontosabbak most. Nagyon fontos most, hogy tudjunk szeretni és ragaszkodni valakihez. Ennek árnyoldala az lehet, hogy túlzottan birtokolni szeretnénk a párunkat. A Bika jobban szereti a biztonságot és a stabilitást, mint a heves szenvedélyeket, ezért ilyenkor könnyebben tudunk elköteleződni. Ha jól működő párkapcsolatban élsz, akkor ez megfelelő időszak a kapcsolat magasabb szintre emelésére.

Péntek 03.17.

Hajnalban pontosul be a Merkúr és a Mars kvadrátja, 11:44-kor pedig a Nap és a Merkúr felső együttállása, mellyel megkezdődik az előző két hónap munkája gyümölcsének learatása. Amikor a Nap és a Merkúr kevesebb, mint 8 ívperc pontossággal állnak együtt, akkor a Merkúr kazimi, a Nap szívében, erős, védett és méltóságteljes helyen van. Az elme és az önkifejezés összhangban van. A gondolatok, szavak, kommunikáció, az írás hatása felerősödik, az információ gyorsan áramlik. Tiszta rálátást és megértést hozhat egy adott életterületen. A lehetőségeink kezdenek körvonalazódni, kitekintünk a jövő felé, mit szeretnénk létrehozni és megvalósítani, előkészítjük az utat a tovább haladás felé.

Szombat 03.18.

Hold-Uránusz kvadrát

Az intellektuális Vízöntő Hold teremtő fényszöget alkot a jegy urával, az Uránusszal, így még izgalmasabb a történet. Gyors hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat válthat ki. Türelmetlenebbé válhatsz, ez nem a rutin és a fontos feladatok elvégzésének az ideje, mert figyelmedet elvonja valami érdekesebb dolog. Izgalomra vágysz, de ez nem a megfelelő időszak a hirtelen változtatásokra, különösen a közeli kapcsolatokban. Az új találkozások kielégíthetik ugyan az izgalom iránti igényedet, de nagyon felborítanák az életedet. Érzelmi kitöréseket is megtapasztalhatsz környezetedben, ami több türelmet és empátiát igényel. Szeretnél menekülni az érzelmileg megerőltető helyzetekből. Szerencsére a tranzit hamar kioldódik és visszatér a rendezett állapot.

Vasárnap 03.19.

Merkúr-Plútó szextil

Gondolkodásod és kommunikációd mélységet, intenzitást és erőt kap. Komolyabb vagy rejtélyesebb témák is leköthetik figyelmedet, így ez jó alkalom a tanulásra és a kutatásra. Elménk kutató természete különböző titkokat és rejtélyeket tárhat fel. Az erőteljes intellektus erős intuícióval kombinálva nagyon meggyőzővé tesz, amikor másokkal beszélsz. Kedvező alkalom arra, hogy olyan elképzelésekről győzz meg másokat, amelyektől egyébként tartanának. Ebben segít a kommunikáció során tapasztalható furcsa mágneses vonzalom. Azonban fontos, hogy ne élj vissza elméd hatalmával a gyengébb egyének kihasználásával. Jó alkalom arra, hogy a tisztázatlan témákat megbeszéld. Lehet, hogy olyan titokra derül fény, amire nem is számítasz, vagy akár te is tudsz a titkaidról beszélni, amit eddig nem mertél elmondani. Óriási emelő és gyógyítóereje lesz a kommunikációnak.

Merkúr a Kos jegyében

A gondolkodásunkért és kommunikációnkért felelős Merkúr az intuitív Halak jegyéből átlép a tudatos és lendületes Kos jegyébe, ahol április 3-ig tartózkodik. Amikor a Merkúr a Kos jegyén halad át, tele lehetünk úttörő gondolatokkal és ötletekkel. Hajlamosak vagyunk spontánabban, közvetlenül és gondolkodás nélkül beszélni. Ez egy olyan időszak, amikor szenvedélyesebben kommunikálunk. Bátran és nyíltan kimondjuk, a véleményünket, viszont így nem biztos, hogy együttműködésre és kompromisszumra számíthatunk.

Elménk nyugtalanabbá és türelmetlenebbé válik. Hajlamosak vagyunk gyorsan döntéseket hozni, így nagyobb az esélye, hogy elkapkodjuk a dolgokat. Ugyanakkor a régóta fennálló problémákra lehet, hogy most találjuk meg a megfelelő megoldást.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!