Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 30. hét

Hétfő 07.24.

Hold a Mérlegben

Vasárnap reggel az érzelmi szükségleteinket kifejező Hold átlépett a Mérleg jegyébe. Így ebben a néhány napban a kapcsolatainkat és a környezetünk esztétikáját illető rend megteremtése van a középpontban. Hajlamosak vagyunk a problémákat diplomatikusan kezelni és könnyebben félre tudjuk tenni érzelmeinket, hogy elérjük azt a békét, amelyre vágyunk. Kerüljük a közvetlen konfrontációkat, nehezen hozunk döntéseket, mivel ilyenkor látjuk mindkét oldalt egy adott helyzetben, valamint attól félünk, hogy elveszítjük mások jóváhagyását. Jó alkalom az önvizsgálatra, a partnerrel, külvilággal, csapatmunkával és együttműködéssel járó tevékenységek végzésére.

Kedd 07.25.

Hold-Merkúr szextil, Hold-Vénusz szextil

A Mérleg Hold harmónikus (szextil) fényszöget alkot a Merkúrral, majd a Vénusszal. Megfelelő időszak arra, hogy partnereddel, szeretteiddel, barátaiddal legyél. Nyitottabb, őszintébb vagy, könnyebben meg tudod osztani érzéseidet a másikkal és érzéseiddel összhangban tudsz kommunikálni. Jó alkalom a családi és párkapcsolati problémák megbeszélésére. Intuitívabb leszel és őszinte érdeklődéseddel megnyugtathatod az embereket. Könnyen el tudod látni a rutinszerű szellemi munkáidat, de az írás tekintetében is egy produktív nap lehet. A szerelmi kapcsolatod virágozhat, vagy új barátokra is szert tehetsz.

Szerda 07.26.

Hold a Skorpióban

Hajnalban a Hold átlép a Skorpió jegyébe. Intenzív érzelmekről szól ez a néhány nap. Legyen szó szenvedélyről, lelkesedésről, bánatról vagy vágyról, az érzelmek mélyen megérintenek bennünket. Az a vágy motivál bennünket, hogy a dolgok végére járjunk, a felületesség most nem fog működni. A Skorpióban lévő Hold arra ösztönöz, hogy fedezzük fel saját erőnket. Kiváló alkalom arra, hogy önvizsgálatot tartsunk, megszabaduljunk félelmeinktől és korlátozó szokásainktól.

Csütörtök 07.27.

Merkúr-Vénusz együttállás

Az értelem és az érzelem elvét képviselő bolygók kéz a kézben járnak. A mai nap energetikája hasonló a keddi naphoz, ugyanis ott már a Hold összehozta őket. Könnyebben el tudod mondani a társadnak, amit szeretnél, jobban és könnyebben ki tudod fejezni magad, szavakba is tudod önteni érzéseidet, szeretetedet a másik iránt. Ugyanakkor te is kaphatsz kedvességet, bókot, ajándékot vagy akár pénzt is. Jó alkalom a kreatív alkotó tevékenységekhez, a művészi képességek fejlesztéséhez, íráshoz, zenéhez, kézművességhez. Jobban megy a tárgyalás, gördülékenyebb a kommunikáció, a vitás helyzetek könnyebben megoldhatók. Kiváló alkalom társaságba menni, randevúzni, vagy akár a régi kapcsolatokat megújítani. A Merkúr Neptunnal való kvinkunxa is aktív, ami serkenti a képzelőerőt, elkalandozhatsz a valóságon túli birodalmakba és megértheted az álmok világát is, ezzel a tudatalattid egyes rejtett aspektusait. Ügyelj arra, hogy legyen egyensúlyban az elképzelt valóság a realitásokkal. Lehet, hogy álmaid nagyon inspirálóak és nagyszerűek, de szükséges hozzá a kellő gyakorlatiasság, hogy meg is tudjanak valósulni. A reális perspektíva biztosíja, hogy erőfeszítéseid ne valljanak kudarcot.

Péntek 07.28.

Merkúr-Plútó kvinkunx

Gondolataid mélyek, sötétebbek is lehetnek és a szokásosnál kíváncsibbá is válhatsz. Ez a nap alkalmas a mély beszélgetésekhez és a kutatást igénylő tevékenységekhez. Viszont a vitás helyzeteket inkább kerüld el. Szándékaid legyenek világosak és tiszták, és kerüld el a megtévesztést és csalást.  

Merkúr a Szűzben

Még éjfél előtt égi kommunikátorunk a Merkúr átlép egyik otthonába a Szűz jegyébe, ahol most kivételesen a szokottnál tovább folytatja útját, egészen október 5-ig élvezhetjük, mert idő közben hátrálni is fog (aug. 23-tól szept. 15-ig). Ebben az időszakban fontos lesz számunkra, hogy pontosan fejezzük ki magunkat, fontossá válnak a részletek, elemezzük és eldöntjük, mi a hasznos és praktikus számunkra. Ugyanakkor vigyáznunk kell, hogy ne vesszünk el a részletekben, mert akkor a nagy átfogó perspektívát elveszíthetjük a szemünk elől. Kifejezésmódunk túlságosan tényszerű és száraz lehet, könnyen szőrszálhasogatók és kritikusak lehetünk. Ha asztrológiát szeretnél tanulni, jó időszak szeptemberben beiratkozni egy iskolába, főleg, ha van hozzá Szűz érdekeltséged!

Szombat 07.29.

Nap-Szaturnusz kvinkunx

A Szaturnusz több, mint egy hónapja megkezdte hátrál mozgását a Halak jegyében, és majd november 4-én indul újra előre. A rend, a felelősség, a sors őrének bolygója retrográd időszaka az az időszak, amikor lelassítjuk és egyensúlyba hozzuk külső és belső világunkat. A retrográd ciklus során vannak kitüntetett időpontok, melyek közé tartozik a Nappal alkotott kvinkunx (150 fok), ilyen állás lesz még szeptember 25-én is. Érdemes elolvasni a Szaturnusz retrográd ciklusáról a teljes cikket, melyet itt találsz.

Általánosságban a Nap és a Szaturnusz tanító (kvinkunx) fényszöge azt mutatja, hogy bizonyos dolgokban akadályoztatva lehetsz, nem biztos, hogy úgy tudod kifejezni magad, ahogy szeretnéd, vagy nem teheted meg azt, amit szeretnél. Most türelemre, önfegyelemre és alkalmazkodóképességre van szükség. Bármi előfordulhat, ami visszatarthat, akár betegség miatt nem tudod elvégezni a munkád, vagy te ápolsz valakit, vagy túl sokat kell dolgoznod és nem jut időd a párodra, vagy nem kapod meg a várt elismerést a munkahelyeden, esetleg kritikával is illetnek, de az is előfordulhat, hogy összetűzésbe kerülsz a feletteseddel. Ebben az időszakban fontos figyelmet fordítani a kötelezettségeid teljesítésére, mert ha elhanyagolod, bizony utol érnek majd. Ügyelj arra is, hogy ne vegyél több terhet a nyakadba.

Vasárnap 07.30.

Hold a Bakban

Reggel a Hold átlép a céltudatos Bak jegyébe, ami szintén visszahoz minket a valóságba. Felismerjük a rendszer, struktúra és az előre tervezés szükségességét. Az eredmény és siker vágya motivál bennünket. Ösztönösen tudatában vagyunk az idő korlátainak is, feleslegesen nem akarunk időt, energiát vagy erőforrásokat pazarolni. Termékeny időszak lehet, ha tisztában vagyunk a valósággal is. Jó időszak a hosszú távú, lassú, de stabil eredményeket hozó tevékenységekhez, gyakorlati dolgokhoz, tervek készítésére.

Vénusz-Neptun kvinkunx

Ez az álmodozás időszaka, ugyanis a Neptun felerősíti a képzelőerőt és mindenfajta szépet és jót el tudunk képzelni magunknak. A képzelet nagyon fontos, nélküle nem működik a teremtés. Nem csak elképzelni, hanem érezni is kell a vágyott dolog beteljesülését minden érzékszervünkkel. Ne engedd, hogy céljaid megvalósulását a bizonytalanság vagy az önbizalomhiány meghiúsítsa. Ebben az időszakban a célok elérése elképzelésének van ideje. Érezheted azt, hogy ki kell állnod valaki mellett, gondoskodnod kell valakiről. Fontos, hogy egyensúlyba hozd saját és mások szükségleteit, legyél tisztában saját értékeiddel és ne idealizáld túl az embereket, mert az könnyen csalódáshoz vezethet.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!