Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 47. hét

2023. november 20-26.

Hétfő 11.20.

Hold-Szaturnusz együttállás

Az álmok birodalmának, a Halak jegy legelején kapcsolódik a legmélyebb szükségleteinket kifejező Hold és a határ, szükségszerűség, szerkezet elvét szimbolizáló Szaturnusz. A Halakban járó Hold hatására intuitívabbak és együttérzőbbek leszünk, kedvező időszak spirituális és művészeti tevékenységek végzéséhez. A Szaturnusz hatására érzelmeid komolyabbak lesznek, intim kapcsolataidban távolságtartóbb leszel. Megszabadulhatsz azoktól a dolgoktól az életedben, amelyek nem működnek, és arra tudsz összpontosítani, hogy azokat a dolgokat javítsd és erősítsd, amelyek hasznos célokat szolgálnak. Felelősségteljesebb leszel önmagad felé, érzelmileg mértékletesebb és óvatosabb vagy, nem vállalsz szükségtelen kockázatot.

Nap-Plútó szextil

A szokásosnál elszántabbnak érezheted magad céljaid elérésében. A Plútó intenzív energiája segít a siker elérésében. Most könnyebben meg tudsz oldani egy nehezebb feladatot, és könnyebb elengedni egy rossz szokást is. A Plútó növeli vonzerődet is, ami lehet szexuális jellegű vagy az, hogy rejtélyes módon hatalmas befolyást gyakorolsz másokra, de ezzel nem tanácsos visszaélni, mert egy következő plútós fényszögnél kihívásokat fogsz tapasztalni. Használd az erődet arra, hogy másoknak segítesz, különösen közösségeknek, ezzel előnyökre tehetsz szert. Ez az időszak elmélyít a rejtélyek megoldásában, az okkult témák megismerésében és a személyes interakciók pszichológiai szempontból történő tanulmányozásában is.

Kedd 11.21.

Hold-Jupiter szextil

Vidám és optimista hangulatban indul a nap. Intuitívabbá válhatsz, könnyebben megértheted mások érzéseit. A befolyásos emberek, az üzletemberek hozzásegíthetnek a siker eléréséhez. Jó alkalom társasági élethez, az őszinte beszélgetésekhez, előadások megtartásához, látóköröd bővítéséhez és akár nagyobb utazásokhoz is.

Hold-Merkúr kvadrát

Este viszont némi frusztráció lehet a levegőben, mivel gondolataid és érzéseid konfliktusban állnak egymással. Érzelmeid befolyásolhatják gondolataidat és fordítva intellektusod is hat érzelmeidre. Kicsit állj meg és figyeld meg, mi zajlik belűl. Egyébként a legjobb ilyenkor, ha belefogsz valamilyen szellemi munkába, vagy akár egy otthoni rendrakásba.

Szerda 11.22.

Mars-Plútó szextil

A Nap után a Mars is harmonikus asptekutsba kerül a Plútóval. Motiváltabbnak, kockázatvállalóbbnak és elszántabbnak érezheted magad céljaid elérése és a sikeresség érdekében. Szenvedélyesen és eltökélten haladsz előre, egy olyan energiabombát kapsz a kezedbe, mellyel megvalósíthatod vágyaidat. Úgy érzed, nem állhat utadba senki. Ideális időszak olyan nehezebb feladatok elvégzésére, amelyek korábban nehézségekbe ütköztek. Jobban érdeklődhetsz a rejtélyek, a tudatalatti világa, az okkult, a feltáratlan területek iránt. Szerelmi életed felpezsdítheted, szenvedéllyel és tűzzel töltheted fel.

Hold-Neptun együttállás

A Halak jegyében reggel találkozik a Hold az álmok, illúziók és a transzcendes bolygójával a Neptunusszal, ami egy kicsit zavart okozhat az érzékelésben, könnyebben ki vagy téve a megtévesztésnek. Sokkal könnyebben átveheted mások gondolatait és érzéseit, és ettől nem biztos, hogy jól érzed magad. Kell hozzá némi önismeret, hogy kiszűrd a saját érzéseidet. Ilyenkor hajlamosabb vagy az álmodozásra, fantáziálásra, gyanakvásra és könnyebben érezhetsz bűntudatot is. Ezt a fajta érzékenységet viszont lehet jó dolgokra is használni, mint a spirituális, művészi tevékenységek, befele figyelésre, elvonulásra vagy valamilyen vízzel kapcsolatos tevékenységhez. Álmaid ilyenkor élénkebbek lehetnek, a tudatalattiból ilyen formában is feljöhetnek tartalmak, hogy feldolgozd őket. Érzékenyebb lehetsz a kórokozókra, mérgekre, fertőző betegségekre, mivel ilyenkor az immunrendszer kevésbé ellenálló, valamint az alkoholra, tudatmódosító szerekre is.

Nap a Nyilasban

Központi égitestünk 15 óra magasságában belép a Nyilas jegyébe, ahol december 22-ig tartózkodik. A hangsúly a terjeszkedésen, a pozitivitáson és a növekedésen van. Az élethez pozitívabban állunk hozzá, inkább utazásnak és kalandnak tekintjük és bízunk a szerencsénkben. Ebben az időszakban könnyebben kezeljük a kihívásokat, és szélesítjük a perspektívát. A Nyilas tüzes és változó jegy, igénye az állandó változás, a hangsúlyt a fizikai és szellemi kifejezésmódra helyezi. A szabadság és a kaland, valamint az értelem keresése kerül fókuszba. Ilyenkor nyitottabbak, optimistábbak, barátságosabbak, jókedvűbbek vagyunk. Kockáztatási hajlandóságunk is megnő és úgy érezzük van választási lehetőségünk, határainkat és korlátainkat könnyebben megkérdőjelezhetjük, és sokkal szabadabbnak érezhetjük magunkat. 

Hold a Kosban

Este átlép a Hold az úttörő Kos jegyébe. A következő napokban erős vágyat érezhetünk, hogy elkezdjünk valamit. Sőt arra is jól rá tudunk érezni, hogy mit kellene elkezdeni. Nagyon lelkesnek, erősnek, energikusnak érezzük magunkat, vállaljuk a kihívásokat. Ugyanakkor impulzívak és tapintatlanok is lehetünk, a túl sok az energiát fizikai aktivitással vezessük le. Gyors cselekvéseink azonnali eredményeket hoznak, viszont hiányzik a kitartó erő. Ez az időszak a rövidtávú projektek elindításához megfelelő.

Csütörtök 11.23.

Nap-Szaturnusz kvadrát

Ha nagy lendülettel vágtál bele valamibe, akkor a Szaturnusz most lelassít egy kicsit. Úgy érezheted, hogy a kisebb célok eléréséért, a jelentéktelen dolgokért is nagy erőfeszítéseket kell tenned és még ellenállásba is ütközöl, ezt nehéznek élheted meg, és ez frusztrációt és pesszimista hangulatot is okozhat. Előfordulhat, hogy a főnököd nyomás alá helyez, vagy édesapád/édesanyád túl sokat kér tőled, vagy más tekintélyelvű személyek támasztanak irreális elvárásokat feléd, kritizálnak, vagy elutasítanak. Csüggedtnek érezheted magad, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnéd. De ez csak az ego próbája, és csak az ego szenvedhet, most helyezd magad háttérbe egy kicsit. Ha türelmes, kitartó és elszánt vagy, akkor visszanyerheted életerődet. Most próbatételekkel és kihívásokkal kell szembenézni. Ha nem vállaltál felelősséget valamiért, akkor ezek a napok komoly kihívások elé állíthatnak. Fontos kezelni ezeket a helyzeteket, ugyanis addig fog szembesíteni vele az élet, amíg meg nem oldod a problémákat. A korlátozottság érzése miatt nem érdemes a könnyebb utat választani és kioldalazni a nehéz helyzetekből, egyrészt azért, mert a kemény munka idővel kifizetődik, másrészt azért, mert ha most elkerülöd a felelősséget, akkor az később sokkal súlyosabb következményekkel járhat. Nézd meg, milyen lehetőségek állnak előtted nyitva, ugyanis a következő időszak nagyban függ attól, hogyan kezeled most kötelezettségeidet és a nehézségeket.

Péntek 11.24.

Merkúr-Uránusz kvinkunx

Új és szokatlan ötleteid lehetnek, melyek eltérhetnek a mindennapi életed alapvető szükségleteitől. Elméd felgyorsultan működhet, feszültnek és szétszórtnak is érezheted magad. Jöhetnek váratlan események, melyek növelik a szorongást. A szőnyeg alá söpört problémákkal most szembe találkozhatsz. Ne most készíts végleges terveket, vagy végezz olyan fontos feladatokat, amelyekhez önfegyelem szükséges. Inkább fedezz fel új dolgokat, találkozz érdekes emberekkel, csinálj valami izgalmasat, de főleg mentálisan legyen kihívás benne. Ilyenkor könnyen vitába is keveredhetsz. Arra azonban figyelj, hogy minden kimondott szónak van súlya és teremtő ereje, az ember elhamarkodottan is kimondhat olyat, amit később megbánhat. Utazáskor legyél óvatos, ellenőrzid az autódat, de az elektronikai rendszerek meghibásodásával is lehet számolni.

Mars a Nyilasban

Az akarat, cselekvés és kezdeményezés bolygója, a Mars november 24 és január 4. között a szintén tüzes Nyilasban jár. Ebben az időszakban tetteinket hitünk motiválja. Sok mindent szeretnénk elérni, felfedezni és kibővíteni, szeretjük a kalandot és a hódítást, és nagyobb valószínűséggel vállalunk kockázatot. Optimistábban állunk az élet dolgaihoz és meg tudjuk látni a lehetőséget abban is, amiben korábban nem láttuk, viszont túlzásba is eshetünk, ha nem vagyunk mértékletesek. Nem igazán tetszenek ilyenkor a rutin feleadatok, és gyorsan nyugtalanokká válunk, ha bezárva érezzük magunkat. Keressük az igazságot, és ha minél több mindent fedezünk fel, annál jobban megismerhetjük önmagunkat és az életünk történéseit. Szívesen és magabiztosan kezdünk bele új projektekbe vagy kihívásokba, bár hajlamosak vagyunk gyorsan feladni őket, mert időközben rájövünk, hogy magasra állítottuk a mércét. Kiváló időszak az utazáshoz és olyan élményszerzéshez, melyek tágítják elménket és szívünket, és felismerjük, hogy sokkal több van a világban, mint hittük. Nem feltétlenül szükséges távoli tájakra utazni, ugyan ilyen jó, ha olvasol vagy beiratkozol egy új kurzusra, vagy érdekes emberekkel töltesz időt.

Hold-Plútó kvadrát

Belső érzelmi változáson mehetsz keresztül. Lehet, hogy nehéznek fogod megélni, mert feljöhetnek az eltemetett érzéseid és nehezebben tudod kontrollálni őket. De a tudatosság most is segít, figyeld meg, hogy mi a nehéz, így megérted, mit kell megfejlődnöd, hogy érzelmeid és kapcsolataid pozitív átalakuláson menjenek keresztül. Ez egy belső változás, mely gyógyító hatású és kézzelfogható eredménye lesz. Ilyenkor egyébként esélyesebbek a családi konfliktusok, a féltékenység, manipuláció, és fény derülhet az eltitkolt dolgokra is.

Hold a Bikában

A nyugalom, a biztonság, a béke és a kényelem vágya és érzése tölt el bennünket vasárnap estig, amig a Hold a Bika jegyében jár. Jól esik lazítani, leállni, kényelembe helyezni magunkat. Jó alkalom lehozni az anyagba elképzeléseinket, hosszútávú kapcsolatok indításához, pénzügyi tevékenységekhez, de figyeljünk rá, hogy ne legyünk makacsok és anyagiasak.

Szombat 11.25.

Mars-Szaturnusz kvadrát

Kicsit frusztráltnak és gátlásosnak érezheted magad, nehezebben tudod kifejezni vágyaidat, akadályokban és mások ellenállásába is ütközhetsz céljaid megvalósítása során. Mivel két ellentétes energia feszül egymásnak ilyenkor az emberek indulatosabbá és erőszakosabbá válhatnak. Az előrehaladás most nehezebb, de ennek is megvan az oka. Gondold át és mérlegeld a dolgokat, hogy amerre mész, az valóban a te utad-e? Amit szeretnél hosszú távon mennyire lesz időtálló? Valóban szükséged van rá, vagy csak lázadsz és szeretnél kitörni egy helyzetből? Nem biztos, hogy látod a dolgok hosszú távú következményeit, és azt, hogy milyen árat kell fizetni érte. Hidd el jobb most lassítani és megfontoltabban cselekedni, és felfedezni az élet valódi értékeit.

Vasárnap 11.26.

Vénusz-Uránusz kvinkunx

Úgy érezheted, hogy kapcsolati téren némi változásra van szükséged. Ha van párkapcsolatod, akkor valamivel fel kell frissíteni a kapcsolatot. De az is lehetséges, hogy a kapcsolaton kívül keresed az újdonságokat, ami kétségtelenül izgalmas, de váratlan következményekkel járhat, mert nagy valószínűséggel ki is fog derülni. Lehet, hogy érzelmileg eltávolodsz a partneredtől, vagy ő tőled, és tapasztalhatsz némi instabilitás is, de a dolgok hamar visszatérnek a rendes kerékvágásba. A lényeg, hogy legyél nyitott, rugalmas és kompromisszumkész, igyekezz a partnered kedvében járni és oldani a feszültséget. Egyébként pedig jó időszak mindenféle kreatív tevékenységekhez, új technikák vagy más megközelítésmódok kipróbálására.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!