Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 51. hét

2023. december 18-24.

Hétfő 12.18.

Merkúr-Jupiter trigon

Optimizmust és jó híreket hoz. A kutatást, a tanulást és a társasági életet részesítjük előnyben. Jó alkalom terveket készíteni, mert jól működnek az ösztöneink, jövő orientáltak vagyunk és gondolkodásunk pozitív. Most ideális utazást megtervezni, vagy elutazni valahova főleg messzi tájakra. Nyitottságunk lehetővé teszi ismereteink és látókörünk bővítését. Jó lenne az üzleti tárgyalások lebonyolítására és a szerződések aláírására, mindenfajta jogi ügylet lebonyolítására, ha nem lenne a Merkúr retrográd, úgyhogy ezeket január 2-ig inkább ne tegyük, mert félreértések adódhatnak és nehezebben mehetnek a dolgok.

Kedd 12.19.

Hold-Neptun együttállás

Zavar keletkezhet az érzékelésben, könnyebben ki vagy téve a megtévesztésnek. Sokkal könnyebben átveheted mások gondolatait és érzéseit, és ettől nem biztos, hogy jól érzed magad. Kell hozzá némi önismeret, hogy kiszűrd a saját érzéseidet. Ilyenkor hajlamosabb vagy az álmodozásra, fantáziálásra, gyanakvásra és könnyebben érezhetsz bűntudatot is. Ezt a fajta érzékenységet viszont lehet jó dolgokra is használni, mint a spirituális, művészi tevékenységek, befele figyelésre, elvonulásra vagy valamilyen vízzel kapcsolatos tevékenységhez. Álmaid ilyenkor élénkebbek lehetnek, a tudatalattiból ilyen formában is feljöhetnek tartalmak, hogy feldolgozd őket. Érzékenyebb lehetsz a kórokozókra, mérgekre, fertőző betegségekre, mivel ilyenkor az immunrendszer kevésbé ellenálló, valamint az alkoholra, tudatmódosító szerekre is.

Szerda 12.20.

Hold-Merkúr kvadrát

Lehetnek nézeteltéréseid elfogultságod vagy rosszkedved miatt, és lehet, hogy erőteljesebben fejezed ki véleményedet, anélkül, hogy a másikkal törődnél. Viszont ez most nem a legmegfelelőbb alkalom, hogy kioktass másokat. Gondolataid és érzéseid konfliktusban állnak egymással. Érzelmeid befolyásolhatják gondolataidat és fordítva intellektusod is hat érzelmeidre. Kicsit állj meg és figyeld meg, mi zajlik belűl. Egyébként a legjobb ilyenkor, ha belefogsz valamilyen szellemi munkába, vagy akár egy otthoni rendrakásba.

Csütörtök 12.21.

Vénusz-Uránusz szembenállás

Szerelmi életedben és a pénzügyek terén változásra számíthatsz. Egy váratlan esemény sok idegességet és feszültséget okozhat. Ha kapcsolatod stabil alapokon áll, akkor az elviseli a hullámvölgyeket, és tartós a elválás nem valószínű. Ellenkező esetben gyors szakítást is hozhat. Ha egyedülálló vagy, akkor egy új románc biztosan izgalmas lenne, de esélyes, hogy csak egy rövid életű kapcsolat lesz belőle. Ha alapvetően nagy szabadságigénnyel rendelkezel, és egy hasonló személlyel kapcsolódsz, akkor az a kapcsolat akár tartós is lehet. A változás és az izgalom pénzügyi téren is hozhat váratlan eseményeket, úgyhogy fokozottan ügyelj a pénzedre. Hajlamos lehetsz mindent kockára tenni vagy eljátszani. Inkább éld ki magad játékban vagy más szórakozási formában.

Merkúr-Szaturnusz szextil

Ennek a kedvező fényszögnek a hatására gondolkodásunk tisztább, ítélőképességünk és szervezőképességünk is jobb lesz, könnyebben fogunk tudni koncentrálni, kommunikációnk nyílt és őszinte. Ideális alkalom a komoly beszélgetések lefolytatására, távlati tervek készítéséhez.

Mars-Uránusz kvinkunx

Úgy érzed, hogy mást szeretnél, mint a többség. Frusztrációid adódhatnak, mert azt gondolod, hogy egyedi vágyaid kifejezésének módja ellentétes mások elvárásaival, valamint azt hiszed, hogy módszereid nem érik el a céljaidat. Egy kis lassításra lenne szükség, mert a túlzott intenzitás és lendület kimeríthet anélkül, hogy közelebb kerülnél céljaidhoz. Eredményeket csak akkor érhetsz el, ha képes vagy hosszú távon kitartani az elképzeléseid mellett. Ugyanis, ha gyors győzelemre vágysz, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy kudarcot vallasz és újra kell kezdened.

Péntek 12.22.

Nap a Bakban

Amikor a Nap a Bak jegyébe lép a téli napfordulót jelzi az északi féltekén. Előtérbe kerül a rend, a felelősség, a kötelesség, a hagyományok tisztelete, a karma és sors kérdése. A Bakban járó Nap ösztönöz bennünket a kemény és kitartó munkára, erőfeszítéseink gyakorlatba történő átültetésére és ambícióink megvalósítására.

Segít abban, hogy még a legkilátástalanabb ponton sem adjuk fel, tudjuk uralni a félelmeinket, és ne inogjunk meg. Egy olyan érzelemmentes állapotba kerüljünk, ahol tökéletesen tiszta és objektív módon láthatunk rá az életünkre, és egy olyan tudást ad a kezünkbe, mellyel uralni tudjuk az életünket.

Mivel a Bak a gyakorlatorientált kézzelfoghatóság törvényében hisz, ezért csak az számít neki, ami kézzelfoghatóvá tud válni az anyagban. Ebben az időszakban egyrészt levizsgázunk abból, hogy a bennünk lévő vágyak, tervek és elképzelések közül mi az, ami az anyagban kézzelfoghatóvá tud válni, másrészt erőt ad, hogy azt meg is tudjuk valósítani. A Bak csak azt engedi maradni, ami örök érték és életképes, ami nem, azt elveti.

Nap-Merkúr alsó együttállás

A Merkúr éppen hátrál az állatövön, ilyenkor un. alsó együttállásba kerül a Nappal. Amikor a Merkúr direkt mozgásban van, akkor az elme funkcionális szinten működik, ez van az esetek 80%-ban. Amikor a Merkúr retrográd az a mentális leállási időt jelképezi. Ez a visszatekintés, az elmúlt 3 hónap problémáinak átgondolásának időszaka, mely sok újragondolással, újraszervezéssel jár. Amikor retrográd pozícióban a Nappal együttáll, a legközelebb van a Földhöz, úgymond haza hozza a tudását. Ami itt feltárul megfelel egy új kezdetnek. Most vagyunk a retrográd szakasz kb. felénél, ami különösen introspektív, a belső mérlegelés, visszatekintés és elengedés időszaka. Ezzel szemben a retrográd fázis most következő második részeaz önvizsgálattól való elszakadást sürgeti és teljes mértékben a belső iránymutatásokon alapuló, esetlegesen vakmerő kísérletezés időszaka. Ebben az időszak sokkal türelmetlenebbül érezzük magunkat, de nem tudjuk felgyorsítani a folyamatokat, ami belső feszültséget eredményezhet, addig amig a Merkúr el nem indul előre január 2-án.

Szombat 12.23.

Merkúr a Nyilasban

Nemrég járt a Nyilas jegyében égi kommunikátorunk november 10 és december 1. között. Azán a Bak jegyében hátrálni kezdett, úgyhogy 2024. január 14-ig ismét a Nyilas jegyében tartózkodik. A Nyilas Merkúr hatására gondolkodásunk az adott szituáció mélységeibe való belemerülés iránti igényről a témák széles körű megismerésére irányuló vágy felé vált. Ideálokat keresünk, gondolkodásunk optimistábbá válik, hitünk növekszik. Lelkesek, magabiztosak, nyitottak, nagylelkűek, barátságosak, de tapintatlanok is lehetünk, ugyanis a Nyilas gondolkodás nélkül beszél. Hajlamosabbak vagyunk a jövőt fürkészni, filozofálni, és élvezzük, ha új koncepciókat és ötleteket találunk ki. Ennek ellenére a részletek most nem annyira érdekesek számunkra, mivel inkább az összképet szeretnénk elképzelni. Azonban ennek az a hátránya, hogy a részletekre nem figyelve elhamarkodottan cselekszünk, vagy kimondunk olyat, ami bántó vagy valótlan lehet. Erre érdemes odafigyelni ebben az időszakban, és tágítani látókörünket, új felfedezéseket tenni, utazni vagy új ismereteket szerezni.

Vasárnap 12.24.

Nap-Szaturnusz szextil

Türelmesebb, kitartóbb leszel, komolyabban állsz hozzá a dolgokhoz, ami hozzásegít ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Jó időszak a komoly és nehéz feladatok elvégzésére, valamint az idősebbek szakmai tapasztalata után érdeklődni. Esélyes az elismerés vagy előléptetés a szakmai életben, valamint tekintélyszemélyek bizalmát elnyerni.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!