Fényszögek jelentése (radix)

Kezdőlap » Fényszögek jelentése (radix)

Bolygók fényszögei a születési képletben

Az egyik, ha nem a legfontosabb eleme a születési horoszkópnak, a bolygók (planéták) egymással alkotott fényszögei. Ezek lehetnek harmónikus (segítő) és diszharmónikus (tanító) fényszögek is. Érdekelhet még: fényszögek

Ez az oldal teljes tartalmával hamarosan elérhető lesz...

Bolygónként külön oldalon találod, a fényszögek jelentését. közel 4.000 fényszög…

Nap fényszögei

Mentális Én, a Tudat, tudatos Én, gondolkodásmód, céltudat, célirányosság, az ebben való kitartás vagy ennek hiánya, elhatározások végrehajtása, életerő minősége, önbizalom, önmegvalósítás, az ego, a tekintélyhez való viszony. Önérvényesítés.

Hold fényszögei

Érzelmi Én, a lélek, a pszichés működés, az ösztön, a gondoskodás, a szeretetigény, a bennünk élő örök gyermek, a hangulat, érzékenység, fantázia. Utal az érzelmi fogékonyságra, vagy ennek hiányára. A másoktól való gondoskodási ösztön és hajlandóság. A növekedés, termékenység a Hold hatásához köthető (nem csak fizikai értelemben).

Merkúr fényszögei

Az értelem, értelmi képességek, érdeklődés, a beszéd és írás, ahogy a gondolatokat összerakom, a kommunikációs készség, a tanulás (de a nagyobb összefüggések áttekintése már Jupiter), tanítás, képes-e tartós koncentrálásra a szülött, a mozgékonyság, közlekedés, a logika, az üzleti érzék, a kritikai érzék, nyíltság, idegrendszer. Ügyesség, kézügyesség, (Szűz-kéz). Kisebb utazásokat is jelöl.

Vénusz fényszögei

Befogadás, szépérzék és szerelem. Kapcsolatteremtés, ahogy elvárom, hogy szeressenek, A férfi képletében a női ideál, nő képletében, a nőiesség, megélése. Az érzékiség, a szimpátia, a tetszeni vágyás, a harmónia és esztétika iránti igény, a diplomáciai készség, a kényelem és a művészetek élvezete, értékelése, szerelem, a „kis szerencse bolygója”. Alkalmazkodó készség, tolerancia, a mindennapok praktikuma.

Mars fényszögei

Energia, az aktivitás, kezdeményezőkészség, lendület, erő, a döntési képesség jelölője, agresszivitás, szenvedélyesség, a támadás, a harc, a mozgatóerő, a férfi libidó, a férfiasság, nő képletében a férfi ideál, a férfinál a saját szexualitás. A kritika és kritikai érzék. Erőbedobás, vehemencia, tűz. Cselekvés, akarat általi cselekvés.

Jupiter fényszögei

A látásmód, hogyan látom a világot, a világhoz való hozzáállás, a megkülönböztető képesség, az idealizmus, a bölcsesség, bölcselet, hit, a tapasztalat, az igazságérzet, a gyarapodás, őszinteség, a szerencse, távoli utazás, filozófia, (barátságosság, kedélyesség, derűsség). Életöröm, optimizmus, jóindulat. „Szaporít”, terjeszkedik, diszharmóniában kibillen, túloz. Növeli azt, ami van. Törvényszerűsít.

Szaturnusz fényszögei

Az idő, az időhöz való viszony. A küszöb őre, csak azt engedi továbblépni, aki kiállta a próbákat. A szaturnuszi dolgok mindig lassan kezdődnek, hosszú lefolyásúak, s lassan csengenek le. Küldetés, lényegre koncentrálás. A karma bolygója: a karmát a földi életben kell, fizikai körülmények között megvalósítani. Tapasztalatokon átívelő bölcsesség.

Uránusz fényszögei

Az ötlet, a hirtelen „megvilágosodás” érzete, emberszeretet, eredetiség, az újítás, a rebellió, a függés-függetlenedés (függetlené akar válni), szellemi érdeklődés, technikai érzék, nyugtalanság, kiszámíthatatlanság, idegesség, belső vibrálás, robbanás, különcség, felfedező, hírtelenség, váratlan felforgató fordulat, bevillanások. Kaland, újítás, felfedezés.

Neptun fényszögei

Önzetlen szeretet, önfeláldozás, segítőkészség, romantika, spiritualitás, ezotéria, álmodozás, érzékenység, ködösítés, függőség, függő viszonyok. Karitatív és ápolási tevékenység. Művészeti területek. Meghatározhatatlan foglalkozás, ill. jövedelemszerzés (nem tudni miből él). Álmok, intuíció, szenvedélybetegségek, mérgezés, csalás, csalódás, ámítás, illúzió, megtévesztés.

Plútó fényszögei

Hatalom, hatalmi harc, intenzitás, feszültség, energia bomba, regeneráció, manipuláció, autoritás (tekintély, befolyás), dimenziók. Jellemzője a dualitás: élet-halál, fent-lent, magasság-mélység, fekete-fehér. Mágia, sebészet, legmagasabb teremtőerő, felettes Én, pszichológia, átalakító erő. Sokszorosító, tömeges apró dolog jelenléte. Ténylegesen tömeget is jelenthet.

Aszcendens fényszögei

Az Aszcendens a felkelő pont az égen amikor születtél. Ezért ez lett neked erre az életre az öntudatra ébredésed szimbóluma és energetikája. Ezt az energetikát öltötted magadra kívülről. Ez a személyiséged főleg külső jegyekben. Amikor a tükörbe nézel ezt látod.

Deszcendens fényszögei

A Deszcendens volt az égen a nyugati oldalon, amikor születtél. A Deszcendens 24 óra alatt teljesen megkerüli a zodiákust, így a DESC egy jegyben körülbelül 2 órát tartózkodik. Ezért ez lett a te nyugvó pontod is, kicsit rejtett pont. Amikor a tükörbe nézel, ezt nem látod, de ez is te vagy. Ez is a te személyiséged, erre nem vagy tudatos. Aki ezt tudatosítja benned az vagy a társ, vagy a külvilág.

MC fényszögei

Fent az MC (Medium Coeli) volt az ég teteje, mikor születtél, ezért ez lett neked erre az életre a legfőbb célod, ezt akarod elérni, ide akarsz eljutni. A karrierre, a közösségi célokra, és a felettesekhez való viszonyra utal, illetve a fejlődési útra, életcélokra mutat rá.

IC fényszögei

Az Imum Coeli (IC) volt az ég alja, amikor születtél, ez is egy kicsit titkos pont. Ez a múltad, innen jössz. Egyrészt a családi múlt, a gyökerek tartoznak ide, másrészt előző életeidnek a történetei és az a tudás, amit hoztál most magaddal. Itt van benned az a képesség, az a tudás, amit azért hoztál le, hogy erre alapozd ezt az életet.

Chiron fényszögei

Az élet ezen területein túlkompenzálhatunk. Chironnak, mint sebesült gyógyítónak először szembe kell néznie az alacsony önértékelés és az alkalmatlanság érzésével, és meg kell tanulnia felülemelkednie ezeken a problémákon. A jele és a ház elhelyezése megmutatja nekünk a sebünket, és azt, hogy hogyan jelenik meg az életünkben. A Chiron körüli témák közé tartozik, hogy hogyan lőhetjük lábon magunkat, képletesen szólva, miként károsíthatjuk meg magunkat vagy ápolhatjuk a sebeinket.

Lilith fényszögei

Lilith egy rejtett belső erőforrás, amely mindannyiunknak abban gyökerezik, hogy értékeljük önmagunkat és kiállunk azért, amiben hiszünk

Felszálló holdcsomó fényszögei

A karmikus életfeladatot a horoszkópban a fel- és leszálló holdcsomópontok jelentik. Ezek számított pontok, a Nap és a Hold keringési pályáinak metszéspontjai. A horoszkópábrában pontosan egymással szemben találhatóak. Karma tengelynek hívják a felszálló és leszálló holdcsomópontok alkotta tengelyt a horoszkópban. Mint minden tengely, a karma tengely két vége is együtt mozog, és az egymással szemben lévő házakat/jegyeket köti össze. Karmikus szempontból összetartozó ill. egymásból következő témákat jelöl

Leszálló holdcsomó fényszögei

A karmikus életfeladatot a horoszkópban a fel- és leszálló holdcsomópontok jelentik. Ezek számított pontok, a Nap és a Hold keringési pályáinak metszéspontjai. A horoszkópábrában az egymással szemben lévő házakat/jegyeket köti össze.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Bronz

Tagság
1990 Ft Havi
  • Ingyenes
  • Online elemzéshez
  • Menthető születési adatok: 3db
  • Orbiszok módosíthatósága
  • Arab pontok megjelenításe
  • Pontszámok variálhatósága
  • Anaretikus fokok értelmezése
  • Házcsúcs közeli égitestek kezelése
  • Csillagképek megjelenításe
  • 400+ állócsillag megjelenítése
  • Havi tranzitok (magyarázattal)
Népszerű
14 nap próba

Ezüst

Tagság
3990 Ft Havi
  • Ingyenes
  • Bronz tagság
  • Online elemzéshez
  • Menthető születési adatok: 99db
  • Termékekhez
  • Shopban 10% kedvezmény
  • Sorskönyvre 50% kedvezmény*
  • Személyes elemzés árából -15% *
  • Holdnaptár 10 Ft
  • *Amíg él a tagság, mennyiségi
    korlát nélkül.
  •