Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Retrográd Szaturnusz a Halakban II.

2024.06.29-11.15.

Elméleti és gyakorlati útmutató

A Szaturnusz 2024. június 29-én 21:06-kor megkezdi szokásos hátráló mozgását a Halak 19°26’-én, melyet november 15-ig folytat, és a Halak 12°42’-ről indul újra előre. A Halakban lesz még egy retrográd időszaka a Szaturnusznak, melynek során már a Kos jegyéből hátrál vissza. A rend, a felelősség, a sors őrének bolygója retrográd időszaka az az időszak, amikor lelassítjuk és egyensúlyba hozzuk külső és belső világunkat.

A Szaturnusz karma bolygó, ő a mester, aki tökéletes gyémántot szeretne csiszolni belőled. Eszközei nem olyan finomak, mint a Jupiter bolygó lágy tanításai. Bár, ha nem ápolunk jó kapcsolatot a Jupiterrel, azért ő is be tudja nyújtani a számlát. Ugyanígy a Szaturnusz is tud segíteni céljaink elérésében, annak ellenére, hogy tanításai kemények tudnak lenni. A Szaturnusz a tapasztalatok útján tanít. Megmutatja, mit szabad és mit kell tenni, képes lenyomni az egót, csökkentve az ember látszólagos kontrollját az élet bizonyos területei felett.

A Halak az intuícióhoz, érzékenységhez és a spiritualitáshoz kapcsolódó vízjegy. A Halakban tranzitáló Szaturnusz hatására a kreatív és képzeletgazdag Halak ötletei életre kelhetnek a valóságban és könnyebben átültethetőek lesznek a gyakorlatba. Ami megfoghatatlan volt, az most kézzelfoghatóvá és örök életűvé válhat. A Szaturnusz segít álmaink megvalósításában, az ideális valóság megteremtésében. Alapot biztosít legmagasabb célunk megnyilvánításához, azonban csak azt hagyja megvalósulni, aminek van relevanciája. A bármit megtehetsz, csak akarni kell típusú megközelítés elveszti létjogosultságát, ugyanis a Szaturnusz csak azt hagyja megvalósulni, ami összhangban van sorsfeladatunkkal, nem pedig az ego vágyaival. A Halak Szaturnuszról a cikk végi hivatkozásra kattintva olvashatsz bővebben.

A retrográd Szaturnusz lehetőséget ad arra, hogy áttekintsük személyes szabályainkat, hogy lássuk, milyen belső tényezők és érzelmi motivációk befolyásolnak minket. Most nem a külső, hanem a belső határok kerülnek előtérbe. Vizsgáljuk meg ezeket a határainkat és az azzal kapcsolatos kudarcainkat, csalódásainkat. A retrográd Halak Szaturnusz segít rendet tenni a káoszban, a gyakorlati és lelki szükségleteinket egyensúlyba hozni, a „hiszem, ha látom” típusú mentalítást és a 3D-s valósgától való túlzott elrugaszkodás tekintetében. Ha úgy érzed összecsaptak a fejed fölött a hullámok, ideje befele tekinteni, kiegyensúlyozottságot és lelki békét teremteni, ha ez megvalósul, akkor a külvilág is ezt tükrözi vissza. Jó időszak az önismereti munkához.

Fontos kiemelni, hogy a retrográd időszak alatt nem feltétlenül fognak a szokásaink, viselkedési mintáink megváltozni, az átalakulás inkább a psziché mélyebb rétegeiben fog megtörténni. Ez logikus is, hiszen a bolygók rendszeresen hátrálnak különböző időpontokban és ideig az égen, ha minden esetben változás állna be a fizikai síkon is, akkor szétesnénk. Ez inkább olyan, mint amikor az ember tudatában is van a változás, változtatás szükségszerűségének, de ösztönösen mégis ellenáll neki.

Hogyan dolgozzunk a retrográd Szaturnusszal a következő 4,5 hónap során?

Meg kell nézni, hogy egyéni szinten mely életterületek kerülnek fókuszba. Ezt onnan látod, hogy beazonosítod,melyik házadba esik a Halak19°26’-12°42’-ig terjedő szakasza, itt hátrál a Szaturnusz. Majd az alábbiakban felsorolt mérföldköveknél megadott jegyek fokát is megnézni, ahol éppen a Nap és a Szaturnusz áll, mert azok az életterültek is előtérbe kerülnek. Ezek a mérföldkövek kb. 12 fokkal előrébb pontosodnak be a jelen retrográd időszakban, és ebből következően 12 nappal később is, mint a Szaturnusz ezt megelőző retrográd szakaszában, tehát ezzel lehet számolni a későbbiekben is (lásd: Retrográd Szaturnusz a Halakban I.)

Kiemelt dátumok a Szaturnusz retrográd időszaka során:

2024.06.29: Szaturnusz retrográd stacionárius: Halak 19°26’

Amikor a Szaturnusz megáll az égen, elindít egy folyamatot a tudattalanban. Ez akkor hangsúlyosabb, ha fényszögkapcsolatba kerül egy bolygóval. Pl. ha kvadrátban áll a Holddal. Ez jelentheti a meglévő otthon felújítását vagy költözést, vagy érzelmi válságot. Ha a retrográd stacionárius Szaturnusz szextilt vagy trigont vet egy bolygóra, akkor általában az eredmények összhangban lesznek a tervekkel. Pl. a Vénuszra trigon fényszöget vetve arra készteti a szülöttet, hogy komolyan értékelje át a kapcsolatát és egy hosszú távú boldog időszakot jelez előre.

A tranzit Szaturnusz retrográd ciklusa alatt annak a háznak az ügyeivel függ össze, ahol áthalad, és azokban a házakban tükröződik vissza, ahol a tranzit Nap áthalad.

2024.07.11: Nap-Szaturnusz trigon: Nap Rák 19°19’ – Szaturnusz Halak 19°19’

A Nap rávilágít, mi az, amit a szőnyeg alá söpörtünk és így gyakorlatilag eltűnt egy időre. Az ezt követő hónapok tele lehetnek mély frusztrációval és haraggal, ami arra kényszerít, hogy foglalkozz az adott ügyekkel, türelemre tanít és végül arra, hogy elhárítsd az összes lehetséges akadályt, ami meggátol, hogy eljuss a probléma gyökeréig.

Közben ez ego minden kísérletet megtesz, hogy visszaszerezze az irányítást. Ahol halad a tranzit Nap a képletedben, ott vagy a leginkább frusztrált és ott fogsz leginkább küzdeni a hatalom és az aktuális állapot fenntartásáért.

Pl. a Szaturnusz a 2. házon halad át, ahol az anyagi természetű dolgokra hívja fel a figyelmet, szűkíti be, korlátozza vagy késztet változtatásra, a Nap pedig a VII. házon halad át, tehát mindezek összefüggenek a párkapcsolattal vagy a külvilággal.

2024.09.08: Nap-Szaturnusz szembenállás: Nap Szűz 16°02’ – Szaturnusz Halak 16°02’

A retrográd ciklus felezőpontja és fordulópontja. Azok a házak, amelyekben a Nap-Szaturnusz oppozíció megjelenik, kiemelik azokat az életterületeket, amelyeket tudattalanul bezártunk és beszűkítettünk. A Szaturnusz addig szorítja vissza a cselekvést, ameddig a belső átalakulás le nem zajlik. Ilyenkor előfordulhat bezártság érzése és inkább szeretnénk kioldalazni a nagy nyomás és a felelősség vállalása alól, pláne, ha a tranzit Nap fényszögkapcsolatba kerül valamelyik radix bolygóval. Ilyenkor az ember azonnal cselekedne, de a Szaturnusz nem engedi. Ekkor tapasztaljuk azt és belátjuk, feltéve, ha elég rugalmasak vagyunk, hogy eredeti elképzeléseink elavultak, nem állják meg a helyüket. Azok a struktúrák, amelyek nincsenek összhangban mélyebb rétegeinkkel, tudatalattinkkal, a felsőbb Énünkkel, azok a következő két hónapban lassan összeomlanak.

Folytatva a példát, ha a Szaturnusz a 2. házban halad hátrafelé, a tranzit Nap a 8. házban áll vele szemben, ennek a háznak a témái kerülnek fókuszba (veszteségek, lemondás, pénzügyi befektetések, szexuális vágyak), és a Szűz révén a racionális és a valósággal inkább összeegyeztethetőbb elképzelések.

2024.10.06: Nap-Szaturnusz kvinkunx: Nap Mérleg 13°59’ – Szaturnusz Halak 13°59’

Az emlékezés és az összefoglalás időszaka. Sok gyors változtatást és kiigazítást lehet végrehajtani ezalatt, méghozzá igen sikeresen. Még mindig nem értük el a megfelelőbb állapotot, ez egy átmeneti állapot, ahol jelen van a távlati tervezés, szorongással és türelmetlenséggel párosulva.

Ha a tranzit Nap a 9. házból kerül kvinkunxba a retrográd Szaturnusszal a 2. házban, akkor előtérbe kerülnek pl. az anyagiakkal kapcsolatos hosszútávú tervek, lehetőségek, és ezek felvállalása.

2024.11.04: Nap-Szaturnusz trigon: Nap Skorpió 12°48’ – Szaturnusz Halak 12°48’

A Szaturnusz elkezd lassulni, addig amíg meg nem áll és el nem indul újra előre. Ez megfelelő időszak az utolsó simításokhoz, ugyanakkor figyelni kell, ne hozzunk elhamarkodott döntéseket. A Nap összegyűjti a retrográd ciklus energiáját, ami feszült, szorongó érzést eredményez, kiváltva a következő hét körül kirobbanó akciókat és eseményeket.

Továbbra is a 2. ház felett tranzitáló retrográd Szaturnusznál maradva, a Nap a X. házból vet rá trigont, tehát a hivatás és célok kerülnek fókuszba és összefüggésbe a 2. házzal.

2024.11.15: Szaturnusz direkt stacionárius: Halak 12°42’

Amikor a Szaturnusz „megáll”, az azt megelőző és az azt követő összesen kb. 6 hétben ugyanazon a fokon belül marad, így úgy tűnhet, mintha lelassítaná az idő minőségét és lassított felvételben mozognánk. A Szaturnusz üzeneteinek tudatosításához néhány hónap szükséges, de biztos, hogy valami új születik azzal az életterülettel kapcsolatban, ahol éppen retrográd, ez lehet akár két-három alkalom is egy adott házban.

Egyébként ennek az egész folyamatnak a kezdőpontja az volt, amikor a Nap és a Szaturnusz együttálltak 2024.02.28-án-én a Halak 9°47’-én. Tulajdonképpen a Szaturnusz ciklusainak lényege, hogy ezekben a közel 9 hónapos időszakokban úgy megdolgozza az egyént az adott életterületeken keresztül, hogy egy fejlettebb és felelősségteljesebb „Én”-t alakítson ki, ez pedig annál könnyebb és gördülékenyebb folyamat, minél könnyebben elfogadja az egyén a sorsát és együtt tud működni a Szaturnusz tanításaival.

Kapcsolódó:
Szaturnusz a Halakban
Retrográd Szaturnusz a Halakban I.
Retrográd Szaturnusz pszichológiája

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 5x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!