A lélek férfi és női oldala

Kezdőlap » Blog » Önismeret » A lélek férfi és női oldala
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

Minden ember lelke magában hordja sok évezred lenyomatát, inkarnációk tapasztalatainak sokaságát. Ezek a képződmények összesűrűsödve ott élnek mindenkiben a felszín alatt a tudattalanban, a belső világunkban képek formájában. A sors kegyének köszönhetjük, hogy a felejtés fátyla borítja ezeket az emlékrétegeket, nagyon zavaró lenne, ha tudatosan emlékeznénk mindegyik életünkre.

Ahogy megszületünk újabb és újabb tapasztalatok ülepednek le, melynek egy részére nem emlékszünk, mire felnövünk (a legtöbb ember nem emlékszik élete első éveire), vagy a léleknek jó oka van rá, hogy ne emlékezzen. Viszont minden esemény ott rezeg bennünk és befolyásolja életünk új cselekedeteit és reakcióit. Továbbá az a családi genetikus rendszer, amibe beleszületünk, felerősíti azokat a tartalmakat, amelyekre az aktuális életben szükségünk van a fejlődéshez. Lelkünk a félelmek, szorongások, hajlamok, vonzódások, a szeretet és gyűlölet gyűjtőhelye, amelyből cselekvéseink táplálkoznak. Semmi olyat nem teszünk, ami ne tartalmazná eddigi élményeinket.

Lelkünk élménygyüjteménye egyszer csak önhatalmúvá válik, bizonyos potenciára tesz szert. Ezt a bizonyos potenciáját nevezzük egónak. Ez a lélek férfi része, amely megcsinálja a dolgokat. Ő a cselekvő. Minden ego vágya, hogy a hatalmat, a potenciát és a meggyőző erőt egyesítse magában és nagyobbá váljon, mint amilyen valójában. Ez a lélek egyik oldala, a Nap oldala. Lelkünk másik eseménygyűjteménye, amelyek a passzív, befogadó, nőies, kitárulkozó tartalmakat foglalja magában. Ezekben az eseményekben te voltál az érintett. Ez a lélek női oldala. Ez a Hold oldala.

A lélekben egymás mellett él ez a két rész: a férfi és a nő, az aktív és a passzív, a Nap és a Hold, a hatalom és a kiszolgáltatottság. Mindkét résznek szüksége van a másikra.

A harmadik rész, a közvetítő a tudat, megpróbálja összekötni ezt a két hatalmas erőt. A felszín alatt mélyen a két rész nem válik el annyira egymástól, de minél inkább közeledünk a felszínhez, annál inkább kirajzolódik a jobb oldali (férfi) és bal oldali (női) rész.

Ami a testre igaz, nem igaz a lélekre. A férfiak kb. 50%-ánál a lélek súlypontja a női részen helyezkedik el, miközben tudatosan azt gondolja, hogy férfi. A valóság az, hogy testileg férfi, lelkileg nő. Ha egy ilyen férfi lelkét akarjuk megszólítani, jól tesszük, ha nőként kezeljük. Természetesen ugyan ez a helyzet a nők esetében is. A tudat gyakran átugrik a férfi oldalra és megzavarodik attól, hogy nőnek tartja magát.

A női és férfi rész további alrészekből tevődik össze belső világunkban. A nő megnyilvánulási részei közé tartozik pl. az anya, a szerető, a szent, a prostituált, a segítő, a tápláló, az uralkodónő, a mártír, az önfeláldozó, a mesebeli királykisasszony, a gyógyító, a boszorkány stb. Ugyanígy a férfié is az apa, a szerető, a szent, a tenyészbika, a bajtárs, a csavargó, a segítő, a zsarnok, az uralkodó, az áruló, a diktátor, a piperkőc, a mesebeli herceg, a mágus, a gyógyító stb. Ezek a lelki részek feljönnek a mélyből és teljesen érthető, hogy ha találkoznak egymással, az önfeláldozó női rész nem tudja elviselni a tenyészbika férfi részt.

A horoszkóp pontosan megmutatja lelkünk női és férfi oldalát, milyen mértékben él bennünk ez a két princípium. Az elemek (tűz, víz, levegő, föld) vizsgálata pedig további információt ad arról, hogy mely tanulandó feladat az, amelyikhez közelebb kell kerülni életünk során. Nagyon fontos leszögezni, hogy nem az a feladat, hogy megváltoztassuk az egyes elemekhez kapcsolódó viszonyunkat, hanem az, hogy tudatosan elfogadjuk és ennek alapján éljük az életünket. Pl. ha valaki azt kapta a sorstól, hogy nem hangsúlyos a képletében a víz elem (érzelmek, passzív befogadó női energia), akkor azt nem szabad korrigálni, mert a kitűzött életfeladatához ez az energiaszerkezet a legmegfelelőbb.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!