Nap-Mars együttállás a Skorpióban

Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Nap-Mars együttállás a Skorpióban

2023. november 18.

A Nap és a Mars két évente állnak együtt, ekkor a Nap beáll a Mars és a Föld közé, ezért a Nap sugarai eltakarják a Mars bolygót, így a Föld és a Mars láthatatlanok egymás számára. Amikor a Mars 8 fokon belül áll együtt a Nappal, nem láthatjuk. Ezt a pozíciót combustának nevezzük, vagyis elégetett helyzetben van, befolyása és hatása gyengül, mivel a Nap sugarai erősebbek nála.

Ezt a hatást támasztja alá a NASA űrhajós központjában történő munka is, ugyanis ameddig két fokon belül áll a Mars a Naphoz képest a Marson lévő eszközök irányítása szünetel, jelen esetben november 11-től 25-ig. Azért nem kommunikálnak a gépekkel ebben az időszakban, mert fontos információk veszhetnek el a Napból érkező töltött részecskék által okozott interferencia miatt, és az elveszett információ veszélyeztetheti az űrhajót. Ezt a problémát természetesen a mérnökök orvosolják és előre kiküldik a parancsokat, majd elmennek két hétre szabadságra.

Fontos, hogy egy adott bolygókombinációt a térben is megvizsgáljunk, nem csak az ekliptikára levetített fokait vegyük figyelembe, mert pontos következtetéseket csak így lehet levonni belőle. Asztrológiai szempontból mire számíthatunk ebben az esetben?

A Mars a Skorpióban jár, második saját otthonában, tehát uralomban van és jól fogadja a kihívásokat. A Nap és a Mars mindketten aktív energiákat képviselnek, de másképp. A Nap királyi méltósággal, nagy egóval és önbizalommal rendelkezik. A Mars a harcos, a vezér, az úttörő, a stratéga, aki olyan fizikai és mentális képességekkel rendelkezik, melyekkel jól tudja kezelni a konfrontációkat. Viszont, ha ezek a tulajdonságai el vannak égetve, nem tudja érvényre juttatni őket, és olyan hatásokat eredményez, mint a korlátokat nem ismerő agresszív és önző viselkedés, az indulatok elszabadulása, viták, harcok, konfliktusok és a szabályok figyelmen kívül hagyása. Ehhez még hozzájárul az, hogy már tágan ugyan, de az Uránusz szemben áll velük. Ez egy nagyon inspiráló energia, ugyanakkor káoszra, feszültségre és annak eszkalációjára is lehet számítani, nem csak a külvilágban, hanem a saját gondolataid között is.

A Nap-Mars együttállás bepontosodása környékén, tehát mostantól egy hétig, de a hétvége kiemelt időszak, érdemes erre tudatosan odafigyelni és kétszer meggondolni azokat a döntéseket, melyek nagyobb változtatással járnak. Furcsa ezt a mélységek birodalmának, a Skorpió időszakában kijelenteni, ami az átalakulásról, változásról szól, de most mégis fel kell hívni rá a figyelmet. Igazából az egész novembert így kellene kezelni a Mars szempontjából, és ha megnézzük a külvilágban zajló eseményeket, azok sajnos összhangban vannak ezzel. Kétségtelenül nagy áttöréseket is el lehet érni most, de az érzelmi hullámvasutazástól kezdve a szélsőséges viselkedésen át a váratlan fordulatokig ugyan úgy benne vannak a pakliban.

Aztán jövő héten a formációhoz csatlakozik a Szaturnusz is, aki igyekszik visszafogni és lelassítani a már a Nyilas jegyében haladó Napot és Mars bolygót, és azt szeretné, hogy módszeresen és felelősségteljesen álljunk hozzá a dolgokhoz, ami szintén türelmetlenséget és ingerlékenységet válthat ki. Viszont, ha ügyes vagy, ezt is a javadra tudod fordítani, és előrehaladást tudsz elérni a kihívást jelentő feladatokban.  Nagy leckéket kaphatunk mostanában, de annál nagyobb növekedést is tapasztalhatunk.

A Nap-Mars együttállás a Skorpió 25°37’-én jön létre, ha érdekel, melyik életterületedet érinti, nézd meg hova esik a képletedben. Ha nem ismered a születési képletedet, oldalunkon születési adataid megadásával itt megnézheted.

Forrás: 
https://mars.nasa.gov/all-about-mars/night-sky/solar-conjunction/

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.