Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Skorpió Újhold

2023. november 13.

A Nap-Hold együttállás november 13-án 10:27-kor teljesedik ki a Skorpió jegyének 20°44’-én. Az Újhold együttáll a Marssal és szemben áll az Uránusszal, a Neptunusszal pedig trigont alkot. Az újholdak mindig az új kezdetek energiáit hordozzák magukban, amit itt elkezdesz, nagyobb eséllyel viheted sikerre.

A Skorpió jegyében kiteljesedő Újhold egy mély belső utazásra hív, és magasabb szintre emeli intuitív képességeinket. Figyelj most oda a megérzéseidre! Nagy hangsúlyt kapnak az intimitással, a mély érzésekkel, az irányítással, a hatalommal, a pénzzel, az elengedéssel, az átalakulással, a kényszeres viselkedéssel, a függőségekkel, az adósságokkal kapcsolatos témák az ezt követő időszakban. Szélsőséges érzelmeket is tapasztalhatunk, amikor feltárulhatnak a veszteséggel, a sebezhetőséggel kapcsolatos félelmeink.

A Skorpió Újhold kedvez a gyógyulásnak, mély és intenzív energiájával gyökeresen átalakíthatod az életedet. Kiváló időszak megszabadulni a függőségektől és az önsorsrontó mechanizmusoktól. Itt az ideje mélyebbre ásni, hogy megértsd, mi az, ami hiányzik az életedből, mit kompenzálsz ezekkel a tevékenységekkel. Átmenetileg keress másik, egészségesebb kivezetési módot helyette. Itt nem csak a káros szenvedélyekről van szó, hanem a negatív hozzáállástól és gondolkodástól kezdve minden olyan viselkedési mintáról, berögzül téves hitrendszerekről, ami nem tesz jót neked és környezetednek. Természetesen nem a pozitív gondolkodás a megoldás, mert akkor csak elfojtod magadban ezeket a részeidet, és nem várt pillanatban aktiválódnak, hanem minden általad negatívnak ítélt tartalmat tudatosítani és integrálni kellene a személyiségedbe, és akkor már a te kezedben van az irányítás az életed felett.

Ebben az időszakban könnyebben fel tudod oldani, és meg tudsz szabadulni a félelmektől, a lelki terhektől és a nehéz érzelmi helyzetektől is. Eleinte nem könnyű szembesülni a tudatalattiból feltörekvő tartalmakkal és felismerni a valóságot. Most könnyebben megértheted saját és mások viselkedésének motivációit és ráláthatsz a felszín alatt rejtőzködő valódi énjükre is. Ez azért nagyon fontos, mert már más optikán keresztül láthatod magadat és a másikat, különös lehet, de amit nem tudsz a másikban elfogadni, nagy valószínűséggel nem szó szerint, de analógikusan a te részedet is képezi. Ha ezt felismered, az segít feloldani az ellentéteket és a konfliktusokat. Párkapcsolat esetében segít érzelmileg közelebb kerülni a társadhoz, elmélyíteni az érzéseket, és elköteleződni.

A Mars és az Uránusz szembenállásáról, ami meghatározza ezt az Újhold ciklust, már volt szó a korábbi írásomban, segít rálépni egy új útra, kiszakítani egy mozdulatlannak tűnő helyzetből, végre megszabadulni mindentől, ami főleg lelkileg, de fizikailag is mérgező lehet. Az Uránusz egy magas szintű szellemi energia, melynek lázadó tulajdonsága arra késztet, hogy korlátokat nem ismerve új és izgalmas dolgokat próbálj ki. Történhetnek meglepetésszerű, váratlan események, melyek arra késztetnek, hogy tanulj meg alkalmazkodni és rugalmasan állni a változásokhoz. Egyébként semmi sem a véletlen műve, minden olyan, ami az életünkben történik saját magunk hívunk életre akár olyan korábbi döntéseinkkel, melyekre már nem is emlékszünk, de ezek is begyújthatják az Uránusz szikráját, és a látszólag a külvilágból érkező eseményeket sorsnak fogjuk tekinteni.

Mindeközben a tudat óceánját képviselő Halak Neptunusz harmonikus kapcsolódása az Újholdhoz és a Marshoz finomítja a vad és impulzív energiákat, feloldja a határokat a valóság és az illuzórikus világ között, valamint igyekszik az embert a legnagyobb álmai, vágyai, az együttérzés és a boldogság felé terelni. Használd a megnövekedett kreatív energiádat, fantáziádat, intuíciódat és nem utolsó sorban tudatosságodat arra, hogy megvalósítsd azt, amit szeretnél.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.