2022. 36. hét – Lép ki a komfortzónádból és változtass!

Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2022. 36. hét – Lép ki a komfortzónádból és változtass!
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

Most könnyebb lesz, mint általában, kevésbé fog a környezeted fennakadni rajta. Használd ki a mozgásteredet, mert van, peresze bizonyos keretek között, de a hozzáállásodon bármikor tudsz változtatni. A feladatunkat be kell teljesíteni, mindenképpen eljutunk az út végére, de a „hogyan”-t, azt már te választod, és azt is, hogy boldogan vagy sok keserűséggel mész rajta végig. Minden egy folyamat és egy körforgás, nem baj, ha nem sikerül valami elsőre, a következő körben újra van rá esély. Ahogy az augusztus végi újhold rávilágított mi az, amin változtatni kellene, az elkövetkező időszak is a rendbetétre fókuszál, ahhoz kapsz plusz energiát, hogy helyére tedd a dolgokat az életedben. Hallgass az intuícióidra és ültesd át a gyakorlatba álmaidat!

Szeptember 5-én, hétfőn a szeretet, szépség, harmónia, béke és az anyagiak elvét képviselő Vénusz belép a Szűz zodiákus jegyébe, ahol szeptember 29-ig tartózkodik. Ez az az időszak, amikor szeretetünket gyakorlati eszközökkel fejezzük ki (másoknak nyújtott szolgáltatások, ügyintézés, aprólékos munkák elvégzése, vagy éppen csak ott vagyunk a szerelmünknek).

A Szűz Vénusznak értelmet és célt kell találnia a szerelemnek. A Szűz egy földi jegy, amely érzéki, de egyben praktikus is. Romantikus természetünk mellett azt, hogy mit vásárolunk, és milyen szórakozási lehetőségeket élvezünk ebben a néhány hétben, az határozza meg, hogy van-e értelme a dolgoknak vagy sem. Könnyen bűntudatot érezhetünk, ha ilyenkor túlságosan elkényeztetjük magunkat. Ennek az állásnak az árnyékoldala, hogy túlzottan kritikusak, válogatósak vagy aggodalmaskodók lehetünk.

A ciklus során központi kérdés lehet az egészséggel való foglalkozás, előtérbe kerülhetnek az alternatív gyógymódok, az egészséges táplálkozás, a testmozgás, azok a tevékenységek és módszerek, amelyekkel javíthatjuk egészségünket és jólétünket.

Ebben az időszakban óvatosan bánunk a pénzzel, az örömökkel és a romantikával. Az élet a gondos tervezés, rendszerezés és racionalitás színpadon folytatódik, ahol nem az érzések, érzelmek, hanem a rendszerek és tárgyak adják a biztonságot.

A következő fontos esemény szeptember 10-én szombaton lesz, ugyanis a kozmikus kommunikátor, a Merkúr megkezdi retrográd (földről nézve hátráló) mozgását a levegős Mérleg jegyében, majd szeptember 23-án újra meglátogatja a földies Szűz jegyét, ahonnan október 2-án fordul direktbe. Ennek a retrográd ciklusnak a fő témája a kapcsolatok kiegyensúlyozása és a vitalitás helyreállítása lesz. Az is előfordulhat, hogy szünetet kell tartanod, vagy le kell lassítanod a dolgaidat, hogy áttekintsd, újragondold, átdolgozd őket.

Ez a 2022-es négy retrográd ciklus közül a harmadik, egyben utolsó teljes retrográd ciklus, mivel az utolsó hátrálás a Bak jegyében december 29-én kezdődik és 2023. január 18-ig tart. Az idei évben a Merkúr mindig levegős jegyből kezdte meg a hátrálását, majd a földi jegyekben ment tovább és fordult vissza előre.

Miközben a levegős jegyekben (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) tolat, azon gondolkodtat el, hogy milyen szerepet játszanak kapcsolataink az életünkben és hogyan kezeljük őket, hogyan működünk társas viszonyainkban, mit adunk a másiknak és mit kapunk.

A Merkúr jelzi a mentális fókuszt, a kommunikációt, a mindennapi rutint, a racionális elmét, a közlekedést. Ezekkel kapcsolatban lassulás, késés, fennakadások várhatóak, pl. szerződéskötésre nem a legmegfelelőbb alkalom, mert valószínű, hogy nem lesz zökkenőmentes.

Szeptember 9. és 23. között a kapcsolatokban egy sor fékezőerő lesz, miközben a Merkúr visszafelé halad a Mérlegben, és arra kényszerít minket, hogy felülvizsgáljuk kommunikációs stílusunkat. Fontos, hogy figyeljünk szavaink és testbeszédünk hatására, legyünk egy kicsit empatikusabbak. Nagyon fontos a tiszta kommunikáció!

Amikor pedig a Merkúr visszahúzódik a földi jegyekbe (Bika, Szűz, Bak), akkor arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen kézzelfogható eredményt tudunk felmutatni. Ilyenkor sok mindent meg lehet valósítani, ami később hozza meg az igazi eredményt. Előtérbe kerülnek az alapvető szükségletek, a gyakorlati dolgok, a biztonsággal kapcsolatos elképzelések. Az értékek, a pénz, az önértékelés, a munkakörülmények, az egészség területén, ha szükséges változtatásokat eszközölni, akkor érdemes változtatni, különben az élet fog változtatásra kényszeríteni.

Az ördög a részletekben rejlik, amint a retrográd Merkúr visszatér a kiegyensúlyozott Mérlegből az éles tekintetű, józan eszű és logikus Szűzbe. Tekintsd át mindent a hátrálás ezen szakasza során. Rendszerezd és egyszerűsíts a dolgokat, készíts ütemterveket, nézd át a pénzügyeidet. Fókuszálj az egészségedre is, gondoskodj jobban magadról! Nézd meg, hogyan tudnád csökkenteni a stresszt az életedben? Változtass az étrendeden, ha szükséges, csökkentve a gyulladást és javítva a bélrendszer egészségét, ami az erős immunitás kulcsfontosságú összetevője (a Szűz irányítja az emésztést).

Minden retrográd periódusnak van egy árnyékperiódusa, amely addig tart, amíg a bolygó vissza nem érkezik az állatövnek ugyanarra a fokára, ahol elkezdte a tolatását, jelen esetben a Merkúr a Mérleg 8º57′-ára október 17-én. Tehát október 2 és 17 között számíthatunk arra, hogy minden részlet tisztázódni fog, ami szeptember 9. és október 2. között félrecsúszott.

Szombaton 11:59-kor teljesedik ki a Halak jegyében a Telihold. A Telihold mindig valaminek a beteljesedését jelenti, egy folyamat eléri a csúcspontját és olyan dolgok elengedésével jár, amelyek nem szolgálnak minket. Különösen most, mivel a Halak az utolsó stációja a 12 zodiákusnak, és egy ciklus végét jelenti. Lezárhatjuk azt, amin dolgoztunk, életünk nem megoldott helyzeteire is választ kaphatunk és learathatjuk azokat a magokat, amiket elvetettünk.  

A Nap-Hold szembenállása a szolgálat tengelyén, a Szűz-Halak polaritása mentén jön létre, mely a mindennapi működésünk és szokásaink egyensúlyával, a testi egészséggel, valamint a rend (Szűz) és az előrelátás szükségességével, a lelki egészséggel, a rendetlenséggel és a végtelennel (Halak) foglalkozik.

A téma még mindig a kapcsolatok, család, otthon, múlt rendbetétele, a szépség, harmónia, béke megteremtése, pénzügyekkel való foglalkozás, elengedés/megtartás, teherletétel, felszabadulás, gyökeres átalakulás, regenerálódás és az egészséges életmód kialakítása. Minden olyan probléma, ami ezekkel kapcsolatos, most nyilvánvalóvá válik. Megmutatkoznak életed azon területei, amit rendbe kell tenni.

A Szűz uralja a mindennapi gyakorlati életünkhöz szükséges személyes eszköztárunkat, míg a Halak azokat az eszközöket, amelyeket a lelkiségünk, spiritualitásunk kezelésére használunk. Az egyensúly kulcsa abban rejlik, hogy felismerjük és kifejezzük lelki szükségleteinket, miközben fenntartjuk a rendet mindennapi életünkben. A tengely bármelyik végének figyelmen kívül hagyása úgy üt vissza, hogy vagy káoszban élünk, vagy a túlzott rendben.

Előtérbe kerülnek az érzések, az intuíció, a lelkiség, könnyebben tudunk kapcsolódni saját magunkkal, a felsőbb énünkkel, ha odafigyelünk belső hangjainkra, álmainkra, akkor azok bizony jó útmutatóul szolgálhatnak és hozhatnak segítő megoldásokat egy adott helyzetre.

A Telihold harmonikus kapcsolatban áll az Uránusszal, ami a változások és a haladás könnyebb, természetesebb elfogadását sugallja. Számíts arra, hogy lesznek váratlan helyzetek, ne félj az új és szokatlan dolgoktól, próbálj ki valami olyat, amire régóta vágytál. Hagyd, hogy a telihold új lehetőségek felé vigyen. Ha összhangban vagy saját éneddel, az univerzum támogatni fog, ezáltal nagy lépéseket tehetsz és hatalmas eredményeket érhetsz el.

Vasárnap pontosul be a cselekvő énünket szimbolizáló Nap és a forradalmiság elvét megtestesítő Uránusz harmónikus (trigon) fényszöge. Ezáltal nyitottabbá, kalandvágyóbbá és kísérletezővé válhatsz. Intuíciód felfokozódhat, lehetnek váratlan sugallataid, szokatlan ötleteid, melyek mélyebb önismerethez és nagyobb önbizalomhoz is vezethetnek, kifejezve személyiséged egyedibb, kreatívabb vagy különlegesebb oldalát.

Ez váratlan, de pozitív változások, lehetőségek és izgalmak ideje. Kedved lesz valami újat és eredetit kipróbálni a szokásos dolgokon kívül. Most könnyebben el tudod hagyni a komfortzónádat és kockázatot tudsz vállalni. Tehát ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy nagy változásokat hajts végre az életében. A változás gyorsan bekövetkezhet, de nagyon jól tud alkalmazkodni az új körülményekhez, és kevésbé okozhatnak idegességet vagy negatív reakciót mások részéről.

Ez különösen jó időszak új barátok szerzésére, akik lehetnek szokatlan vagy különc típusok, vagy jöhetnek más kultúrákból is. Jó alkalom a tudományos területeken vagy okkult témákban, mint például az asztrológia, elmélyülni.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!