Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Előrejelzések (napi) » 2023.07. hét – Álomország tengerpartján

A hét intenzív érzelmi energiákkal indul a Skorpió Holddal, a kedélyeket ugyan egy kicsit lehűti a Szaturnusz. Viszont a keddi nap már boldogságos energiákban bővelkedik, a hangulat oldódik, és könnyedén ki tudjuk fejezni törődésünket és nagylelkűségünket. A hét egyik fontos égi eseménye a szerdán bepontosodó Vénusz és Neptunusz együttállása a spirituális, képzelet és álmok világában, a Halak jegyében, elhozva a mennyei szerelem megélésének lehetőségét. Jó hír, hogy ez az energia már kedden érezhető, tehát remek alkalom randevúzásra és Valentin napozásra. A másik kardinális energia az évente bepontosodó Nap-Szaturnusz együttállás, mely egy időre, 2050-ig utoljára jön létre a forradalmi és felszabadító Vízöntő jegyében. A konjunkció hatása egész héten érezhető. Ha tudatos vagy, akkor nem érhetnek nagy meglepetések, sőt egész biztos, hogy ez az időszak elégedettséggel tölt el. A Nap bevilágítja neked azt az életterületet, amivel kapcsolatban visszatekinthetsz az elmúlt három évedre, és átgondolhatod az eseményeket és levonhatod a következtetéseket.  Ez egyfajta számvetés időszaka, amikor általánosságban a kapcsolatainkat, munkánkat, hivatásunkat, terveinket végiggondoljuk, ami életképes megtartjuk, ami már meghaladott az életünkben, és már nem tudunk belőle jobbat kihozni, azt elengedjük. Az összegzést és lezárást segíti, hogy a Nap szombaton belép a zodiákus utolsó stációjába a varázslatos Halak jegyébe. Arra késztetve, hogy mielőtt elindítanánk az új körünket március 20-án, egy kicsit megpihenjünk, befelé tekintsük és utolérjük magunkat lelkileg is, megtanuljunk áramolni az élettel és egy kicsit elengedjük a kontrollt. Ha teheted, élvezd a természet és a vízpart megnyugtató és feltöltő hatását.

Hétfő 02.13.

Hold kvadrát Nap és Szaturnusz

A Skorpió jegyében haladó Hold hatására érzelmeink intenzívebbé válnak és mélyen megérintenek minket. A dolgok végére szeretnénk járni, a felületesség most nem fog működni. A Skorpióban lévő Hold arra ösztönöz, hogy fedezzük fel saját erőnket. Kiváló alkalom arra, hogy önvizsgálatot tartsunk, megszabaduljunk félelmeinktől és korlátozó szokásainktól. A mai napon azonban Hold kvadrát kapcsolatba kerül a Nappal, majd a Szaturnusszal. Feszültebb és nyomasztóbb lehet a nap, viszont van benne teremtő erő. Ha a munkád, az otthonod, a családod vagy bármely más forrásból származó nyomás nehezedik rád, akkor ezt most nehezebb lehet elviselni, különösen akkor, ha a közelmúltban nem voltál hajlandó szembenézni vele. Mivel érzelmeid konfliktusba kerülhetnek a tudatos éneddel, cselekedeteid impulzívabbak és átgondolatlanabbak lehetnek, valamint ingerlékenyebben reagálhatsz, de mindez attól függ, hogy milyen jól kezeled az érzelmeidet. Másrészt feljöhetnek nyomasztó érzések is a múltból, elszigeteltebbnek és magányosnak is érezheted magad. Érzelmileg távolságtartóbb lehetsz és könnyebben vetíted ki negatív érzéseidet másokra. Ha érzelmileg jó formában vagy, ez energizáló tranzit lehet, amely mind az érzelmi hajtóerőt, mind a fizikai energiát megadja a mozgáshoz. Tartsd meg az egyensúlyt az akaratod és az érzelmeid között, hogy tudatosan működhess!

Kedd 02.14.

Hold szextil Plútó és Merkúr, trigon Jupiter

Az új élmények és kalandok után áhítozó Nyilas Holdnak kedvező kapcsolatai vannak a Merkúrral és a Plútóval, valamint a Jupiterrel is. Optimista és vidám energiával hatja át a mai napot, boldogságot és jó érzéseket hoz. Jó alkalom a társasági élethez, új kapcsolatok kialakításához, mert meghozza a hangulatot a beszélgetéshez, könnyebben tudod megosztani az érzéseidet és kommunikácód is szenvedélyesebbé válik. A hangulat oldottabb és érzéseiddel összhangban tudsz kommunikálni. Annak ellenére, hogy feljöhetnek elfojtott érzések, kevésbé lesz nyomasztó hatással, és megfelelő alkalom ezek megbeszélésére. Másoktól számíthatsz érzelmi támogatásra, vagy te is kifejezheted törődésedet és nagylelkűségedet azok felé, akik segítségre szorulnak. Foglalkozthat a dolgok háttere, késztetést érezhetsz, hogy azok mélyére áss és meglásd az igazságot. Kreatívabb, fantáziadúsabb és intuitívabb leszel, és intenzívebben átélheted érzéseidet.

Szerda 02.15.

Vénusz-Neptun együttállás

A szépség, béke és harmónia képviselője a Vénusz a Halak jegyében találkozik magasabb oktávjával a Neptunnal. Ez az aspektus elősegítheti a mély lelki és érzelmi gyógyulást, a megbocsátást főleg saját magadnak, és a béke időszakát, amikor magunk mögött hagyjuk a viharokat és nyugodtabb vizekre evezünk. Ez a mennyei szerelem időszaka, amikor szeretnéd megtapasztalni a tökéletes egységet, szerelembe esni és összeolvadni a másikkal, keresed az isteni egyesülést és a boldogság élményeit, mély lelki kapcsolatra vágysz a másikkal. Azonban hajlamos lehetsz túlidealizálni a kapcsolatokat és egy alternatív álomvilágba kapcsolódhatsz be. Legyél óvatos, mert a tranzit olyan mértékben elhomályosíthatja ítélőképességedet, hogy figyelmen kívül hagyod partnered hibáit. Könnyen lehet, hogy egy illúzióba vagy saját kivetítésedbe leszel szerelmes. Ez nem a legjobb alkalom az elköteleződésre. Hangolódjd rá jobban intuícióidra és különböztesd meg a vágyállapotot a kivetítéseidet a valóságtól, és szabj meg egészséges határokat. Jó időszak művészi, kreatív és spirituális tevékenységekhez.

Csütörtök 02.16.

Nap-Szaturnusz együttállás

A tudatos elménket, identitásunkat és az általános vitalitásunkat képviselő Nap találkozik a határ, a szerkezet és a szükségszerűség elvét kifejező Szaturnusszal, aki életünk során megedzi lelkünket és a valósághoz igazít minket. Ez a találkozó minden évben egyszer megtörténik, általában háromszor egy jegyben, a Vízöntő jegyében most találkoznak utoljára egy jó ideig, mert a Szaturnusz 2050-ben tér csak vissza ismét a felszabadító, forradalmi és zseniális Vízöntő jegyébe.

A Vízöntő elsősorban mentális síkon működő energia, fókuszában nem az egyén, hanem a közösség van, a célja az, hogy közös erőfeszítések révén jobb hellyé tegye a világot. Hatalmas megújító erővel rendelkezik, tele van ötletekkel arról, hogy mi javítja mások életét. Amikor a Szaturnusz a Vízöntő jegyén halad át (2020. március és 2023. március között), arra inspirál minket, hogy megvalósítsuk terveinket és vízióinkat, melyeket valamilyen módon visszaadhatunk a közösségnek. Ez az időszak kedvez a kapcsolatok elmélyítésére, valamint azoknak a kötődéseknek az elengedésére, melyek már nem szolgálnak minket. Továbbá a régi minta szerint működtetett eszméinket is felfrissíthetjük, hogy azok alapján tervezhessük a jövőt. Röviden a Vízöntő Szaturnusz a kapcsolatainkban, barátságainkban és munkánkban arra késztetett, hogy szilárdítsuk meg az életképes szerkezeteket és kötődéseket, és köszönjünk el azoktól, melyek már inkább kimerítenek és gyengítenek, mint feltöltenének minket.

A Nap még egyszer bevilágítja mindezt, mielőtt a Szaturnusz március 7-én átlép a spiritualitás és a misztika jegyébe a Halak birodalmába, ahol segít álmainkat és vágyainkat kézzelfoghatóvá tenni, és elérni legmagasabb szintű céljainkat. A konjunkció csütörtökön pontosodik be, de az égitestek hatótávolsága miatt ez az egész hét alkalmas arra, hogy számot vess, át tekintsd az elmúlt három évedet: mi történt ebben az időszakban, hol vállaltál vagy nem vállaltál felelősséget, meghúztad-e a határaidat, tudtál-e nemet mondani, türelmet gyakorolni, mivel korlátozod magad, milyen terheket cipelsz, milyen félelmeid vannak, milyen vágyaid és elképzeléseid vannak a jövőt illetően, mi az, ami alól fel szeretnél szabadulni? A Nap Szaturnusszal való együttállása fontos mérföldkő, segítségével könnyebben ráláthatsz ezekre a területekre, működési mechanizmusaidra, és ha szükséges, át tudod alakítani életed struktúráját, le tudod egyszerűsíteni, illetve hatékonyabbá tudod tenni. Ez az időszak ugyanúgy lehet egy nehezebb, mint egy könnyebb és elégedettséggel teli időszak, ez attól függ, hogyan életed meg az elmúlt éveket.

Péntek 02.17.

Hold-Uránusz trigon, szextil Neptun

A Bak Hold, aki szeret előre tervezni, az eredmény és a siker vágya motiválja, nem éppen a túltengő érzelmeiről híres, de hangulatát oldja a Neptun, így egy kicsit mégis érzékenyebbé és együttérzőbbé tesz. Az Uránusz pedig egy kis izgalmat, változást, meglepetést hozhat az életedbe, ha nyitott vagy rá. Lehet, hogy találkozol valakivel véletlenül, vagy kitalálsz valami újat. Mindenesetre törd meg a napi rutint, csinálj valami szokatlant, próbálj ki valami újat. Maradj rugalmas és nyitott minden új lehetőséggel kapcsolatban.

Szombat 02.18.

Merkúr-Jupiter szextil

Kedvez a jövőről való gondolkodásnak és tervezésnek. A széles látókör, pozitív gondolkodás és a kiváló döntéshozatali készségek lehetővé teszik, hogy világosan elképzed az előtted áló előnyben részesített utat. Nyitottabb és kommunikatívabb vagy, ez megkönnyíti a barátkozást. Diplomáciára és tapintatra is számíthatsz. Ideális alkalom a vitákra, jobb ajánlatok tárgyalására és üzleti szerződések aláírására. Jó alkalom a tanuláshoz, olvasáshoz, utazástervezéshez.

Nap a Halakban

Központi égitestünk belép az állatőv utolsó jegyébe, ahol március 20-ig tartózkodik. Ebben az időszakban lezárul egy ciklus és a tavaszi napfordulóval indul az újabb. De mielőtt elindítanánk az új körünket, a Halak időszaka lehetőséget biztosít, hogy kicsit megpihenjünk, befelé tekintsük és utolérjük lelkileg is magunkat. Ilyenkor kevésbé vagyunk motiváltak a cselekvésre, inkább álmodozunk, pihenünk és átadjuk magunkat valami nagyobbnak. A Halak változékony víz jegy, vagyis rugalmasabbak és nyitottabbak vagyunk az áramlásra, ezáltal jobban rá tudunk hangolódni az univerzum energiáira és kevésbé akarjuk kontrollálni életünket. Ebben az időszakban sokkal együttérzőbbek, nagylelkűbbek és önzetlenebbek vagyunk, de ugyanakkor a másik véglet is meg tud nyílvánulni az önsajnálat, az áldozattá válás, a passzív viselkedés és a megfoghatatlanság. Ez azért van, mert sokan azt hiszik, nem tudnak megbírkózni az élettel, ezért a menekülést választják. A Halak energia a legkisebb ellenállást és a könnyebb utat keresi, vannak, akik valamilyen körülmény vagy szokás áldozatává válnak, ami azt sugallja, hogy meg kell őket menteni. Úgy érzik, hogy az egyetlen megoldás a menekülés akár valamilyen függőséget okozó szokásba, vagy az áldozattá válásba. De a Halakhoz tartozik az intuíció, a fantázia, a kreativitás és a képzelet világa. Ez egy jó időszak arra, hogy megtalalájuk a kiutat inspirációinak, benyomásainak. A Halak érdekeltségűeknek rendkívül nagy gyógyítóerővel bír, ha kreatív elfoglaltsággal töltik az idejüket. Az álmodozás vagy a képzelethez való kapcsolódás táplálékot jelent a lélek számára. A Halak számára fontos, hogy visszahúzódjon önmagába a kapcsolódás érdekében. Egyedül a természetben vagy a víz mellett eltöltött idő megnyugtató és feltöltő, valamint az önismeret hatékony eszköze.

Vasárnap 02.19.

Vénusz-Plútó szextil

Intenzív szintre kapcsol a szerelem. A meglévő kapcsolat elmélyülhet, mind spirituálisan, mind szexuálisan, megismerhetitek a kapcsolat eddig rejtett, de szép dimenzióit is. Ha nincs társ, egyre inkább vágyat érzel, hogy megoszthasd szeretetedet valakivel. Akár a megszállottságig is mehetnek a dolgok, hogy nem tudod kiverni a fejedből a másikat. Ha nincs új szerelem, akkor a barátokkal való együttlét elégítheti ki a törődés igényét. Lehetséges, hogy titkos románcok is elkezdődnek a tranzit alatt. Bármilyen kapcsolat is alakul ki, a felületesség nem lesz elegendő, mély érzelmi szinten szeretnéd megélni a szerelmet.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 16. hét

A mostani időszak legjelentősebb tranzitja a Jupiter és az Uránusz együttállása április 21-én vasárnap pontosul

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!