04.03-04.09.

A héten kiélvezhetjük az élet naposabbik oldalát, értékelni tudjuk és örömünket lelhetjük abban, amink van, az anyag biztonsága, a szeretet, szerelem és az öt érzékszerv világa kiemelt szerepet kaphat. Ugyanis ezt az időszakot főként a Vénusz uralja, nem csak azért, mert a Bika jegyében halad, hanem miután a Merkúr hétfőn este átlép a Bika jegyébe, így a Vénusz áll a planetáris hierarchia csúcsán, a Szaturnuszt kivéve az összes planétának ő a végső ura. Ez a hét azért is különleges, mert a gyógyulás jegyében telik, ugyanis a Nap rávilágít legmélyebb lelki sebeinkre (Chiron), melyet, ha képesek vagyunk felszínre hozni, szembenézni vele és elismerni, hogy hozzánk tartozik és többé már nem akarjuk elnyomni, akkor egésszé válhatunk. Ez a chironikus sebek gyógyulásának kulcsa. Jelentős szerepet tölt be a csütörtök reggel kiteljesedő Mérleg telihold szimbolikájában is, ami a személyes kapcsolódásainkat helyezi fókuszba. Tudatára ébredhetünk káros viselkedési mintáinknak, melyeket elengedhetünk, ezáltal már nem romboljuk tovább tudattalanul se magunkat sem a kapcsolatainkat. Itt az idő, hogy fájdalmas részeinket elfogadva és integrálva, önmagunkba vetett hittel, alázattal, együttérzéssel és felvállalva a felelősséget, magabiztosan elinduljunk előre.

Hétfő 04.03.

Merkúr a Bika jegyében

Amikor a Merkúr a Bika jegyében halad gondolkodásunk megfontoltabb, szilárdabb és földhözragadtabb. Könnyebb a józan eszünkre hallgatni, így tudatosabban kommunikálunk, elménk az öt érzékszerv világa felé orientálódik. A kipróbált gondolkodásmódot részesítjük előnyben az újjal szemben. Könnyebben elviseljük a rutinszerű, monoton munkát vagy módszereket. Kommunikációnk és személyes interakcióink nyugodtabbá és határozottabbá válnak, döntéseink során körültekintően járunk el, előtte alaposan átgondoljuk a dolgokat.

Részletesen: Merkúr a Bika jegyében

Merkúr-Plútó kvadrát

Ahogy a Merkúr jegyet váltott rögtön kihívást jelentő kapcsolatba is lépett az erő, a hatalom és a transzformáció bolygójával, a Plútóval. Itt az ideje a nagy, radikális beszélgetéseknek, most ki tudod mondani, amit eddig nem tudtál. Ha még maradt valami tisztázatlan téma, akkor most itt a lehetőség megbeszélni. Lehet, hogy olyan titokra derül fény, amire nem is számítasz, vagy akár te is tudsz a titkaidról beszélni, amit eddig nem mertél elmondani. A Plútó képviseli a személyiség tudattalan részét, ami mindazokat a tartalmakat foglalja magában, amelyeket az egyén el szeretne kerülni. Lehet, hogy egy ilyen részed tudatosul, feljön valami a felszínre. Ez azonban nem kellemes érzés, a tudatosulás sajnos fájdalommal jár, ugyanis ezek a tartalmak azért kerülnek oda, mert nem szeretnénk szembesülni velük és lenyomjuk őket. A Plútó regeneráló erejének segítségével be tudja gyógyítani ezeket a sebeket. Óriási emelő és gyógyítóereje lesz a kommunikációnak. Lehetnek mélyreható, úttörő elképzeléseid, de lehetnek olyanok is, melyek túl szélsőségesek, és ha minél nagyobb erővel győzködsz másokat, az annál nagyobb konfliktusokhoz is vezethet. Ne bonyolítsd túl a dolgokat!

Kedd 04.04.

A Hold még múlt vasárnap belépett a Szűz jegyébe, ahol kedd éjfélig marad.  Ezekben a napokban ösztönösen a gyakorlati tevékenységeket helyezzük előtérbe. Ahhoz, hogy érzelmileg elégedettek legyünk, igyekszünk a dolgokat rendbetenni, megoldani a problémákat, segíteni másoknak, újra szervezzük és átgondoljuk a terveinket. Fókuszba kerülhetnek az egészségügyi kérdések is. Észrevesszük a kisebb részeket, amelyek az egészet alkotják, és azon dolgozunk, hogy kisimítsuk őket, hogy magabiztosabban haladhassunk tovább.

Hold-Vénusz trigon

Érzéseinket a szeretet, a béke, a harmónia tölti el. Kedves, barátságos hangulatban lehetünk. Jó alkalom a társasági élethez, barátokkal való találkozásra vagy akár randevúzásra. A szexualitásba meghittséget, gyengédséget és érzékiséget hoz.  Késztetést érezhetsz, hogy többet gondoskodj a családodról, szeretetedet jobban ki tudod fejezni feléjük. Kedvező a kreatív, művészi, zenei tevékenységekhez, valamint jó időszak a pénzköltéshez. Vegyél valamilyen szépségápolási terméket, vagy menj el fodrászhoz vagy egy masszázsra.

Hold-Neptun szembenállás

Ráláthatsz lelked mélységeire, megnyílhat a tudatalatti világa, megnyílhatsz egy spirituálisabb életszemlélet felé. Jó alkalom a spirituális önfejlesztésre, meditációra, könnyebben tudsz kapcsolódni az intuícióidhoz.

Szerda 04.05.

Hold a Mérleg jegyében

Kapcsolatainkat és a környezetünk esztétikáját illető rend megteremtése van a középpontban. Hajlamosak vagyunk a problémákat diplomatikusan kezelni és könnyebben félre tudjuk tenni érzelmeinket, hogy elérjük azt a békét, amelyre vágyunk. Kerüljük a közvetlen konfrontációkat, nehezen hozunk döntéseket, mivel ilyenkor látjuk mindkét oldalt egy adott helyzetben, valamint attól félünk, hogy elveszítjük mások jóváhagyását. Jó alkalom az önvizsgálatra, a partnerrel, külvilággal, csapatmunkával és együttműködéssel járó tevékenységek végzésére.

Merkúr-Szaturnusz szextil

Ennek a kedvező fényszögnek a hatására gondolkodásunk még tisztább, ítélőképességünk és szervezőképességünk is jobb lesz, könnyebben fogunk tudni koncentrálni, kommunikációnk nyílt és őszinte. Ideális alkalom a komoly beszélgetések lefolytatására, szerződések aláírására, hosszú távú projektekhez, távlati tervek készítéséhez.

Csütörtök 04.06.

Mérleg telihold

A telihold reggel 6 óra 34 perckor teljesedik ki, a Nap a Kos jegyében szemben áll és bevilágítja a Mérleg jegyében álló Holdat. A Telihold a csúcspont, a rejtett dolgok napvilágra kerülhetnek, az újholdkor megkezdett dolgok beteljesülhetnek, levonhatjuk a következtetéseket és könnyebben elengedhetjük mindazt, ami már nem szolgál minket. A Telihold felerősíti az érzelmeket, különösen azokat, amelyeket elfojtunk.

Két olyan területet kapcsol össze, melyek szemben állnak egymással és ezáltal nehezen összeegyeztethető energiamintázatot képviselnek. A Kos-Mérleg polaritás egy kapcsolati tengely, ahol a Kos az „Én”, a Mérleg pedig a „Te” világát képviseli. A Kos Nap önérvényesítő, vezető és bátor, kevésbé tapintatos és független erőfeszítések táplálják. A Mérleg Hold diplomatikus, kompromisszumkész, tisztességes és szüksége van a társaságra. Ez a Telihold megvilágítja a kapcsolódás és a függetlenség iránti vágy konfliktusát, azonban hatalmas gyógyítóerők is rejlenek benne. Különleges szimbolikával rendelkezik ez a telihold is, részletes elemzés hamarosan!

Péntek 04.07.

Péntek reggel 8 óra körül a Hold átlép a szenvedélyes Skorpió jegyébe. Intenzív érzelmekről szól ez a néhány nap (vasárnap délutánig). Legyen szó szenvedélyről, lelkesedésről, bánatról vagy vágyról, az érzelmek mélyen megérintenek bennünket. Az a vágy motivál bennünket, hogy a dolgok végére járjunk, a felületesség most nem fog működni. A Skorpióban lévő Hold arra ösztönöz, hogy fedezzük fel saját erőnket. Kiváló alkalom arra, hogy önvizsgálatot tartsunk, megszabaduljunk félelmeinktől és korlátozó szokásainktól.

Merkúr-Felszálló holdcsomópont együttállás

A Bika jegyében létrejövő együttállás azt mutatja, hogy helyesebb lenne a racionális gondolkodást, a józan észt előtérbe helyezni. Az elhamarkodott döntések helyett jobban járunk, ha alaposan átgondoljuk a dolgokat. A megértés és a kommunikáció sokat segíthet. Lehet, hogy változtatni kell gondolkodásmódunkon, vagy álláspontunkon. Jöhetnek új, innovatív ötletek, melyeket most könnyebben tudunk kézzelfoghatóvá tenni. Lehetnek fontos felismeréseink, átgondolhatjuk, hogy mi az, ami az igazi értéket jelenti számunkra, hogyan tudunk stabilitást és biztonságot teremteni. Itt az ideje mindezeket megbeszélni és megtervezni azt az utat, melynek segítségével elérhetjük céljainkat.

Vénusz-Neptun szextil

Az érzéki és gondoskodó oldalad előtérbe kerül. Jó alkalom a szenvedélyes és romantikus találkozásra, együttlétre. Jó alkalom mindenféle kreatív kifejezési formáira, mint pl. festészet, szobrászat, vagy képek és filmek készítése. Használd a képzeleted erejét. A barátok és az emberek fontosak lesznek számodra, könnyebben tudsz segíteni másoknak. Önzetlen és együttérző természeted növeli az önbecsülésedet, és valódi változást hozhat mások számára. Az intuíciód felerősödik, értékes betekintést nyerhetsz álmaid és látomásaid révén a tudatalatti és a mélylélek világába.

Szombat 04.08.

Merkúr-Mars szextil

Rendkívüli előretörési lehetőséget kínál, bátrabb, motiváltabb vagy, gondolataid úttörő jellegűek. A Mars hatására elméd még jobban felgyorsul, céltudatosabbá és kezdeményezőbbé válhatsz. Minden olyan dolog sikerülhet, amihez egy kis plusz erőfeszítés szükséges, hogy elinduljon. Jó alkalom az üzleti ügyek intézéséhez, tárgyalások folytatásához. Kommunikációd közvetlen, nyílt és őszinte, karizmatikus és intellektuális vonzerőhöz jutsz. Hajlandóbb leszel olyan merész cselekedetekhez is, amihez egyébként nincs bátorságod. 

Vasárnap 04.09.

Hold a Nyilas jegyében

Délután 3 órakor a Hold átlép az optimista, vidám és kalandvágyó Nyilas jegyébe. Az igazság keresésének igénye motivál, és akár egy új nézőpont követésére is hajlandó leszel. A részletekre most nem vagy kíváncsi, hanem a nagy egészre koncentrálsz. Az új élmények és kalandok mély érzelmi igényt elégítenek ki. Vigyázz, mert könnyen túlzásokba eshetsz. Jó alkalom a kalandos tevékenységekhez, utazáshoz, sportoláshoz, fizikai aktivitáshoz, tanuláshoz.

Hold-Plútó szextil

Mélyen eltemetett érzéseid feljöhetnek az intenzív személyes interakciók során. Érzelmi kapcsolataid szintet léphetnek, vagy véget is érhetnek. Minden, ami szétesőben van az életedben, most újjászülethet. Könnyebben hozzáférhetsz a tudatalattidhoz, feltárhatod problémáid gyökerét, megfejtheted a rejtélyeket, melyek a felszín alatt lapulnak. Kiderülhetnek családodat vagy a kapcsolatodat érintő titkok is.

Hold-Szaturnusz kvadrát

Este pontosodik be a fényszög, könnyen lehet, hogy nem is érzed, mert már alszol. Ez a tranzit visszafoghatja a nagy optimizmust, feljöhetnek nyomasztó érzések a múltból, érezheted szomorúbbnak, magányosabbnak, elszigeteltebbnek magadat. A kapcsolatokban ilyenkor könnyen kialakulhat érzelmi hidegség, távolságtartás. Figyelj oda, hogy ne vetítsd ki másokra a negatív érzéseidet, hanem vállalj felelősséget értük!

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 16. hét

A mostani időszak legjelentősebb tranzitja a Jupiter és az Uránusz együttállása április 21-én vasárnap pontosul

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!