Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 39. hét

2023. szeptember 25 – október 1.

Hétfő 09.25.

Nap-Szaturnusz kvinkunx

Bizonyos dolgokban akadályoztatva lehetsz, nem biztos, hogy úgy tudod kifejezni magad, ahogy szeretnéd, vagy nem teheted meg azt, amit szeretnél. Most türelemre, önfegyelemre és alkalmazkodóképességre van szükség. Bármi előfordulhat, ami visszatarthat, akár betegség miatt nem tudod elvégezni a munkád, vagy te ápolsz valakit, vagy túl sokat kell dolgoznod és nem jut időd a párodra, vagy nem kapod meg a várt elismerést a munkahelyeden, esetleg kritikával is illetnek, de az is előfordulhat, hogy összetűzésbe kerülsz a feletteseddel. Ebben az időszakban fontos figyelmet fordítani a kötelezettségeid teljesítésére, mert ha elhanyagolod, bizony utol érnek majd. Ügyelj arra is, hogy ne vegyél több terhet a nyakadba.

Kedd 09.26

Hold-Vénusz-Uránusz T-kvadrát

Gyors hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat válthat ki. Türelmetlenebbé válhatsz, ez nem a rutin és a fontos feladatok elvégzésének az ideje, mert figyelmedet elvonja valami érdekesebb dolog. Izgalomra vágysz, de ez nem a megfelelő időszak a hirtelen változtatásokra, különösen a közeli kapcsolatokban. A szeretet és vonzalom iránti igényed felerősödhet, az új találkozások kielégíthetik ugyan az izgalom iránti igényedet, de nagyon felborítanák az életedet. Indulhatnak most kapcsolatok, csak az a kérdés, mennyire lesznek tartósak. Érzelmi kitöréseket is megtapasztalhatsz környezetedben, ami több türelmet és empátiát igényel. Szeretnél menekülni az érzelmileg megerőltető helyzetekből. Szerencsére a tranzit hamar kioldódik és visszatér a rendezett állapot.

Szerda 09.27.

Hold-Szaturnusz együttállás

Érzelmeid komolyabbak lesznek, intim kapcsolataidban távolságtartóbb leszel. Megszabadulhatsz azoktól a dolgoktól az életedben, amelyek nem működnek, és arra tudsz összpontosítani, hogy azokat a dolgokat javítsd és erősítsd, amelyek hasznos célokat szolgálnak. Felelősségteljesebb leszel önmagad felé, érzelmileg mértékletesebb és óvatosabb vagy, nem vállalsz szükségtelen kockázatot.

Csütörtök 09.28.

Hold-Neptun együttállás

Zavar keletkezhet az érzékelésben, könnyebben ki vagy téve a megtévesztésnek. Sokkal könnyebben átveheted mások gondolatait és érzéseit, és ettől nem biztos, hogy jól érzed magad. Kell hozzá némi önismeret, hogy kiszűrd a saját érzéseidet. Ilyenkor hajlamosabb vagy az álmodozásra, fantáziálásra, gyanakvásra és könnyebben érezhetsz bűntudatot is. Ezt a fajta érzékenységet viszont lehet jó dolgokra is használni, mint a spirituális, művészi tevékenységek, befele figyelésre, elvonulásra vagy valamilyen vízzel kapcsolatos tevékenységhez. Álmaid ilyenkor élénkebbek lehetnek, a tudatalattiból ilyen formában is feljöhetnek tartalmak, hogy feldolgozd őket. Érzékenyebb lehetsz a kórokozókra, mérgekre, fertőző betegségekre, mivel ilyenkor az immunrendszer kevésbé ellenálló, valamint az alkoholra, tudatmódosító szerekre is.

Péntek 09.29.

Kos Telihold

Pénteken 11:57-kor tejesedik ki a Telihold a Kos jegyében. A Nap a Mérleg jegyéből szemből világítja meg a Kos Holdat. A Telihold egy érzelmi időszak, az újholdkor megkezdett dolgok csúcspontja és olyan dolgok elengedésével jár, amelyek már nem szolgálnak minket. A Kos-Mérleg polaritást kapcsolat tengelynek nevezzük, ahol a Kos az „Én”, a Mérleg pedig a „Te” világát képviseli, itt a fő hangsúly az egyénnek a többi emberrel való személyes kapcsolatára vonatkozik.

A Kos az önérvényesítésről, az akaraterő működtetésről, a harcról, a Mérleg a diplomáciáról és a kompromisszumról szól. A Mérleg Nap diplomatikus, egyenlőségre törekvő és tisztességes energiája révén tudatában vagyunk a kapcsolatok szükségességének és mindennek, ami a fenntartásukkal jár, az alkalmazkodás, a megbeszélés, a kedvesség és a harmónia megteremtése. A Kos Hold viszont önérvényesítő, vezető, bátor és kevésbé tapintatos. A Telihold megvilágítja ezt a konfliktust. A kettő között kellene megteremteni az egyensúlyt, lesz benne kihívás, de arról egy későbbi bejegyzésben.

Vénusz-Uránusz kvadrát

Mivel az Uránusz retrográd, másodszor (korábbi július 2.) is bepontosodik a szeretet és szépség elvét képviselő Vénusszal feszült fényszöge. A párkapcsolat és a pénzügyek tekintetében váratlan események nyilvánulhatnak meg. A szabadság és az izgalmak iránti igény próbára teheti a szerelmi kapcsolatod stabilitását. Ha kapcsolatod kiegyensúlyozott, elég teret biztosítotok egymásnak és mindketten nyitottak vagytok az újdonságokra, a változatosságra, akkor nem lesz gond. Ha azonban nem ugyanaz az érdeklődési körötök, vagy egyikőtök túl konzervatív, vagy birtokló természetű, akkor viták alakulnak ki és a szakítás is valószínűbb. Ha egyedülálló vagy, vonzódhatsz az izgalmas vagy különc emberekhez. Lehetséges, hogy kialakul egy új románc, de nem valószínű a tartós elköteleződés. Pénzügyek tekintetében pedig az indokolatlan kockázatvállalás, az önkontroll hiánya okozhat problémákat.

Szombat 09.30.

Merkúr-Uránusz trigon

Megnyílhatnak nem várt, új lehetőségek, új utak is előtted. Legyél nyitott rájuk! Ebben az 1-2 napban sokkal intuitívabb leszel, megérzéseidben most jobban bízhatsz. Figyelj az álmaidra, azok is hozhatnak plusz információt a tudatalattidból. Jöhetnek bevillanó sugallatok, lehetnek zseniális ötleteid, megoldást találhatsz problémáidra. Könnyen szerezhetsz új barátokat, ismeretségeket. Felerősödnek a pszichikai képességek, jó alkalom az asztrológia vagy más okkult témák tanulmányozására.

Vasárnap 10.01.

Mars-Uránusz kvinkunx

Úgy érzed, hogy mást szeretnél, mint a többség. Frusztrációid adódhatnak, mert azt gondolod, hogy egyedi vágyaid kifejezésének módja ellentétes mások elvárásaival, valamint azt hiszed, hogy módszereid nem érik el a céljaidat. Egy kis lassításra lenne szükség, mert a túlzott intenzitás és lendület kimeríthet anélkül, hogy közelebb kerülnél céljaidhoz. Eredményeket csak akkor érhetsz el, ha képes vagy hosszú távon kitartani az elképzeléseid mellett. Ugyanis, ha gyors győzelemre vágysz, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy kudarcot vallasz és újra kell kezdened.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!