Hétfő 05.08.

Vénusz-Plútó kvinkunx

A szeretet és szépség elvét képviselő Vénusz tanító, nevelő kapcsolatba lép az erő, a hatalom és a transzformáció bolygójával a Plútóval. Minden, amit a Vénusz képvisel az életünkben – az értékeinket, az adottságainkat, azt, ahogy megteremtjük életünkben a biztonságot és harmóniát, ahogyan tudjuk élvezni az életet, ahogyan kifejezzük szeretetünket és érzéseinket, a kapcsolódási képességünket, a kapcsolatainkat – lassú átalakuláson megy keresztül. Ez a folyamat okozhat némi belső feszültséget, hozhat nehezebb időszakot, erőpróbáló eseményeket leginkább azon az életterületen, ahol aktuálisan áll a Vénusz a születési képleten. Ez most nem a kényszeres problémamegoldás időszaka, hanem a finom módosítások ideje. Konstruktív módja ennek a konfigurációnak a megoldására, ha gyakorlod szíved megnyitását, és elfogadod, hogy a szerelem csodálatos időtöltés lehet akkor is, ha nem támasztasz nagy elvárásokat felé.

Kedd 05.09.

Hold a Bak jegyében

Kicsit érzelemmentesebb napok következnek. Felismerjük a rendszer, struktúra és az előre tervezés szükségességét. Az eredmény és siker vágya motivál bennünket. Ösztönösen tudatában vagyunk az idő korlátainak is, feleslegesen nem akarunk időt, energiát vagy erőforrásokat pazarolni. Termékeny időszak lehet, ha tisztában vagyunk a valósággal is. Jó időszak a hosszú távú, lassú, de stabil eredményeket hozó tevékenységekhez, gyakorlati dolgokhoz, tervek készítésére.

Nap-Uránusz együttállás

Az ego és az ego hatalmától felszabadított szellem találkozása. Az Uránusz cselekvésre sarkall, nagyon impulzív energia. Ez nem a monotonitás időszaka. Váratlan változásokat és izgalmat hoz. Arra késztet, hogy szembe menj a hagyományos és társadalmi normákkal, szabadságra és függetlenségre törekedj, új és izgalmas dolgokat próbálj ki.

Hírtelen szembe kell nézni azzal, hogy ki vagy, mit akarsz tenni, mire vágysz. Céljaid és identitástudatod hirtelen megkérdőjeleződik. Olyan érzésed lehet, hogy meg kell tenned valamit, amitől félsz, és eltávolodni attól, amit nem szeretsz. Olyan, mint egy villámcsapás, megkérdőjelezi a fennálló struktúrákat, megszabadíthat a már nem működő dolgoktól és új tevékenységre inspirálhat.

Ebben a néhány napban intuíciód felerősödhet, érhet hírtelen megvilágosodás, lehetnek zseniális, eredeti, újító ötleteid, kaphatsz információkat álmok útján is, fogékonyabbá válhatsz az okkult tudományok iránt. Legyél rugalmas és nyitott, hogy kellemes meglepetésekben és izgalmakban legyen részed.

Magas szinten ez az időszak megszabadít azoktól a korlátoktól, amit te vagy mások szabtak meg és amelyek nélkül sokkal szabadabban tudod kifejezni önmagad. Ugyanakkor nagy káoszt is tud okozni. Ne vállalj szükségtelen kockázatot és ne lázadj a hatalom ellen, mert könnyen összeütközésbe kerülhetsz feletteseiddel. Az alkalmazkodó képtelenség vitákat és nézeteltéréseket, esetleg elválást is szülhet. Nézd meg, mi az, amit nem tudsz elfogadni a másikban. Különös, de nagy valószínűséggel ez a minőség a te részedet is képezi, csak nem változtatsz rajta és ezt igyekszik a külvilág a tudomásodra hozni.

Szerda 05.10.

Hold-Mars szembenállás

Most lehet, hogy olyan dolgok is bosszantanak, amelyeket egyébként figyelmen kívül hagysz. Kialakulhatnak viták és veszekedések a gondolkodás nélküli cselekvés miatt. A közeli kapcsolatok, család, barátok is megtapasztalhatják az impulzív cselekvést. Tereld az energiákat olyan mederbe, hogy ne okozz kárt nekik. A sport ilyenkor sokat segít. De az is lehet, hogy te menekülsz el egy olyan szituációból, ahol agresszió ér. Ellenállhatatlan vágyat érezhetsz, hogy megvalósítsd vágyaidat, viszont arra figyelj, hogy ne legyél túl önző, mert akkor nincs esélyed a sikerre, vedd figyelembe mások szükségleteit is. Ez egy jó alkalom az igazságért harcolni a védelemre szorulók érdekében.

Csütörtök 05.11.

Hold a Vízöntőben

Amikor a Hold a Vízöntőben jár, érzelmileg valami új és szokatlan iránt vonzódunk. A reakciók inkább intellektuálisak, mint érzelmesek, és az interakciók inkább személytelenek, mint személyesek. Ez egy olyan időszak, amely elősegíti a társasági összejöveteleket, a közösség számára fontos célok és projektek kezelését, az ötletelést, a szokatlan ötleteket és a haladó változásokat. Nyitottak vagyunk az új dolgokra és a jövőre koncentrálunk. A kötelező dolgokat most nehéz betartani, mivel a személyes szabadság a legfontosabb számunkra.

Hold-Plútó együttállás

Mély érzések, mélyen eltemetett emlékek, érzelmek jöhetnek fel a tudatalattiból, melyek könnyen eluralkodhatnak rajtad és megszállottjává is válhatsz ezeknek az érzéseknek, melynek következtében nehezen tudsz másra koncentrálni és túlságosan bele is pöröghetsz egy adott szituációba. Felerősödhetnek a pszichés képességeid és az intuíciód, az álmokra is érdemes figyelni, mert onnan is kaphatsz plusz információkat a tudatalattid rejtett tartalmaiból. Ezek mind befolyásolják hangulatodat és érzelmeidet. Ezért ügyelj arra, hogy ne reagálj túl erősen ezekre az érzésekre. Intuitív meglátásaid elhomályosíthatják a racionális gondolkodási folyamataidat és a tudatos ítélőképességedet, ezért most nem tanácsos fontos döntéseket hozni. Jó alkalom a mély és tartalmas beszélgetésekhez, különösen a nőkkel folytatott interakció segíthet hozzáférni valódi érzéseidhez. A párkapcsolatban intenzív és szenvedélyes vonzalom és érzelmek törhetnek fel, fellobbanhat újra a láng. De ugyan úgy megvan az esély arra, hogy irányító és manipulatív viselkedésnek leszel tanúja, mint a féltékenység, a bűntudat, a fenyegetés vagy a megfélemlítés. Ez egy jó időszak megszabadulni a káros és pusztító kapcsolatoktól és környezettől.

Péntek 05.12.

Merkúr-Szaturnusz szextil

Az éppen hátráló Merkúr ismét harmonikus kapcsolatba lép a Szaturnusszal. Április 5-én kapcsolódott a Szaturnusszal hasonló módon és május 19-én is találkoznak, mikor a Merkúr ismét előre halad. A háromszoros tranzitoknak nagyobb a jelentősége, valamit meg akar értetni velünk ez a tranzit azon az életterületen, amelyet háromszor érint a Merkúr (Bika 3 és 6 foka), főleg akkor, ha ott van bolygó, tengely, egyéb érzékeny pont a születési képletben. Az élet azon területére mutat rá, amelyet jobban meg kell értenünk, át kell gondolnunk, melyre több figyelmet kell fordítanunk, melyre jobban kell koncentrálnunk. Ideális alkalom a komoly, nyílt és őszinte beszélgetések lefolytatására, szerződések aláírására, hosszú távú projektekhez, távlati tervek készítéséhez.

Szombat 05.13.

Hold a Halak jegyében

Szombat hajnalban a Hold átlép az álmodozó Halak jegyébe, melynek által, érzékenyebbek, intuitívabbak és együttérzőbbek leszünk. Jó alkalom spirituális, művészi tevékenységek végzésére, befele figyelésre, elvonulásra vagy valamilyen vízzel kapcsolatos tevékenységhez.

Merkúr-Vénusz szextil

A retrográd Merkúr a Rák Vénusszal kerül harmónikus kapcsolatba. Most más szemszögből is át tudod gondolni a kapcsolatodat, a pénzügyeidet, azt, hogy mi jelenti számodra az értéket, biztonságot, stabilitást és azt az életterületet, ahol a Vénusz most halad a születési képletedben (Rák 6 foka). Könnyebben el tudod mondani a társadnak, amit szeretnél, jobban és könnyebben ki tudod fejezni magad, szavakba is tudod önteni érzéseidet, szeretetedet a másik iránt. Ugyanakkor te is kaphatsz kedvességet, bókot, ajándékot vagy akár pénzt is. Jó alkalom a kreatív alkotó tevékenységekhez, a művészi képességek fejlesztéséhez, íráshoz, zenéhez, kézművességhez. Jobban megy a tárgyalás, gördülékenyebb a kommunikáció, a vitás helyzetek könnyebben megoldhatók. Kiváló alkalom társaságba menni, randevúzni, vagy akár a régi kapcsolatokat megújítani.

Vénusz-Szaturnusz trigon

Az érzelmes, gondoskodó Rák Vénusz harmonikus kapcsolatba a komoly, kitartó és hűséges Szaturnusszal. Ez az időszak ideális párkapcsolati elköteleződéshez, a romantikához, minden, amibe most belekezdesz hosszútávon gyümölcsöző lehet. A most kialakuló kapcsolatok a bizalom és hűség alapjaira épülhetnek. Ha most ismerkedsz meg valakivel, esélyes a nagyobb korkülönbség és valószínűleg egy hosszan tartó, felelősségteljes, testi-lelki párkapcsolat alakulhat ki. Ha már van kapcsolatod, a kötődés szorosabbá és stabilabbá válhat. Jó időszak az elköteleződésre, házasságkötésre, családalapításra, ingatlanvásárlásra, vagy hosszú távú pénzügyi befektetésekre. A pénzügyi problémáid is megoldódhatnak, mert könnyebben átláthatod, hogyan tudsz a legtöbbet kihozni munkádból és befektetéseidből. Ha teheted, nyújts segítséget annak, akinek szüksége van rá. Ha úgy érzed, művészi oldaladat is felfedezheted, remek lehetőség, hogy alkoss valami szépet!

Vasárnap 05.14.

Hold-Uránusz szextil

Izgalmas eseményeket és találkozásokat hozhat. Most nyitottabb vagy a változásokra. Nyugodtan illessz be valami szokatlant a napi rutinodba vagy a magánéletedbe. Ha bizonytalan vagy, most könnyebben megérezheted, melyik számodra a helyes döntés. Jöhetnek sugallatok, melyekkel könnyedén meg tudsz oldani már régóta húzódó feladatokat. Az is lehet, hogy most fogsz véletlen találkozni valakivel, akivel barátságot is köthetsz, vagy akár vonzalom is kialakulhat. Hagyd fel a régi szokásokat, és találj ki valami újat!

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Angelit
Az Angelit a békét és a testvériességet jelképezi. A neve is azt sugallja, hogy lehetővé teszi a kap…

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 16. hét

A mostani időszak legjelentősebb tranzitja a Jupiter és az Uránusz együttállása április 21-én vasárnap pontosul

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!