2023. július 17-23.

Hétfő 07.17.

Merkúr-Jupiter kvadrát

Elősegíti a pozitív gondolkodást és az optimista jövőképet. Jó alkalom a hosszú távú tervek készítéséhez és a kereskedelmi és üzleti kapcsolatokhoz, koncentrálva a részletekre is, ennek hiányában nagy lehet a hibázás és tévedés esélye. Figyelj arra oda, hogy ne ess túlzásokba, mert ilyenkor ez könnyen lehetséges. Továbbá megeshet, hogy valamit nagyon lelkesen elkezdesz, viszont már nem lesz elég önfegyelmed a kitartáshoz. Ne becsüld most túl a képességeidet.

Újhold a Rák jegyében

A Nap és a Hold együttállása július 17-én hétfőn este 20:31-kor teljesedik ki budapesti idő szerint a Rák jegyének 24°56’-én. Az újholdak általánosságban egy ciklus végét és egy új ciklus kezdetét jelzik a kreativitás energiáját hordozva magukban. Ez a legjobb alkalom, hogy elgondolkodj, min szeretnél változtatni, milyen újdonságokat szeretnél bevinni az életedbe. Nézd meg, mit szeretnél tovább vinni az új korszakodba, és mi az, ami már nem szolgál, idejét múlt. Válj meg tőle, hogy ne eméssze fel többé az energiáidat! Jelen újhold szimbolikus jelentése új bejegyzésben.

Felszálló Holdcsomópont a Kos jegyében

A karmikus sorsfeladat jelölője az elmúlt időszakban 2022. január 19-től 2023. július 17-ig a a Bika jegyében volt, eltolva a kollektív tudatosságot a stabilitás és a biztonság felé, hogy a kaotikus állapotok között is képesek legyünk békét, harmóniát teremteni, önellátóbbá válni és saját kezünkbe venni a dolgokat. Ma este a felszálló Holdcsomópont átlép a kardinális Kos jegyébe, ahol 2025. január végéig halad, és arra hív, hogy lépjünk végre a tettek mezejére, merjünk kockáztatni, új utakra lépni és szembenézni a ránk váró kihívásokkal. A tranzit Holdcsomópont egyéni szinten megmutatja azt az életterületet, ahol bátrabban kell cselekednünk ahhoz, hogy elérjük azt, amit szeretnénk. Kollektív szinten a harc, a világ eseményeivel kapcsolatos heves érzelmek és a globális konfliktusok megnövekedett esélyét jelezheti. A Kos felszálló Holdcsomópontról részletesen külön bejegyzésben.

Kedd 07.18.

Hold-Plútó szembenállás

Érzéseid extrém módon felerősödhetnek és hangulatod szélsőséges ingadozáson mehet keresztül. Az egyik pillanatban még mindent pozitívnak érzel, majd depresszióba is eshetsz. Gyakori érzés ilyenkor a reménytelenség, a félelem, a féltékenység és a megszállottság. Ha lehetőséged van rá, oszd meg valakivel érzéseidet! Figyelj oda, mert most könnyen érzelmi manipuláció áldozata lehetsz. Különösen a nők alkalmazhatnak olyan taktikákat, mellyel alááshatják mások önbizalmát a sajátjuk javára. Az érzelmi befolyás hatására bűntudatot vagy félelmet kelthetnek benned, megpróbálhatják elvenni tőled azt, amihez érzelmileg kötődsz. De mivel kevésbé tudod irányítani ilyenkor saját reakcióidat, te is érzelmi manipulációhoz folyamodhatsz, hogy megnyerj néhány csatát, mely után bűntudat és szégyenérzet marad. Próbálj meg most érzelmi alapon cselekedni vagy reagálni, mert ítélőképességedet elhomályosíthatja pillanatnyi hangulatod. Ne most hozz fontos döntéseket!

Szerda 07.19.

Hold-Jupiter kvadrát

Ösztönös reakcióid felerősödhetnek és túlzásokba is eshetsz az érzelmeket illetően, és könnyen túlreagálhatod a dolgokat. Az igazság könnyen kiderülhet, ami az otthonnal, a családdal, és a múlttal kapcsolatos eseményeket illeti. Előfordulhat, hogy a túlzott magabiztosságodnak köszönhetően nem kívánatos helyzetekben találod magad, vagy a kishitűséged miatt bizonytalanodsz el. Egyébként ez az aspektus kellemes közérzetet biztosít, derűsnek és optimistának érezheted magad.

Hold-Merkúr együttállás

Hangulatod változékony és érzékenyebb is lehetsz. Ne most hozd meg fontos döntéseidet, mert az érzelmek jelentősen befolyásolhatják ítélőképességedet. Jó alkalom viszont társaságba menni, érzelmi témákról történő beszélgetéshez.

Csütörtök 07.20.

Nap-Neptun trigon

A Neptun serkenti kreativitásodat, képzelőerődet, érzékenyebbé, empatikusabbá válsz és a lelki dolgok is jobban foglalkoztatnak. Most megvalósíthatod azokat a vágyaidat és céljaidat, amelyekről álmodozol. A spirituális szemléletmód segítheti a sikerhez vezető utat is a pszichés benyomásokon keresztül, melyek most pontosabban működnek. Jó alkalom a művészi és kreatív alkotó tevékenységek végzéséhez, használd a fantáziádat, vagy akár egy szépirodalmi mű elolvasásához, zenéhez, tánchoz, vagy bármihez, ami harmóniát foglal magában.

Mars-Szaturnusz szembenállás

Ez a néhány nap tele lehet frusztrációval, mivel elképzelhető, hogy akadályoztatva vagy valamiben. Beteljesíthetetlen vágyaid miatt pedig csalódást is érezhetsz. Még ha nem is harcolsz ellenfelekkel, te lehetsz saját magad legnagyobb ellensége. A Szaturnusz visszafogja az energiákat, ezért gyengének, alkalmatlannak, kevésbé vonzónak vagy tehetetlennek érezheted magad. Előfordul, hogy személyes támadások érnek, vagy mások rosszindulatát tapasztalod meg, az is lehet, hogy megpróbálják beszennyezni hírnevedet vagy karrieredet. Ha ilyen helyzetekbe kerülsz, valószínűleg az irigység, gyűlölet vagy féltékenység mögött karmikus háttér húzódik meg. Időre lesz szükséged, mire megérted a történteket. A haragodat, miután megélted, engedd el, mert az hosszú távon csak téged tesz tönkre. Ha nem találsz megértő fülekre, akkor sokat segít a sport, vagy valami erős fizikai aktivitás, hogy felszabadítsd a haragodat. A konfliktusok teljes elkerülése akkor lehetséges, ha ezt az energiát a produktív tevékenységben dolgozod ki. Az önfegyelem, a türelem és az elszántság kielégítő eredményekhez vezethet. 

Péntek 07.21.

Hold-Mars együttállás

Gyors hangulatváltozások és impulzív reakciók várhatók. Képes vagy harcolni a szeretteidért. Túlérzékennyé is válhatsz a viták és konfrontációk során. Igyekezz uralkodni indulataidon, vezesd le az energiát másképp, menj el sportolni vagy csinálj valamit szenvedéllyel.

Szombat 07.22.

Nap-Plútó szembenállás

Meglehetősen intenzív ez a pár nap, mivel felszínre kerülhetnek életednek azok az aspektusai, amelyeket a szőnyeg alá söpörtél, nem voltál rá tudatos, vagy csak figyelmen kívül hagytad. Kapcsolataidban is lehetnek konfliktusok, csak akkor tudod megoldani és új alapokra helyezni, ha őszintén szembe nézel a másikkal és megbeszélitek a sérelmeket és nehézségeket.
Könnyen lehet, hogy hatalmi harcokba keveredsz, melyekben kénytelen leszel kiállni saját magadért. Ugyanakkor kerüld a túlzásokat és a másokon való uralkodást, mert az csak konfliktusokat fog szülni. Azokat az életterületeket, amelyek nem működnek megfelelően, most helyre kell állítani, csak a radikális megoldások segítenek most, a félmegoldásokkal nem mész semmire. Használd ki az ambícióidat, olyan kreatív változtatásokat tudsz véghez vinni az életedben, amihez eddig nem volt erőd és bátorságod. Ha kell, kérj segítséget hozzá, nem biztos, hogy most egyedül kell cselekedni. 

Vasárnap 07.23.

Retrográd Vénusz

A szeretet és szépség elvét képviselő Vénusz július 23-án az Oroszlán 28°36-ről a Földről nézve hátrálni kezd, ezt a retrográd mozgását szeptember 4-ig folytatja. A Vénusz 19 havonta retrográd és nyolc évente visszatér majdnem ugyanazon a napon ugyanarra a helyre, kb. 2-3°-kal korábban kezd hátrálni, mint az előző ciklusában és így fedi le fokozatosan az állatőv minden jegyét. Az égi mandala, amelyet a Vénusz retrográd hurkai adnak elő, tökéletesen szemlélteti a benne rejlő szépséget. A mandala központja a Föld, az a hely, ahol küzdeni kell a teljesség és a tudás eléréséért. A Vénusz a Bika és a Mérleg jegyének uralkodója, hangsúlyozza a két tartományban levő kettőséget: a zsigeri, érzéki és ösztönös reakciók, melyeket beborítják az erkölcsi és a társadalmi elfogadottsággal kapcsolatos aggályok. A Vénusz, amikor retrográd, az emberi motiváció rejtett, elsődleges szempontjaival rezonál, és magában rejti az élet misztériumának és rejtelmeinek veleszületett ismeretét. A Vénusz retrográd ciklusáról külön bejegyzésben lesz szó.

Nap az Oroszlánban

Központi égitestünk július 23-án belép a nagylelkű, kreatív és büszke Oroszlán jegyébe, ahol augusztus 23-ig folytatja útját. Az Oroszlán képviseli az élet naposabbik oldalát, az életörömöket, szereti élvezni az életet, az egyik hedonista jegy (a másik a Bika). Ez egy vidámabb időszak, melyet érdemes játékkal, szórakozással és alkotással tölteni. Ilyenkor az emberek szeretetteljesebbek, nagylelkűbbek, toleránsabbak. Mivel az Oroszlán szereti a figyelmet, nyugodtan vedd fel a legkülönlegesebb és legmerészebb ruháidat, és az előkelő ékszereidet se hagyd otthon, ami természetesen aranyból van. Különben is szerelemben és kalandokban bővelkedő időszak jön. Tölts sok időt a szabadban, és szívd magadba az éltető nap erejét.

Merkúr-Uránusz kvadrát

Jöhetnek kiszámíthatatlan események, váratlan és felkavaró hírek, ami idegességet és nyugtalanságot okozhat és arra késztet, hogy kilépjünk a komfortzónánkból. Ilyenkor nagyobb az esélye a vitáknak, félreértéseknek, mások megbántásának, mivel gyakran előfordul, hogy hirtelen, gondolkodás nélkül kimondunk olyat is, amit egyébként nem tennénk. A koncentrálás és odafigyelés most nehezebb lesz, mint általában, figyelmed könnyen elterelődhet, a mindennapi rutinfeladatok unalmasnak tűnhetnek. Az informatikai eszközök működésében is tapasztalható fennakadás, meghibásodás, a közlekedésnél pedig mindenki legyen óvatos. De ugyanakkor lehetnek zseniális és korszakalkotó ötleteid is, hirtelen megvilágosodhatsz valamivel kapcsolatban. Más szemszögből is átláthatod a dolgokat és észreveheted azt is, ami egyébként elkerülné a figyelmedet. Viszont a fontos döntéseket ne most hozd meg és a találkozókat ne erre a napra szervezd. Ha nyitott maradsz az újra és beviszel valami szokatlant az életedbe, akkor a kellemetlen meglepetéseknek az elejét tudod venni.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!