Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 40. hét

2023. október 2-8.

Hétfő 10.02.

Merkúr-Neptun szembenállás

A spirituális és misztikus témákkal való foglalkozás előtérbe kerülhet. Intuitívabbá válhatsz, megnyílhatsz a transzcendens világ felé, sokkal ideálisabbnak érzékeled a dolgokat annál, mint amilyenek valóban. Megélénkült fantáziádat és képzeletedet éld meg kreatív alkotó tevékenységekben, vagy táncolj egy jót, nézz egy romantikus vagy sci-fi filmet. Érdemes ebben az egy-két napban jobban odafigyelni és kiszűrni a valós információkat a sok haszontalan információ közül, ugyanis a Neptun leködösítheti az elmét. Ha teheted, ne most hozz fontos döntéseket és ne most végezz komoly szellemi munkát. A közvetlen kapcsolatok ki vannak téve a félreértéseknek, megtévesztéseknek és becsapásnak. Napold el a mélyreható és tartalmas beszélgetéseket máskorra.

Kedd 10.03.

Merkúr-Plútó trigon

A nagy, radikális, gyógyító beszélgetések ideje. Könnyebben megértheted az élet sötétebbik oldalát, a titkokat, rejtélyeket. Nagy benyomást tudsz tenni a másikra és könnyen rá tudod beszélni valamire. Jó alkalom kutatásra, nyomozásra, üzleti tárgyalásra, nagyobb értékű dolgok vásárlására, önismeretre, asztrológiára, pszichológiára, akár előző életes utazásra is.

Szerda 10.03.

Vénusz-Neptun kvinkunx

Ez a néhány nap inkább az álmodozásról, mint a cselekvésről szól. Képzelőerőd felélénkül és egy szebb, romantikában és gazdagságban bővelkedő jövőt vizionálsz magadnak. Ugyanakkor a bizonytalanság érzése, az önbizalomhiány is magával ragadhat céljaid elérésével kapcsolatban. Gondold át, mire vágysz leginkább, és erre fókuszálj! Úgy gondolj rá, mintha már a tiéd lenne! Ebben az időszakban a szeretet adása és fogadása közötti egyensúlyhiány is nyilvánvalóbbá válik a kapcsolatokban. Érezheted azt is, hogy valamilyen módon szolgálnod kell másokat, hogy kiérdemeld a szeretetüket. Empatikusabb, együttérzőbb és segítőkészebb lehetsz az emberekkel, de vigyázz, mert ilyenkor a megtévesztés és a csalás, csalódás veszélye is fennáll.

Csütörtök 10.04.

Merkúr a Mérlegben

Október 5-én belép égi kommunikátorunka a Mérleg jegyébe, ahol október 22-ig folytatja útját. Amikor Merkúr a Mérlegben van, diplomatikusak és barátságosak vagyunk. Ebben az időszakban racionálisabban közelítjük meg a kapcsolatokat. Ugyanakkor a Mérlegben átvonuló Merkúr ingatag energia lehet, miközben megpróbáljuk látni az adott helyzet mindkét oldalát. A gyors döntések meghozatala a szokásosnál nagyobb kihívást jelenthet, mivel semlegesek is akarunk maradni. Lehet, hogy túl könnyen alkalmazkodunk mások véleményéhez, hogy megőrizzük a békét és harmóniát. Tárgyalásaink során nem akarjuk túl keményen érvényesíteni magunkat. Ez azonban megfelelő időszak mások nézőpontjának mérlegelésére és a tárgyalási készségek fejlesztésére. Hajlamosabbak vagyunk igazságos következtetésekre jutni.

Merkúr-Szaturnusz kvinkunx

Ez az időszak feszültséget és potenciális konfliktusokat hozhat, de lehetőséget kínál a személyes növekedésre, alkalmazkodásra és új mentális szokások kialakítására. Hajlandóságot kíván a változás elfogadására, megkérdőjelezi gondolkodási mintáidat, hitrendszeredet, elképzeléseidet, kommunikációs stílusodat. Ez az aspektus arra ösztönöz, hogy figyelj arra, hogyan gondolkodsz és mennyire hatékony a kommunikációd. A Szaturnusz lelassítja az elmét, így előfordul, hogy nem találod a megfelelő szavakat, vagy akár csendesebbé is válsz. Viszont így gondolkodásod megfontoltabbá és komolyabbá válik. A cél, hogy új módszereket tanulj a másokkal való kapcsolatteremtésre. A Szaturnusz nagyobb koncentrációs képességet ad, viszont önbizalomhiánnyal és negatív gondolatokkal is küzdhetsz ilyenkor. Vigyázz, hogy ezek ne rögzüljenek és ne szűkítsenek be. Jó lehetőség a magabiztos elképzelések gyakorlatba történő átültetésének.

Péntek 10.05.

Mars-Neptun kvinkunx

Az önérvényesítés és az ideális elképzeléseknek való megfelelés között konfliktus jelenik meg. Nehézségekben ütközhet az akarat és az érzelmek egyensúlyának megteremtése. A Mars energiája feloldódik, nem tudjuk felhasználni, olyan, mintha álmunkban cselekednénk. Ebben a néhány napban bizony fáradtabbnak, kimerültebbnek érezhetjük magunkat. A magas elvárások magunkkal, az élettel és másokkal szemben frusztrációhoz vezethetnek. Fontos, hogy meghúzzuk a határainkat, ne legyenek irreális elvárásaink se magunkkal, sem másokkal szemben. Jó időszak a kreatív, alkotó tevékenységekhez, mely lehetőséget teremt elképzeléseink kézzelfogahtó módon történő kifejezéséhez.

Vénusz-Plútó kvinkunx

Minden, amit a Vénusz képvisel az életünkben – az értékeinket, az adottságainkat, azt, ahogy megteremtjük életünkben a biztonságot és harmóniát, ahogyan tudjuk élvezni az életet, ahogyan kifejezzük szeretetünket és érzéseinket, a kapcsolódási képességünket, a kapcsolatainkat – lassú átalakuláson megy keresztül. Ez a folyamat okozhat némi belső feszültséget, lehet, hozhat nehezebb időszakot, erőpróbáló eseményeket azokon az életterületeken, ahol aktuálisan áll a Vénusz és a Plútó a születési képleten. Ez most nem a kényszeres problémamegoldás időszaka, hanem a finom módosítások ideje. Ugyanakkor intenzív vágyat érezhetsz, hogy mélyebben megéld az életet, különösen a szerelemi életed tekintetében. A flört, a titkos ügyek, a hazugságok, a féltékenység, a kémkedés, a függőség, a manipulatív vagy a túlzottan irányító magatartás kísérhetik ezt a tranzitot, melyek válságokhoz és szélsőséges hullámvölgyekhez vezethetnek. Vonzódhatsz azokhoz az emberekhez, akik kihasználnak anyagilag vagy érzelmileg. Az energiák konstruktív levezetése, ha például a kreativitásban, vásárlásban, lakberendezésben, kertészkedésben éled meg, vagy csak egyszerűen megnyitod a szíved, és elfogadod, hogy a szerelem csodálatos időtöltés lehet akkor is, ha nem támasztasz nagy elvárásokat felé.

Szombat 10.06.

Nap-Jupiter kvinkunx

A Jupiter retrográd ciklusának első felében járunk, november 3-án néz farkasszemet a Nappal és december 31-én fejezi be hátrálását. A retrográd bolygók Nappal alkotott fényszögei mindig egy mérföldkövet jeleznek, ilyenkor kezd tudatosulni az adott bolygó szimbolikájának megfelelően a tudatalattiból felhozott tartalom. A Jupiter célja retrográd ciklusában az, hogy összekapcsoljon minket saját személyes igazságérzetünkkel, hogy a lelkünk számára mi lenne a helyes, ahelyett, hogy alárendelnénk magunkat a társadalmilag elfogadott értékeknek. Most a személyes etikai kódexünket kell felfedeznünk. A Jupiter retrográd ciklusa alatt ösztönösen tapasztaljuk meg integritásunkat, és a korrekció, ha nem is tudatosan, de a tudattalanban mindenképp végbemegy. Ideális esetben mielőtt szembenállna a Nappal, elhozza számunkra az etikai és erkölcsi prioritások belső átértékelésének idejét. Ahogy a Jupiter tovább gyorsul a Nappal való szembenállása felé, a tudattalanban létrejövő reflexiók egyre világosabbá válnak. Amikor kvinkunxban áll a Nappal, késztetést válthat ki a hirtelen döntések meghozatalára, akár reakcióként vagy önvédelmi eszközként. Az új tervek gyorsan, gyakran túl gyorsan születnek, és valószínűleg a szembenállás után felülvizsgálatra szorulnak.

Vasárnap 10.07.

Hold-Merkúr szextil

A Hold az otthonában a Rák jegyében jár. Ez idő alatt az összetartozás, a biztonság érzése motivál bennünket. Érzéseink mélyen átjárnak, így ideális alkalom arra, hogy kapcsolatba lépjünk azzal, ami motivál bennünket. Jó időszak a személyes szükségleteinkkel foglalkozni, családunkkal tölteni minél több időt, ideális a lakberendezéshez és gyógyítói tevékenységek folytatásához. A Hold és a Merkúr harmonikus kapcsolata lehetőséget ad arra, hogy érzéseiddel összhangban kommunikálj. Jó alkalom a családi és párkapcsolati problémák megbeszélésére. Intuitívabb leszel és őszinte érdeklődéseddel megnyugtathatod az embereket. Könnyen el tudod látni a rutinszerű szellemi munkáidat, de az írás tekintetében is egy produktív nap lehet.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!