Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 41. hét

2023. október 9-15.

Hétfő 10.09.

Mars-Plútó kvadrát

Az energetikai erő elvét képviselő Mars múlt héten kapcsolódott a Leszálló Holdcsomóponttal, arra ösztönözve, hogy hasznosítsd az előző életeidből hozott adottságaidat. Már néhány napja érezteti hatását, de hétfőn lesz pontos a Mars ugyancsak cselekvésre ösztönző feszült fényszöge az erő, hatalom, transzformáció, valamint a psziché tudattalan, ösztönös részét képviselő Plútóval, aki arra késztet, hogy nézz rá árnyékénedre, hagyd abba a külvilágra való projektálást, és indulj meg végre a sorsfeladatod beteljesítése felé. De kinek mi is a sorsfeladata, ezt nem tudják sokan, pedig az élet és az ismétlődő minták egyértelműen mutatják, csak az egod ellenkezhet és vihet teljesen másfelé, a sors pedig mindig visszapofoz.

A Mars a Mérleg, a Plútó a Bak kardinális jegyében halad, kezdeményezésre, cselekvésre késztetve. Döntéseket kell hozni, de a Mérleg Marsnak nem könnyű, többször is átgondolja és állandóan kompromisszumot akar kötni. Viszont a Plútó nem ismeri a kompromisszumot. Itt az ideje, hogy elszántan kiállj döntésed mellett annak minden következményének felvállalásával. Ebben az időszakban azt is érezheted, hogy másokat szeretnél irányítani, uralkodni felettük, megszerezni az irányítást és ezt nem pont finom eszközökkel, hanem akár erőszakosan is. Emiatt könnyen kialakulhatnak konfliktusok és hatalmi harcok. Rengeteg energia halmozódik föl ilyenkor. Transzformáld át ezt a hatalmas és szenvedélyes energiatöbbletet valami hasznos tevékenységbe.

Vénusz a Szűzben (2023.10.09-11.08.)

Ez az az időszak, amikor szeretetünket gyakorlati eszközökkel fejezzük ki (másoknak nyújtott szolgáltatások, ügyintézés, aprólékos munkák elvégzése, vagy éppen csak ott vagyunk a szerelmünknek).

A Szűz Vénusznak értelmet és célt kell találnia a szerelemnek. A Szűz egy földi jegy, amely érzéki, de egyben praktikus is. Romantikus természetünk mellett azt, hogy mit vásárolunk, és milyen szórakozási lehetőségeket élvezünk ebben a néhány hétben, az határozza meg, hogy van-e értelme a dolgoknak vagy sem. Könnyen bűntudatot érezhetünk, ha ilyenkor túlságosan elkényeztetjük magunkat. Ennek az állásnak az árnyékoldala, hogy túlzottan kritikusak, válogatósak vagy aggodalmaskodók lehetünk.

A ciklus során központi kérdés lehet az egészséggel való foglalkozás, előtérbe kerülhetnek az alternatív gyógymódok, az egészséges táplálkozás, a testmozgás, azok a tevékenységek és módszerek, amelyekkel javíthatjuk egészségünket és jólétünket.

Ebben az időszakban óvatosan bánunk a pénzzel, az örömökkel és a romantikával. Az élet a gondos tervezés, rendszerezés és racionalitás színpadon folytatódik, ahol nem az érzések, érzelmek, hanem a rendszerek és tárgyak adják a biztonságot.

Kedd 10.10.

Vénusz-Szaturnusz szembenállás

Ahogy a Vénusz a Szűz jegyébe lépett, farkasszemet néz a Szaturnusszal. A Vénusz a Szűzben nem érzi jól magát (esésben van), így kevésbé tudja jól fogadni a Szaturnusz keménységét. Ez az ellentét jelentős feszültséget és konfliktust eredményez a két bolygó energiái között. Kihívást jelent megteremteni az egyensúlyt a struktúra és a spontaneitás, a felelősség és az élvezet, a gyakorlatiasság és a szépség között. Ennek a tranzitnak számos hatása lehet a kapcsolatokra, pénzügyekre, az értékekere és az önértékelésre. A Szűz Vénusz eleve önbizalomhiányos és visszafogott, a Szaturnusszal szemben pedig még nagyobb bizonytalanságot és önértékelési problémákat hozhat. Fontos, hogy dolgozz az önelfogadáson, és tudatosítsd, hogy olyan külső és belső tulajdonságokkal születtél, amelyek ehhez az életedhez szükségesek, úgyhogy teljesen felesleges megkérdőjelezni ezeket az adottságokat. Ezekben a napokban érezheted, hogy újra kellene értékelned, mit tartasz fontosnak és értékesnek, elképzelhető, hogy konfliktusok adódnak vágyaid és a gyakorlati megfontolások, valamint a felelősség és a korlátok között, amelyekkel szembesülsz. Meg kell teremteni az egészséges egyensúlyt a vágyak és a kötelezettségek között, úgy élvezni az életet, hogy közben felelősségteljes döntéseket hozol. Ebben a néhány napban a párkapcsolatot illetően is érezheted, hogy fel kell állítani a határokat és dolgozni kell azért, hogy a kapcsolat tartós maradjon. Tapasztalhatsz pénzügyi korlátokat is, mindenesetre a gondos tervezés és a hagyományos megközelítési mód most kifizetődőbb lesz. Gondold át és értékeld újra pénzügyi helyzetedet, és ha szükséges, tedd meg a lépéseket a kiigazítás felé. Bővebb cikk a Vénusz Szaturnusz szembenállásról

Szerda 10.11.

Plútó direkt

A Plútó, mint a Szaturnuszon túli bolygók közül a legkülső bolygó retrográd (hátráló) mozgásának kitüntetett szerepe van a személyiségfejlődésben. Munkája nagy részét az 5 hónapos retrográd ciklusa során végzi, melynek során sajátos szimbolikáján keresztül lassan, több év alatt hozza felszínre a személyiség egyes tudattalan aspektusait. A Plútó megköveteli, hogy az ember leereszkedjen lelkének legmélyebb bugyraiba, szembesüljön árnyékoldalával, vágyainak sötét oldalával, személyisége azon részével, amelyet különösen nem kedvel, mert csak így lehet elérni a teljességet.

A Plútó május 1-jén a Vízöntő 0°22’-én kezdett hátrálni és október 11-én a Bak 27°53’-ről indul újra előre. Ez alatt az időszak alatt összesen 2 és fél fokot lépett hátra az állatövön. Ennek a retrográd ciklusnak a kiindulópontja január 18-án volt, amikor a Plútó együtt állt a Nappal a Bak 29°01-én.

Amikor a Plútó megáll az égen mielőtt újra elindulna előre, energiája felszínre kerül egy másik módban. Ha valaki elnyomja az erős szükségleteket, vagy megpróbálja irányítani a körülményeket vagy a helyzetet, amelyen változtatni kell, ez az időszak elég konfrontatív lesz. Belső konfliktusok alakulnak ki, ha nincs összhangban az, amit a tudattalan a nagyobb teljességhez szükségesnek tart, és amit az ember statikus személyeként vagy imázsaként azonosított.

Csütörtök 10.12.

Mars a Skorpióban (2023.10.12-11.24.)

A Mars otthon érzi magát a Skorpió jegyében és jól együtt tud működni a jegy energiájával. A Skorpió célja, hogy a dolgok mélyére ásson, teljesen átalakuljon, míg a Mars, mint a cselekvés bolygója kiválóan ösztönzi a változásokat. A Mars a Skorpió fix jegyében szívós, kitartó és képes megküzdeni a nehézségekkel és kihívásokkal. Igazából nem is szeretné a könnyebb utat választani. Az ellenállás leküzdése csak egyújabb teszt a Mars számára, arra összpontosítva, hogy elérje, amit akar.

Amikor a Mars a Skorpióban jár, erőt ad ambícióinknak, határozottan kiállunk elképzeléseink mellett, és nem vagyunk hajlandóak kompromisszumot kötni. Azt sem viseljük el, ha mások akarnak irányítani. Kitartóak és erősek vagyunk. Erőteljes az érzelmi mélységeink megtapasztalása iránti vágyunk, hogy önvizsgálatot végezzünk és jelentős átalakulást készítsünk elő. Bizonyos szempontból vonzódunk a válsághoz, mivel a válságot átalakítónak és érzelmileg izgalmasnak látjuk. Inkább az intenzív és szélsőséges érzelmek megtapasztalását preferáljuk a középszerűséggel szemben.

A kihívást az okozza ebben az időszakban, hogy a tüzes Mars a vizes Skorpióban az agresszivitást, haragot, dühöt is életre keltheti, akár közvetlenül, akár a felszín alatt, ami konfliktusokat okozhat és tönkre teheti a kapcsolatokat. Intenzitásunkat és a szenvedélyünket inkább pozitív és konstruktív mederbe tereljük és figyeljünk oda, hogy mit tartunk értékesnek, mert azt nem kellene lerombolni.

Mivel a Mars a Skorpióban szeret lemenni a mélységekbe, úgy érezhetjük, mintha egy spirituális kiképzőtáborba csöppentünk volna, mivel segít felhozni a felszínre tudatalatti tartalmainkat. Mindaddig, ameddig hajlandóak vagyunk szembenézni árnyékrészünkkel (bosszú, harag, féltékenység, manipuláció stb.), addig lehetőségünk van bátran és fegyelmezetten úrrá lenni önmagunk ezen részén.

Péntek 10.13.

Mars-Szaturnusz trigon

Erőt, ambíciót és kitartást ad, hogy vállalni tudd a nehezebb feladatokat. Csökkenti a türelmetlenséget, nagyobb önfegyelmet biztosít, kevésbé leszel tétovázó és ingatag. Nem ugrálsz egyik projektről a másikra, megtalálod a hatékony módszereket és be tudod fejezni a megkezdett dolgokat. Segít tartósítani azt, amire vágysz és értékesnek tartasz. Hűségesebb és odaadóbb lehetsz és vágysz a hosszú távú kapcsolatra. Jó alkalom az elköteleződésre, a párkapcsolat hivatalossá tételére. Számíthatsz tartós sikerekre és gyakorlati eredményekre az üzleti életben, pénzügyekben, valamint a tekintélyszemélyek támogatására is. Jó alkalom vállalkozás alapítására, jogi ügyletek lebonyolítására.

Szombat 10.14.

Mérleg Újhold gyűrűs Napfogyatkozással

Az újhold szombaton 19:55-kor teljesedik ki a Mérleg jegyének 21°án. Az újholdak mindig egy újraindítást, új kezdetet szimbolizálnak annak a jegynek az analógiait illetően, amelyben létrejönnek. Az újhold hatása lágyabb, mint a teliholdé, azonban nem kevésbé jelentős, hiszen egy új fejezet kezdetét jelenti. Amit az újhold idején elhatározol és elkezdesz, abban sokkal több lehetőség lesz a siker elérésére. A Mérleg jegyében létrejövő Újhold arra hív, hogy helyreállítsuk az egyensúlyt kapcsolatainkban, fejlesszük tárgyalási készséginket, tanuljunk meg békét kötni a körülöttünk levőkkel, harmonizáljuk környezetünket, megtanuljuk meglátni az értéket magunkban és másokban. Mivel az Újholdat Napfogyatkozás is kíséri, ezért hatása erőteljesebbnek ígérkezik és hosszabb távon is érvényes. További részletekkel jövök még új bejegyzésben.

Vasárnap 10.15.

Nap-Uránusz kvinkunx

Ebben a néhány napban kissé idegesebb, feszültebb és szorongóbb lehetsz. Előfordulhat, hogy nehezebb megnyugodni és ellazulni, mivel másképp érzékeled a dolgokat, vagy érzed, hogy valami konfliktus van a levegőben. Az energia felhalmozódása izgalmas is, de egyben ijesztő is lehet. Ha az utóbbi időben úgy érezted, hogy korlátoznak vagy unatkozol, akkor most nagyobb szabadságra és kreatív önkifejezésre fogsz törekedni. Lehetséges hirtelen esemény, mely arra késztet, hogy változtass valamin, ezért elengedhetetlen a rugalmaság és az alkalmazkodás a változó körülményekhez. Próbálj meg haladni az áramlással, mert ha ellenállsz a változásnak, és arrogáns vagy makacs leszel, esetleg túlreagálod a dolgokat, akkor az veszteséghez vagy a jó lehetőségek elszalasztásához is vezethet. Nem kell teljesen irányt váltani, túlzottan vakmerőnek lenni, inkább csak kisebb módosításokat és kiigazításokat tenni. Ha valamit kicsit másképp csinálsz, az mindent megváltoztathat, megkönnyítve magad és a körülötted élők életét.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!