Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 44. hét

2023. október 30 – november 5.

Hétfő 10.30.

Hold-Plútó trigon

A Hold az Ikrek jegyében halad, ilyenkor az ösztönös kíváncsiság hajt bennünket, és könnyebben tudunk változtatni. Lelkileg és pszichikailag is érzékenyebb leszel és fogékonyabb a környezetedben zajló eseményekre és annak atmoszférájára. Lehet, hogy valami mélyen meg fog érinteni és nagy hatással lesz rád, vagy szélsőségesen tapasztalsz meg valamit. Most könnyebben hozzáférhetővé válnak a tudatalatti rétegek, szembesülhetsz lényed sötétebbik oldalával, de kiderülhetnek családi vagy a kapcsolatot érintő titkok is.

Kedd 10.31.

Vénusz-Uránusz trigon

Nehéz lesz most az unalmas rutint követni. Késztetést érezhetsz valami új kipróbálására, akár egy új hobbit, vagy valami újítást vinni a kapcsolatodba. Ha egyedülálló vagy, akkor elképzelhető, hogy új ismeretséget kötsz, viszont nem biztos, hogy tartós lesz ez a kapcsolat. Jó alkalom a társasági életre, népszerűbbnek érezheted magad és élvezheted a szabadságot, hogy kimozdulhatsz. Nem is kell hozzá határozott terv, számíts a váratlanra, még vásárlás közben is érhet meglepetés. Kiváló alkalom szépség- és divattermékek, az egyedi jellegű gyönyörű dolgok vásárlására, kreatív tevékenységek végzésére, kézművességgel, tánccal, zenével, művészettel foglalkozni. Váratlan pénzügyi lehetőség, jutalom vagy bónusz is kilátásba kerülhet.

Szerda 11.01.

Hold-Vénusz-Neptun T-kvadarát

Az Ikrek végén járó Hold feszült fényszöget alkot a Vénusszal és a Neptunnak, akik szemben állnak egymással. Nehezebben tudsz koncentrálni a kötelező feladatokra, a munkára. Érzelmileg elbizonytalanodhatsz, nem biztos, hogy megfelelően érzékeled a valóságot, könnyen becsaphatod magadat vagy mások tévesztenek meg. Ne most hozz fontos döntéseket, vedd jobban fontolóra a dolgokat. A pénzügyeket illetően is legyél körültekintő, könnyen beleeshetsz abba a csapdába, hogy a pillanatnyi hangulatodnak a hatására túlköltekezel. Használd képzeleted erejét és inkább végezz valami kreatív alkotó tevékenységet, ami örömet okoz.

Csütörtök 11.02.

Nap-Hold trigon

A belső béke és egyensúly ideje. Nyugodt és kiegyensúlyozott vagy, hogy magadba nézz, és mélyebben megértsd, mit akarsz, mire van szükséged, és hogyan kell elérned. Segíteni tudsz másoknak is saját maguk megértésében. A kapcsolataid révén, különösen az ellenkező neműekkel, jobban megismered magad, mint máskor. Tanulmányozd személyes életedet, és találd meg, mit kell tenni, hogy kijavítsd a félreértéseket és nehézségeket másokkal, amelyek feszültséget keltettek közöttetek. A barátságok és a szerelmi kapcsolatok, amelyek e tranzit alatt kezdődnek, fontos következményekkel járnak a jövőben és erősen befolyásolhatják az élethez való hozzáállásodat.

Péntek 11.03.

Nap-Jupiter szembenállás

A tudatos Ént képviselő Nap és a terjeszkedés és a siker elvét szimbolizáló Jupiter, aki retrográd és tanításai lágyak és szeretetteljesek, szemben állnak egymással. Ez egy különleges időszak, mivel felerősít minden olyan helyzetet, ahol elfojtott vágyaink vannak. A helyzet robbanásveszélyesis lehet, különösen akkor, amikor intenzíven vágyunk valamit. A retrográd mozgás azt hangsúlyozza, amink nincs. Szembenézhetünk az összes elfojtott reményünkkel és vágyunkkal a ciklus első felében, amelyek most felnagyítva, túldramatizálva jelennek meg, ami katartikusan kitisztítja a levegőt. Ha a körülmények valamelyest rendeződtek, ez a tisztogatás lehetővé teszi a valós helyzet fokozatos asszimilációját, és ennek következtében a tervek fokozatos felülvizsgálatát. A Jupiter felszabadító vagy rendező tulajdonsága nyugtalanító is lehet, különösen akkor, ha olyan élményeket hoz, amelyek eleve szokatlanok, vagy súlyosbítanak egy már megterhelt pszichológiai állapotot. Depressziót is kiválthat, ami a viszonzatlan szükségletek következménye. Ez az időszak megköveteli, hogy az önmagadba vetett hit mély tartalékaiból meríts. A retrográd Jupiter jelen ciklusáról itt olvashatsz bővebben.

Vénusz-Neptun szembenállás

A Vénusz a Szűz jegyében szembe kerül magasabb oktávjával a Neptunusszal a Halakban, aki mindent felold, amivel kapcsolatba kerül. Ez az aspektus a kapcsolatok és a pénzügyek terén okozhat problémákat. Azért is érdemes most különösen körültekintőnek lenni, mert a Vénusz a Szűzben esésben van és hiába racionális és értelem vezérelt, nem fogadja túl jól a neptuni energiákat és könnyen megtéveszthetővé válhat. Ilyenkor az ember hajlamos túlidealizálni a kapcsolatokat, olyan, mintha hipnotikus varázslat alá esne. Kétségtelen, hogy nagyon jó fürdőzni a romantika és a feltétel nélküli szeretet érzésében. Ilyenkor jobban vágyhatsz az egységre, a tökéletes testi-lelki kapcsolódásra. De vigyázz, mert könnyen egy alternatív álomvilágba találhatod magad, a Neptun könnyen elhomályosítja az ítélőképességedet és a kijózanodás csalódással is járhat. Ha viszont ezeket észben tartod és a kellő óvatossággal jársz el, érdemes kihasználni ezeket az energiákat arra, hogy kapcsolódja az intuíciódhoz, alkoss vagy írj valami szépet, végezz kreatív, művészi tevékenységet, vagy akár táncol egyet.

Szombat 11.04.

Szaturnusz direkt

A Szaturnusz 2023.06.17-én kezdett hátrálni a Halak jegyében, ahol lesz még két retrográd időszaka, a harmadiknál a Kos jegyéből hátrál vissza. A rend, a felelősség, a sors őrének bolygója retrográd időszaka az az időszak, amikor lelassítjuk és egyensúlyba hozzuk külső és belső világunkat. Ismétlésként az erről az időszakról szóló cikk, ami még egy jó darabig, 2026-ig érvényes lesz.

Merkúr-Uránusz szembenállás

Új és szokatlan ötleteid lehetnek, melyek eltérhetnek a mindennapi életed alapvető szükségleteitől. Elméd felgyorsultan működhet, feszültnek és szétszórtnak is érezheted magad. Jöhetnek váratlan események, melyek növelik a szorongást. A szőnyeg alá söpört problémákkal most szembe találkozhatsz. Ne most készíts végleges terveket, vagy végezz olyan fontos feladatokat, amelyekhez önfegyelem szükséges. Inkább fedezz fel új dolgokat, találkozz érdekes emberekkel, csinálj valami izgalmasat, de főleg mentálisan legyen kihívás benne. Ilyenkor könnyen vitába is keveredhetsz. Arra azonban figyelj, hogy minden kimondott szónak van súlya és teremtő ereje, az ember elhamarkodottan is kimondhat olyat, amit később megbánhat. Utazáskor legyél óvatos, ellenőrzid az autódat, de az elektronikai rendszerek meghibásodásával is lehet számolni.

Vasárnap 11.05.

Nap-Hold kvadrát

Feszült időszak lehet, de sok benne a teremtőerő. Ha a munkád, az otthonod, a családod vagy bármely más forrásból származó nyomás nehezedik rád, akkor ezt most nehéz elviselni, különösen akkor, ha a közelmúltban nem voltál hajlandó szembenézni vele. Tudatos cselekedeteid ma impulzívak és átgondolatlanok lehetnek, mivel érzelmeid konfliktusba kerülnek a tudatos akaratoddal. Ingerlékenységet, idegességet vagy túlzott érzelmességet hozhat. De ez a tranzit nem feltétlenül olyan nehéz, attól függően, hogy milyen jól kezeled az érzelmeidet. Ha érzelmileg jó formában vagy, ez energizáló tranzit lehet, amely mind az érzelmi hajtóerőt, mind a fizikai energiát megadja a mozgáshoz. Tartsd meg az egyensúlyt az akaratod és az érzelmeid között, hogy tudatosan működhess!

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!