Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2023. 45. hét

2023. november 6-12.

Hétfő 11.06.

Vénusz-Plútó trigon

Most könnyeb az átalakulás, a regenerálódás mind a kapcsolatokban, mind a pénzügyeket illetően, ha fektetünk bele némi energiát. Intenzívebb és szenvedélyesebb időszak a kapcsolataidban és azokban a dolgokban, amelyek örömet és elégedettséget okoznak. Érzéseid elmélyülnek, megnövekszik a vágyad a szerelem és az intim kapcsolódás iránt. Nagyobb az esély új románc kialakulására, ami kezdetben meglehetősen intenzív lehet. Megszállottan, elbűvölően és titokzatosan tudsz viselkedni, de a lelkesedés idővel valószínűleg alább fog hagyni. Pénzügyi területen is átalakulás várható, most könnyebb nyereséget elérni.

Kedd 11.07.

Merkúr-Neptun trigon

A Neptun serkenti kreativitásodat, képzelőerődet, érzékenyebbé válsz és a lelki dolgok is jobban foglalkoztatnak. Ilyenkor lehet a legfinomabban átadni a gondolatainkat. Nem igazán alkalmas időszak a logikát igénylő tevékenységekhez, viszont jó alkalom a művészi és kreatív alkotó tevékenységek végzéséhez, ahol a fantáziádat használod, vagy akár egy szépirodalmi mű elolvasásához, zenéhez, tánchoz, vagy bármihez, ami harmóniát foglal magában. Most könnyebb a nonverbális kifejezésmód, úgymint a testbeszéd, a telepátia, az intuíciós és pszichés képességek is felerősödnek.

Szerda 11.08.

Vénusz a Mérlegben

A szeretet és szépség elvét szimbolizáló Vénusz belép levegős otthonába a Mérleg jegyébe, ahol december 4-ig marad. Találkozásai a Jupiterrel, Szaturnusszal, Uránusszal, Neptunusszal és a Plútóval, hatással vannak (pontosabban analógiában vannak) társas kapcsolatainkra, szerelmi és romantikus életünkre. Ha tudatosak vagyunk, lehetőségünk nyílik kapcsolataink tükrén keresztül mélyebben megismerni önmagunkat. A Mérleg Vénuszt felfoghatjuk úgy is, mint egy kaput az önismerethez. Mérlegben töltött útja végén fordulóponthoz érkezik, kinyílik a kapu, ahol már nem lesz kérdés, hogy belépsz-e rajta. A Vénusz arra ösztönöz bennünket, hogy felismerjük a kapcsolataink értékét, más emberek szerepét az életünkben, jobban megértsük mit szeretnénk, mit értékelnénk és mit élveznénk és mit nem, hogyan szépítsük a környezetünket és milyen kiigazításokat hajtsunk végre, hogy harmóniában és egyensúlyban legyünk. A Mérlegben lévő Vénusz intellektusával, szellemességével és varázsával csábít. Kecsesen és elegánsan fejezi ki magát, természetes és intuitív módon ráérez mások szükségleteire és vágyaira. Ez az időszak mindenféle művészi és kreatív tevékenységnek is kedvez.

Vénusz-Szaturnusz kvinkunx

A kvinkunx egy tanító hatású fényszög, erős energiaáramlást jelez a benne résztvevő bolygók által szimbolizált analógiák között, és gyakran feszültséget is generál, mivel olyan jegyeket köt össze, melyek egymással nem harmonizáló elemekhez tartoznak. Olyan érzésed lehet, mintha korlátozva és akadályozva lennél az érzéseid, a szerelmi életed vagy a pénzügyeidet illetően. Napirendre kerülhet a szabadságvágy és az elköteleződés közötti konfliktus. Előtérbe kerülnek az értékekkel kapcsolatos dilemmák, vajon melyek az igazán fontosak egy kapcsolaton belül. Megjelenhetnek a felelősségvállalással és a hosszú távú célokkal kapcsolatos kérdések. Ráeszmélhetsz arra, hogy miért érdemes keményen dolgozni, kitartást, önfegyelmet és türelmet gyakorolni. Ez az időszak kiváló az eddigi kreatív és életképes elképzeléseid gyakorlatba történő átültetésére.

Csütörtök 11.09.

Merkúr-Plútó szextil

Gondolkodásod és kommunikációd mélységet, intenzitást és erőt kap. Komolyabb vagy rejtélyesebb témák is leköthetik figyelmedet, így ez jó alkalom a tanulásra és a kutatásra. Elménk kutató természete különböző titkokat és rejtélyeket tárhat fel. Az erőteljes intellektus erős intuícióval kombinálva nagyon meggyőzővé tesz, amikor másokkal beszélsz. Kedvező alkalom arra, hogy olyan elképzelésekről győzz meg másokat, amelyektől egyébként tartanának. Ebben segít a kommunikáció során tapasztalható furcsa mágneses vonzalom. Azonban fontos, hogy ne élj vissza elméd hatalmával a gyengébb egyének kihasználásával. Jó alkalom arra, hogy a tisztázatlan témákat megbeszéld. Lehet, hogy olyan titokra derül fény, amire nem is számítasz, vagy akár te is tudsz a titkaidról beszélni, amit eddig nem mertél elmondani. Óriási emelő és gyógyítóereje lesz a kommunikációnak.

Péntek 11.10.

Merkúr a Nyilasban

Égi kommunikátorunk átlép a mélységekből a magasságokba, tehát a Skorpió jegyéből a Nyilas jegyébe, ahol december 1-jéig tartózkodik, melynek hatására gondolkodásunk az adott szituáció mélységeibe való belemerülés iránti igényről a témák széles körű megismerésére irányuló vágy felé vált. Ideálokat keresünk, gondolkodásunk optimistábbá válik, hitünk növekszik. Őszinték, nyitottak, nagylelkűek, barátságosak, de tapintatlanok is lehetünk. A fókuszban a tisztesség és az igazság van. Hajlamosabbak vagyunk a jövőt fürkészni, filozofálni, és élvezzük, ha új koncepciókat és ötleteket találunk ki. Ennek ellenére a részletek most nem annyira érdekesek számunkra, mivel inkább az összképet szeretnénk elképzelni. Azban ennek az a hátránya, hogy következetlenek is lehetünk, és nem figyelünk a részletekre.

Merkúr-Szaturnusz kvadrát

Kicsit borongósabb a hangulat, negatívabb gondolatok, rossz hírek jöhetnek. Magányosabbnak érezheted magadat. A kommunikáció nehezebb lehet, több félreértés adódhat. Könnyen megbánthatjuk egymást, figyelj oda a kommunikációdra, de az is előfordulhat, hogy közeli kapcsolatokban elszakadásra vagy távolságtartásra kerül sor. Fontos döntések esetében szánj elegendő időt az átgondolásra. Jó időszak a kemény szellemi munkához, amit javasolt egyedül végezni és odafigyelni a részletekre.

Szombat 11.11.

Mars-Uránusz szembenállás

Az energetikai erő elve szembenéz a változás, szabadság, lázadás és a forradalom elvét képviselő Uránusszal. Ezzel az energiával jelentős áttörést érhetsz el, főleg azokon az életterületeken, ahol a Mars és az Uránusz halad (Bika és a Skorpió 21 foka). Ez egy nagyon izgalmas időszak lesz, de fontos a magas szintű önismeret és tudatosság, egyébként csak káoszt teremtesz magad körül. A A Nap közeledik a Marshoz és lassan be is pontosodik az együttállásuk (nov. 18.), de már érezhető a hatásuk. Magabiztosságot, bátorságot ad, fokozottabban válsz kezdeményezővé, de ugyanakkor az indulatok is elszabadulhatnak. Velük áll szemben az Uránusz, aki hirtelen meg tudja változtatni a dolgokat egy adott cél elérése érdekében. Ha szeretnél kitörni egy helyzetből, de eddig nem sikerült, ez remek lehetőség lesz erre. Ez egy olyan robbanékony helyzet, ami villámgyorsan felborítja az aktuális helyzetet. Megérezheted a szabadság lehetőségét, ráláthatsz arra, mit és hogyan kellene megváltoztatnod, hogy vágyaid valóra váljanak ezzel kapcsolatban. Itt az idő a megújulásra, minden olyat, ami régi és idejétmúlt, ideje elengedni és helyet biztosítani az új és innovatív megoldások számára. Azonban figyelj arra, hogy azt, ami életképes, csak megújítani szükséges, nem pedig megválni tőle, nyugodtan ragaszkodj ahhoz, ami fontos neked, helyezd új keretek közé, változtasd meg a hozzáállásodat. Viszont új tapasztalatokat, friss impulzusokat szerezni, kilépni a komfortzónából, feszegetni a határaidat, kísérletezni remek időszak ez, a hét közepétől a jövő hét végéig.

Vasárnap 11.12.

Hold-Jupiter szembenállás

A Skorpióban járó Hold, melynek hatására érzelmeinket intenzívebben éljük meg, farkasszemet néz a Bikában hátráló Jupiterrel, aki a saját belső igazságérzetünket és értékrendszerünket igyekszik a felszínre hozni. Azt az életterületet, melyben a Jupiter halad, most a Hold is megvilágítja neked. Felhozhat egy rövid időre tudattalan tartalmakat. Bevillanhat, mi az, amiben érdemes hinni és ami mellett érdemes kitartani. Ha van olyan vágyad, ami nem telesült, pedig vágytál rá, arra nagy valószínűséggel nincs is szükséged, ugyanis a felsőbb én és az ego szükségletei nem azonosak. Egyébként ez az állás nagylelkűséget, nyitottságot hoz. Nyugodt és barátságos a hangulat. Figyelj arra, hogy ne használjanak ki és te se ess túlzásokba és ne csak magadra gondolj! Könnyebben tudsz nyitni a szeretteid felé és megosztani az érzéseidet.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!