Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 14. hét

2024. április 1-7.

Hétfő 04.01.

Hold-Mars szextil

Minden élettel teli lesz, feltöltődik energiával és szenvedéllyel, mindent sokkal lelkesebben csinálsz. Sokkal magabiztosabbnak érezheted magad, jobban összhangba kerülhetsz az ösztöneiddel, és könnyebben ki tudod fejezni érzéseidet. A szexuális vágyaid is felerősödhetnek, és könnyebben rendbe tudod hozni az intim kapcsolatodat is, de bevonzhatsz egy új partnert is.

Kedd 04.02.

Merkúr retrográd

Égi kommunikátorunk kedden 00:14-kor a Kos 27°13’-én hátrálni kezd és április 25-én a Kos 15°59’-éről indul újra előre. Az elkövetkezendő nagyjából egy éves időszakban a Merkúr a Tűz jegyekben hátrál, melynek célja, hogy megtörje az elme kreatív funkcióinak régi mintáit. Tehát ebben az időszakban könnyebben tudod felszabadítani a benned rejlő intuitív, kreatív és alkotó szellemet, újra átgondolni és ha szükséges megváltoztatni céljaidat és az élethez való hozzáállásodat. Érdemes kísérletezni és másképp gondolkodni azokon az életterületeken, melyek a Tűz jegyekben kapcsolódnak a születési képletben.

A retrográd Merkúr a tudatosítás ciklusa, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk, nem azért van, mert a bolygó hátrál és ki szeretne szúrni velünk, hanem lehetőséget ad, hogy újra és újra átgondold korábbi döntéseidet, főleg az elmúlt 3 hónapban történteket és tudatosuljon, hogy nem a külső körülmények felelősek sorsod alakulásáért, hanem csakis a te döntéseid a meghatározóak. Általánosságban elmondható, hogy ebben az időszakban ne intézz feltétlenül fontos ügyeket, ne kezdj bele új vállalkozásba, ne írj alá szerződéseket, ne intézz nagyobb vásárlásokat, mert félreértések, elakadások adódhatnak minden olyannal kapcsolatban, amit a Merkúr ural, a kommunikáció, közlekedés, informatikai eszközök tekintetében.

Szerda 04.03.

Vénusz-Neptun együttállás

A Vénusz Halakban töltött időszakának fénypontja a Neptunnal való találkozása. A mennyei szerelem időszaka. Nem minden bolygó ért a Neptun nyelvén, de a Vénusz igen, mivel az érzelmi közelség igénye mindkettőjük számára fontos. A Neptunnal való kapcsolódás csodaszép és a legromantikusabb, de benne van az örök elégedetlenség érzése is. A Neptun ugyanis azt a paradicsomi világot és boldogságot képviseli, aminél kevesebbet nem lehet elviselni. Az édeni tökéletesség csillogása kivetül a partnerre is, és a kijózanodást követően gyakran szembesül az ember partnere tökéletlenségével, melyet csalódás és kiábrándulás követ. Ezt a Neptun érdekeltségűek különösen érzékelhetik. A keresett tökéletesség azonban megélhető a művészetben, még ha az egyén nem is annyira tehetséges benne, de például a zene, a költészet, a festészet, a szépirodalom megidézhetik az elveszett Édent. Vannak ugyan buktatói a Vénusz-Neptun aspektusnak, de rendkívüli varázserő is lakozik benne, melynek segítségével kifejezhetjük a szerelem és a harmónia magasztos vízióit is. Az április 1-4. közötti napok a legromantikusabb napok a mostani időszakban, érdemes ezt kihasználni.

Csütörtök 04.04.

Nap-Hold szextil

Ez a pszichológiai és érzelmi egyensúly időszaka, amikor a személyiséged különböző aspektusai összhangban vannak egymással. A barátokkal és a közeli szomszédokkal nagyon harmonikus lesz a kapcsolat, és új barátokat is szerezhetsz. A mindennapi lét rutinszerű megbeszélései, tárgyalásai és tranzakciói nem fognak akadályokat teremteni. Jó alkalom másokkal lenni. Az ellenkező nemmel való kapcsolat is simább a szokásosnál. Ez különösen jó alkalom arra, hogy átgondold személyes és érzelmi életedet. Az ezen a területen tapasztalható feszültségek most korrigálhatók.

Péntek 04.05.

Vénusz a Kosban

Az anyagiak és a kapcsolatok jelölője a Vénusz április 5-én belép a céltudatos és bátor Kos jegyébe, ahol április 29-ig tartózkodik. Amikor a Vénusz a Kos jegyében jár, felforrósodik a levegő és arra ösztönöz, hogy helyezd magad kicsit előtérbe, fedezd fel saját egyéniségedet és kreativitásodat, kövesd a vágyaidat, merj nekivágni az ismeretlennek és helyezz új kezdeteket kilátásba. A Kos Vénusz nagyra értékeli a szabadságot, az új lehetőséget rejtő kalandokat és az izgalmakat, viszont érdeklődését nem biztos, hogy hosszú távon fenn tudja tartani. Magabiztossá tesz a másokkal való érintkezés során, spontán módon és közvetlenebbül fejezhetjük ki vágyainkat, türelmetlenebbek és merészebbek lehetünk. Ez nem igazán az elköteleződésről szól, hanem inkább arról, hogy a jelenben legyünk és élvezzük annak minden percét. A pénzügyeket illetően is hasonló impulzív hatást fejt ki, új vállalkozás megkezdését fontolóra kell venni, mert a lelkesedés itt is gyorsan alábbhagyhat.

Szombat 04.06.

Vénusz-Plútó szextil

Intenzív szintre kapcsol a szerelem. A meglévő kapcsolat mélyebb szintre fejlődhet, mind spirituálisan, mind szexuálisan, megismerhetitek a kapcsolat eddig rejtett, de szép dimenzióit is. Ha nincs társ, egyre inkább vágyat érzel, hogy megoszthasd szeretetedet valakivel. Akár a megszállottságig is mehetnek a dolgok, hogy nem tudod kiverni a fejedből a másikat. Ha nincs új szerelem, akkor a barátokkal való együttlét elégítheti ki a törődés igényét. Lehetséges, hogy titkos románcok is elkezdődhetnek a tranzit alatt. Bármilyen kapcsolat is alakul ki, a felületesség nem lesz elegendő, mély érzelmi szinten szeretnéd megélni a szerelmet.

Vasárnap 04.07.

Hold-Neptun együttállás

Zavar keletkezhet az érzékelésben, könnyebben ki vagy téve a megtévesztésnek. Sokkal könnyebben átveheted mások gondolatait és érzéseit, és ettől nem biztos, hogy jól érzed magad. Kell hozzá némi önismeret, hogy kiszűrd a saját érzéseidet. Ilyenkor hajlamosabb vagy az álmodozásra, fantáziálásra, gyanakvásra és könnyebben érezhetsz bűntudatot is. Ezt a fajta érzékenységet viszont lehet jó dolgokra is használni, mint a spirituális, művészi tevékenységek, befele figyelésre, elvonulásra vagy valamilyen vízzel kapcsolatos tevékenységhez. Álmaid ilyenkor élénkebbek lehetnek, a tudatalattiból ilyen formában is feljöhetnek tartalmak, hogy feldolgozd őket. Érzékenyebb lehetsz a kórokozókra, mérgekre, fertőző betegségekre, mivel ilyenkor az immunrendszer kevésbé ellenálló, valamint az alkoholra, tudatmódosító szerekre is.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!