Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 15. hét

2024. április 8-14.

Elérkeztünk az idei év első Napfogyatkozásához (a másik október 2-án teljesedik ki a Mérleg jegyében), melynek képletében benne foglaltatnak a héten bepontosuló fényszögek, melyről külön is olvashatsz az előrejelzésben. Erőteljes „megvilágításba” kerülnek a generációkon keresztül hordozott traumáink, melyek már nem túlélési stratégiaként, hanem akadályként jelentkeznek. Egy-egy mélyen a tudattalanban berögzült minta tönkreteheti párkapcsolatainkat, karrierünket, gátolhat a sikeres és boldog élet kialakításában. Egy rövid időre sötétségbe borul a Föld egy része, a napfogyatkozás átszeli Észak-Amerikát, Mexikót, USA-t és Kanadát, de az egész világra hatással van. A Hold a Föld és a Nap között halad és egy rövid időre kitakarja a Napot, a fényt, a tudatos ént. Ezáltal felszínre kerülhetnek tudattalan emlékeink, hogy szembesüljünk velük, felismerjük, hol vagyunk sebezhetőek és meggyógyítsuk ezeket a részeinket, hogy bátran és könnyedén mehessünk tovább a saját lelki igényünk és szívünk vágya szerinti úton.

Hétfő 04.08.

Kos Újhold teljes Napfogyatkozással

Hétfő este 20:20-kor teljesedik ki az Újhold a Kos jegyének 19 fokán, mely teljes Napfogyatkozással jár. Az újhold önmagában is egy ciklus végét és egy új kezdetét jelenti, a Kos jegyében pedig felerősítve vágyainkat és ambíciónkat még inkább arra sarkall, hogy újra értékeljük magunkat és bátrabban változtassunk, belekezdjünk valami újba. A Napfogyatkozás beindíthat bizonyos eseményeket, napirendre kerülhetnek a már régóta halogatott témák, hogy valamilyen úton-módon megoldásra kerüljenek. Az eseményről írt teljes cikket itt olvashatod el.

Kedd 04.09.

Hold a Bikában

A nyugalom, a biztonság, a béke és a kényelem vágya és érzése tölt el bennünket. Jól esik lazítani, leállni, kényelembe helyezni magunkat. Jó alkalom lehozni az anyagba elképzeléseinket, hosszútávú kapcsolatok indításához, pénzügyi tevékenységekhez, de figyeljünk rá, hogy ne legyünk makacsok és anyagiasak.

Hold-Plútó kvadrát

Belső érzelmi változáson mehetsz keresztül. Lehet, hogy nehéznek fogod megélni, mert feljöhetnek az eltemetett érzéseid és nehezebben tudod kontrollálni őket. De a tudatosság most is segít, figyeld meg, hogy mi a nehéz, így megérted, mit kell megfejlődnöd, hogy érzelmeid és kapcsolataid pozitív átalakuláson menjenek keresztül. Ez egy belső változás, mely gyógyító hatású és kézzelfogható eredménye lesz. Ilyenkor egyébként esélyesebbek a családi konfliktusok, a féltékenység, manipuláció és fény derülhet az eltitkolt dolgokra is.

Szerda 04.10.

Mars-Szaturnusz együttállás

Az energia keménységbe, szigorba és akadályokba ütközik, a Szaturnusz meggátolja az agresszió szabad kiáramlását, ami robbanáshoz vezethet. A visszafojtott energia dühössé is tehet, viszont, ha fizikai aktivitásba vagy kreatív tevékenységbe fekteted, akkor pozitív és produktív eredményeket érhetsz el. Ellenkező esetben a frusztráció veszélyes szintre emelkedik, és a türelmetlenség miatt kockázatos cselekedetekként nyilvánulhat meg, illetve nehéz helyzetekbe is kerülhetsz. A Szaturnusz segít kontrollált módon felszabadítani az érzéseinket és arra késztet, hogy vállalj felelősséget érzelmi reakcióidért. Most fő a tudatosság, a megfontoltság és a türelem!

Csütörtök 04.11.

Hold az Ikrekben

Kíváncsiak leszünk, alapvető igényünk, hogy kommunikáljunk, gondolkodjunk és tanuljunk, egyszerre több tevékenységet is tudunk végezni. Ez alatt az idő alatt kicsit szétszórtabbá válhatunk, nehéz összpontosítani, mert valami mindig eltereli a figyelmünket. Sok minden felkelti az érdeklődésünket, a változatosság vágya és az ösztönös kíváncsiság motivál bennünket. Mivel ráláthatunk egy problémára más nézőpontból is, jó alkalom egy elakadt ügyben megtalálni a megoldást.

Péntek 04.12.

Nap-Merkúr alsó együttállás

A Merkúr éppen hátrál az állatövön, ilyenkor un. alsó együttállásba kerül a Nappal. Amikor a Merkúr direkt mozgásban van, akkor az elme funkcionális szinten működik, ez van az esetek 80%-ban. Amikor a Merkúr retrográd az a mentális leállási időt jelképezi. Ez a visszatekintés, az elmúlt 3 hónap problémáinak átgondolásának időszaka, mely sok újragondolással, újraszervezéssel jár. Amikor retrográd pozícióban a Nappal együttáll, a legközelebb van a Földhöz, úgymond haza hozza a tudását. Ami itt feltárul megfelel egy új kezdetnek. Most vagyunk a retrográd szakasz kb. felénél, ami különösen introspektív, a belső mérlegelés, visszatekintés és elengedés időszaka. Ezzel szemben a retrográd fázis most következő második részeaz önvizsgálattól való elszakadást sürgeti és teljes mértékben a belső iránymutatásokon alapuló, esetlegesen vakmerő kísérletezés időszaka. Ebben az időszakban sokkal türelmetlenebbül érezzük magunkat, de nem tudjuk felgyorsítani a folyamatokat, ami belső feszültséget eredményezhet, addig amig a Merkúr el nem indul előre április 25-én.

Szombat 04.13.

Hold-Merkúr szextil

Jó alkalom a társasági élethez, mert meghozza a hangulatot a beszélgetéshez. Érzéseiddel összhangban tudsz kommunikálni. Jó alkalom a családi és párkapcsolati problémák megbeszélésére. Intuitívabb leszel és őszinte érdeklődéseddel megnyugtathatod az embereket. Könnyen el tudod látni a rutinszerű szellemi munkáidat, de az írás tekintetében is egy produktív nap lehet.

Hold a Rákban

Amikor a Hold a Rák jegyében jár, az összetartozás, a biztonság érzése motivál bennünket. Érzéseink mélyen átjárnak, így ideális alkalom arra, hogy kapcsolatba lépjünk azzal, ami motivál bennünket. Jó időszak a személyes szükségleteinkkel foglalkozni, családunkkal tölteni minél több időt, ideális a lakberendezéshez és gyógyítói tevékenységek folytatásához.

Vasárnap 04.14.

Hold-Vénusz kvadrát

Nehezebben tudsz koncentrálni a kötelező feladatokra, a munkára. Ideális alkalom a társasági élethez, romantikához, az ingatag lábakon álló párkapcsolatok könnyen szenvedhetnek a hűtlenségtől, de még egy biztos kapcsolatban is adódhatnak félreértések. Ezt kivédheted, ha kompromisszumot kötsz a harmónia megtartásának érdekében. A pénzügyeket illetően is legyél körültekintő, könnyen beleeshetsz abba a csapdába, hogy a pillanatnyi hangulatodnak a hatására túlköltekezel.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!