Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 4. hét

2024. január 22-28.

Hétfő 01.22.

Hold-Vénusz-Neptun T-kvadrát

A szeretet, vonzalom és a gyengédség iránti igényed felerősödhet, de nem biztos, hogy megfelelően érzékeled a valóságot, valamint érzelemileg sebezhetőbbé válhatsz. A most induló kapcsolatoknál kérdéses, mennyire lesznek tartósak, ugyanis most hajlamosabb lehetsz tudattalanul túlidealizálni a partneredet. Adódhatnak párkapcsolati feszültségek is, de ez is gyorsan elmúlik. Ez az állás hajlamosít a túlköltekezésre, valamint arra, hogy többet egyél, ha másképp nem tudod kielégíteni érzelmi szükségleteidet. Kerülendők a függőséget okozó szerek is, ugyanis fogékonyabb lehetsz azok depresszív hatására és a méreganyagok is könnyebben felszívódnak. Ma ne hozz fontos döntéseket, inkább használd a fantáziádat és a képzelőerődet és alkoss valami szépet!

Kedd 01.23.

Vénusz a Bakban

A szeretet és szépség elvét szimbolizáló Vénusz belép a céltudatos Bak birodalmába, ahol február 16-ig halad. Ebben az időszakban a szokásosnál könnyebb lesz komolyan foglalkozni pénzügyeinkkel. A pénzzel takarékosabban bánunk, és inkább tartalékolunk rosszabb időkre. Vonzhatnak a kiváló minőségű berendezési tárgyak, műalkotások és ruházat. Tehetségesebbek vagyunk a művészi struktúra és forma kialakításában, és könnyebben tudunk kapcsolatot kialakítani azokkal az emberekkel, akik támogatják ambícióinkat. Előtérbe kerülhet a karrier, hivatás kérdése is, vajon a helyünkön vagyunk-e, az a munkánk, amit szeretünk? Ezek a témák újraértékelésre kerülhetnek.

Szerda 01.24.

Hold-Merkúr és Mars szembenállás

Az értelem és az érzelem szembe kerülnek egymással, ami megnehezíti a belső egyensúly megteremtését. Ezt még felerősíti az is, hogy olyan dolgok is bosszantanak, amelyeket egyébként figyelmen kívül hagysz. Könnyen kialakulhatnak viták és veszekedések, mert makacsul ragaszkodsz az álláspontodhoz és nem vagy hajlandó megérteni a másikét. Ma ne hozz hirtelen döntéseket, igyekezz inkább kicsit visszavonulni és elmélkedni, vagy sportolni, ez segít csökkenteni a feszültséget.

Csütörtök 01.25.

Oroszlán Telihold

Az év első Teliholdja január 25-én 18:53-kor teljesedik ki az Oroszlán 5°14’-én. Az Oroszlán Holdat a Vízöntő Nap világítja meg. Az Oroszlán Hold a teremtőerőnk és belső fényünk kifejezésére invitál, magában hordozza a kreativitást, a romantikát és az életörömöket. A Vízöntő Nap pedig az újszerű és mindenre nyitott tudásvágyat, a közösséget, a személytelenebb kapcsolódási formákat preferáló tudatossági módot szimbolizálja. Ez a Telihold arra ösztönöz, hogy megtaláld az egyensúlyt a romantika és a barátság, az magad és a társadalom, valamint az egocentrikusság és altruizmus között. A Telihold felerősíti az intuíciót, így könnyebben ráérezhetsz arra, hogy mi a gyökere negatív érzéseidnek, mi okoz feszültséget és diszharmóniát életedben.

Péntek 01.26.

Hold-Uránusz kvadrát

Gyors hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat válthat ki. Türelmetlenebbé válhatsz, ez nem a rutin és a fontos feladatok elvégzésének az ideje, mert figyelmedet elvonja valami érdekesebb dolog. Izgalomra vágysz, de ez nem a megfelelő időszak a hirtelen változtatásokra, különösen a közeli kapcsolatokban. Az új találkozások kielégíthetik ugyan az izgalom iránti igényedet, de nagyon felborítanák az életedet. Érzelmi kitöréseket is megtapasztalhatsz környezetedben, ami több türelmet és empátiát igényel. Szeretnél menekülni az érzelmileg megerőltető helyzetekből. Szerencsére a tranzit hamar kioldódik és visszatér a rendezett állapot.

Szombat 01.27.

Nap-Jupiter kvadrát

Nagyon magabiztosnak, büszkének, szerencsésnek és optimistának érezheted magad. De szerencsésebb, ha fegyelmezett és mértékletes vagy, és tiszteletet és alázatot tanúsítasz. Megváltozhat a nézőpontod, a hitrendszered és bővítheted a tudatosságodat. Mélyebbre mehetsz és elgondolkodhatsz azon, mit kezdesz az életeddel, és kitűzhetsz magadnak új célokat is. Nem csak a szánkékok megfogalmazására, hanem arra is érezhetsz késztetést, hogy cselekedni kezdj céljaid elérése érdekében. De ne vidd túlzásba a dolgokat, ne vállalj be túl sok mindent. Ügyelj arra, hogy az új iránti izgalom ne mutasson túl azon, hogy ne tudd kezelni az ezzel járó felelősséget. A mértékletesség az élet minden területén a legjobb megoldás most.

Uránusz direkt

A változás, szabadság, forradalmiság elvét képviselő Uránusz befejezi tavaly augusztus 29 óta tartó hátráló mozgását és elindul előre. Az Uránusz hajlamos elszakítani minden olyantól, ami biztonságos, minden egymást követő direkt tranzittal egyre jobban elkülönülhetsz az ismerttől. Olyan, mint egy égi ébresztőóra, ami hírtelen felébreszti természeted alvó és ki nem próbált aspektusait. Amelyik életterületen halad, ott törekedhetsz több szabadságra, törheted át korlátaidat, találhatsz ki új és innovatív módszereket, de ott kell saját magadnak a korlátokat is felállítani.

Merkúr-Mars együttállás

Most bátrabban tudsz beszélni és kimondani azt, amit eddig nem tudtál, vagy nem mertél. Fokozódik a mentális aktivitás, viszont agresszívebben is reagálhatsz, vitákba keveredhetsz, könnyen elveszítheted az önuralmadat, és megbánthatsz másokat. Ez az energia hajlamosít arra, hogy előbb cselekedj, mint gondolkodj. Inkább fordítsd ezt a hatalmas mentális energiát valamilyen szellemi munkára.

Vasárnap 01.28.

Vénusz-Szaturnusz szextil

Meglévő kapcsolatodban szeretnéd, ha tisztelnének, szeretnének és értékelnének. Vágyhatsz a tartós elköteleződésre, hűségre és hogy mélyebben átéld a kapcsolatot. A szerelem most nem csak érzéseket és érzelmeket jelent, hanem a gyakorlatiasságot és józanságot is. Ez mutatkozik meg abban, ahogy a problémákat kezeled a kapcsolatban. Racionálisan és egy kicsit érzelemmentesen át tudod gondolni a kapcsolatot. Döntést hozhatsz, véget vetsz-e neki, vagy dolgozol rajta és egészséges mederbe tereled. Ez persze nem csak tőled függ, hanem partneredtől is. Viszont döntéseddel elégedett leszel. Jó alkalom átgondolni a pénzügyi befektetéseket és a vállalkozással kapcsolatos teendők kezelését is.

Merkúr-Uránusz trigon

Megnyílhatnak nem várt, új lehetőségek, új utak is előtted. Legyél nyitott rájuk! Ebben az 1-2 napban sokkal intuitívabb leszel, megérzéseidben most jobban bízhatsz. Figyelj az álmaidra, azok is hozhatnak plusz információt a tudatalattidból. Jöhetnek bevillanó sugallatok, lehetnek zseniális ötleteid, megoldást találhatsz problémáidra. Könnyen szerezhetsz új barátokat, ismeretségeket. Felerősödnek a pszichikai képességek, jó alkalom az asztrológia vagy más okkult témák tanulmányozására.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!