Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 42. hét

2024. október 14-20.

Hétfő 10.14.

Nap-Jupiter trigon

Miután a Jupiter hátrálni kezd nemsokkal trigonba kerül a Nappal. Ez mindig így van, a következő Nap-Jupiter trigon akkor pontosodik be, mielőtt befejezi látszólagos hátráló mozgását. Azon az életterületen, ahol a Jupiter retrográd irányba halad, a növekedés, terjeszkedés stagnál addig, ameddig a Jupiter ismét el nem indul előre. Mivel éppen trigon fényszögbe kerül a Nappal, a megnövekedett remény és az izgalom egybeesik a haladás megszűnésével. Hirtelen leállítja vagy visszavonja a terjeszkedő hangulatot, és megfordítja az energiát. A személyes döntések tehetetlenné válnak. Ez nem feltétlenül negatív helyzet, mivel most lehetőség van arra, hogy mielőtt valamit véghez vinnénk, átgondoljuk.

Nap-Mars kvadrát

Próbára tehetnek a versenytársak vagy ellenségek. A főnök vagy a férfiak általában igyekeznek érvényesíteni hatalmukat, ami egokonfliktusokhoz vezet. Lehet, hogy már ingerlékeny és türelmetlen vagy, és minden provokációra vagy fenyegetésre valószínűleg agresszióval fogsz reagálni. A meggondolatlan és impulzív viselkedés veszélyt jelent önmagára és másokra. A kihívásokkal teli események is arra kényszeríthetnek, hogy megvédd céljaid vagy vágyaid. A védekező pozíció javasolt, ne indulj támadásba, mert erőd és bátorságod mélyponton van. Jobb, ha aláveted magad a tekintélynek, kompromisszumra törekszel, vagy visszavonulsz, ha céljai megkérdőjeleződnek. Könnyen felhalmozódhat a düh, harag vagy a szexuális frusztráció, ezért ezeket a romboló energiákat konstruktív mederbe kell terelni, hogy ne okozzanak konfliktust, balesetet, izomfájdalmat vagy kimerültséget. 

Kedd 10.15.

Vénusz-Uránusz szembenállás

Szerelmi életedben és a pénzügyek terén változásra számíthatsz. Egy váratlan esemény sok idegességet és feszültséget okozhat. Ha kapcsolatod stabil alapokon áll, akkor az elviseli a hullámvölgyeket, és tartós elválás nem valószínű. Ellenkező esetben gyors szakítást is hozhat. Ha egyedülálló vagy, akkor egy új románc biztosan izgalmas lenne, de esélyes, hogy csak egy rövid életű kapcsolat lesz belőle. Ha alapvetően nagy szabadságigénnyel rendelkezel, és egy hasonló személlyel kapcsolódsz, akkor az a kapcsolat akár tartós is lehet. A változás és az izgalom pénzügyi téren is hozhat váratlan eseményeket, úgyhogy fokozottan ügyelj a pénzedre. Hajlamos lehetsz mindent kockára tenni vagy eljátszani. Inkább éld ki magad játékban vagy más szórakozási formában.

Szerda 10.16.

Vénusz-Neptunusz trigon

Tökéletes romantikához, kikapcsolódáshoz, álmodozáshoz, kreatív tevékenységekhez. Együttérzésed és a másoknak való segítségnyújtás iránti késztetésed fokozódik. A Vénusz a romantikus, földi szerelemről, a Neptunusz az isteni, transzcendentális, feltétel nélküli szerelemről szól. Ez az aspektus elhozhatja a mennyei szerelem érzését, vagy azt, hogy jobban rá tudj hangolódni az intuícióidra, a képzeleted segítségével megteremts magadnak mindent, amire csak vágysz. 

Csütörtök 10.17.

Kos Telihold

A Telihold budapesti idő szerint 13:26-kor teljesedik ki a Kos jegyének 24°35’-én. A Nap a Mérleg jegyéből szemből világítja meg a Kos Holdat. A Kos az önérvényesítésről, az akaraterő működtetésről, a harcról, a Mérleg a diplomáciáról és a kompromisszumról szól. A Mérleg Nap diplomatikus, egyenlőségre törekvő és tisztességes energiája révén tudatában vagyunk a kapcsolatok szükségességének és mindennek, ami a fenntartásukkal jár, az alkalmazkodás, a megbeszélés, a kedvesség és a harmónia megteremtése. A Kos Hold viszont önérvényesítő, vezető, bátor és kevésbé tapintatos. A Telihold megvilágítja ezt a konfliktust, és a kettő között kellene megteremteni az egyensúlyt.

Vénusz-Plútó szextil

Intenzív szintre kapcsol a szerelem. A meglévő kapcsolat mélyebb szintre fejlődhet, mind spirituálisan, mind szexuálisan, megismerhetitek a kapcsolat eddig rejtett, de szép dimenzióit is. Ha nincs társ, egyre inkább vágyat érzel, hogy megoszthasd szeretetedet valakivel. Akár a megszállottságig is mehetnek a dolgok, hogy nem tudod kiverni a fejedből a másikat. Ha nincs új szerelem, akkor a barátokkal való együttlét elégítheti ki a törődés igényét. Lehetséges, hogy titkos románcok is elkezdődhetnek a tranzit alatt. Bármilyen kapcsolat is alakul ki, a felületesség nem lesz elegendő, mély érzelmi szinten szeretnéd megélni a szerelmet.

Vénusz a Nyilas jegyében

A szeretet és szépség elvét képviselő Vénusz október 17-én belép a kalandvágyó Nyilas jegyébe, ahol november 11-ig folytatja útját. Amikor a Vénusz a Nyilas jegyében jár az intenzív romantikus energia lendületesre változik. A Nyilasnak természetesen vannak heves pillanatai, tekintve, hogy tüzes jegy. Az energiája azonban lényegesen kevésbé koncentrált, és míg a Skorpiót leginkább az intimitás foglalkoztatja, addig a Nyilas szerelme univerzálisabb. Napirenden vannak a romantikus kalandok, az új élmények, vonzanak bennünket az egzotikus tájak, helyek és emberek. Valami fényesebbre, nagyobbra és jobbra vágyunk. Gyakran túlzásokba is eshetünk és átléphetjük saját határainkat…

Péntek 10.18.

Hold-Merkúr szembenállás

Az értelem és az érzelem szembe kerülnek egymással, ami megnehezíti a belső egyensúly megteremtését. Az egyik pillanatban túl analitikus a másikban túl érzelmes lehetsz. Érzéseidet nehezebben tudod megérteni és megosztani, illetve a mindennapi problémákat is nehezen érted meg. Mivel ilyenkor érzelmileg túl elfogult lehetsz, vagy nem érted meg a problémákat, ezért könnyen viták alakulhatnak ki. A fontos döntéseket ne most hozd meg. Igyekezz inkább kicsit visszavonulni és elmélkedni, ez segít csökkenteni a feszültséget és megérteni az érzéseidet. 

Szombat 10.19.

Nap-Uránusz kvinkunx

Ebben a néhány napban kissé idegesebb, feszültebb és szorongóbb lehetsz. Előfordulhat, hogy nehezebb megnyugodni és ellazulni, mivel másképp érzékeled a dolgokat, vagy érzed, hogy valami konfliktus van a levegőben. Az energia felhalmozódása izgalmas is, de egyben ijesztő is lehet. Ha az utóbbi időben úgy érezted, hogy korlátoznak vagy unatkozol, akkor most nagyobb szabadságra és kreatív önkifejezésre fogsz törekedni. Lehetséges hirtelen esemény, mely arra késztet, hogy változtass valamin, ezért elengedhetetlen a rugalmaság és az alkalmazkodás a változó körülményekhez. Próbálj meg haladni az áramlással, mert ha ellenállsz a változásnak, és arrogáns vagy makacs leszel, esetleg túlreagálod a dolgokat, akkor az veszteséghez vagy a jó lehetőségek elszalasztásához is vezethet. Nem kell teljesen irányt váltani, túlzottan vakmerőnek lenni, inkább csak kisebb módosításokat és kiigazításokat tenni. Ha valamit kicsit másképp csinálsz, az mindent megváltoztathat, megkönnyítve magad és a körülötted élők életét.

Vasárnap 10.20.

Nap-Neptun kvinkunx

Ennek az aspektusnak a kulcsszava a kiigazítás, melyet a beszorultság érzése kísérheti. Szimbolikusan ez azt jelenti, hogy a külső körülmények meghiúsítják vagy kihívások elé állítják az ego vágyait, főleg azon az életterületen, ahol a Nap és a Neptun éppen tranzitál a születési képleten. A Neptun a tudattalannak azt a részét képviseli, amely arra kényszeríti az embert, hogy vizsgálja meg, mi az, ami akadályokba ütközik. Lehet, hogy az alkalmatlanság érzése kerít hatalmába, hiába érzel heves vágyat arra, hogy belefogj valamibe. Ahelyett, hogy ez a kihívás ösztönözne, a beragadtság és a depresszió érzése jöhet fel, ami az akarat hiányát és az életerő csökkenését eredményezi. Lényeges, hogy az ember tudatosítsa, hogy a választási lehetőségeket tapasztalati úton kínálják fel, és minél jobban tud alkalmazkodni a külső tényezőkhöz, helyzetekhez, annál gyorsabban éri el a célt. Lehet, hogy az egónak a lehetőségekhez képest nagyobb tervei vannak, innen ered a frusztráció, amikor az ember előre nem látott akadályokba ütközik. Ez tulajdonképpen az ego és a világ közötti csatát jelképezi, és aki ilyen aspektussal rendelkezik óriási bátorságot érezhet céljai megvalósításában, ha azt társadalmi ügynek érzi.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 5x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!