Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 43. hét

2024. október 21-27.

Hétfő 10.21.

Hold-Jupiter együttállás, Neptunusz kvadrát

A siker és terjeszkedés elvét képviselő Jupiter az Ikrek jegyében hátrál és találkozik a lelkiségünket, tudattalanunkat szimbolizáló Holddal. Mivel a Jupiter retrográd a közvetlen kapcsolatainkat és a hitelességünket helyezi górcső alá, a Hold pedig segít megvilágítani ezt a területet. Megmutatkozhatnak a rejtett aspektusok, a kapcsolatok valódisága. Ettől függetlenül ebben az időszakban az optimizmus, nagylelkűség, boldogság és elégedettség érzésében is töltekezhetsz. A Hold Neptunnal való kapcsolata még inkább feloldja a határokat a tudat és a tudattalan, a valóság és az illúziók világa között, ezért figyelj oda, ne ess a megtévesztés csapdájába semmilyen tekintetben. Inkább használd ki ezt az alkalmat valami kreatív tevékenységre, amiben örömödet leled.

Kedd 10.22.

Hold a Rák jegyében

Az Ikrek Hold nyugtalansága átadja helyét az érzelmes és békés ösztönös igényeknek, a Hold a saját hazájába tér, belép a Rák jegyébe. Ez idő alatt az összetartozás, a biztonság érzése motivál bennünket. Érzéseink mélyen átjárnak, így ideális alkalom arra, hogy kapcsolatba lépjünk azzal, ami motivál bennünket. Jó időszak a személyes szükségleteinkkel foglalkozni, családunkkal tölteni minél több időt, ideális a lakberendezéshez és gyógyítói tevékenységek folytatásához.

Merkúr-Szaturnusz trigon

A Skorpió Merkúr harmonikus kapcsolatba kerül a Halak jegyében hátráló Szaturnusszal, aki visszafogja egy kicsit az elhamarkodott döntéseket, komolyságra, koncentráltságra és türelemre tanít. Használd a józan eszedet és vedd figyelembe döntéseid lehetséges következményeit és vállald a felelősséget. Jó alkalom szellemi munkához, döntések meghozatalához, tárgyalásokra, valamint a lélek mélyéről fakadó gondolatok kimondásához, a lényegre törő, mély és komoly beszélgetésekhez.

Nap-Plútó kvadrát

Mielőtt a Nap átlépne a Skorpió jegyébe, a Mérleg utolsó (anaretikus) fokán kvadrátba kerül a Bak anaretikus fokán álló Plútóval. A Plútó lassan befejezi a Bakban töltött idejét, ahol felhozott mindent a mélyből, ami mindenféle rendszerrel kapcsolatos mind kollektív (társadalmi, gazdasági, politikai) mind egyéni szinten (családi rendszerek és minták, árnyékrészek, félelmek, kényelmetlen helyzetek stb.). Itt az anaretikus fokon még megmutatkozhat az, amivel még tennivaló van és harmonizálásra szorul, erre világít rá a Nap. Ilyenkor megfigyelhető, hogy ragaszkodunk az irányításhoz, ezért konfliktusba és hatalmi harcokba kerülhetünk. Ha nem cselekszel tudatosan, akkor a körülmények átveszik az uralmat feletted, valószínűleg kellemetlen eredménnyel. Lehet, hogy szembesülnöd kell saját magad fájdalmas aspektusaival, de ez a folyamat része, és végül rájössz, hogy ezek a tartalmak nem is olyan rosszak. Csak azért tűntek annak, mert soha nem adtál nekik helyet a tudatos személyiségedben.

Szerda 10.23.

Nap a Skorpió jegyében

Központi égitestünk október 23. és november 21. között a Skorpió jegyében halad. A Skorpió a mélység, az intimitás és a szélsőséges érzések jegye. Amikor a Nap a Skorpióba lép, a felületesség és a középszerűség nem elégít ki minket. Ott van bennünk a vágy, hogy a dolgok mélyére ássunk. Mindaz, ami rejtett, tabu, titkos vagy elfojtott, érdekel bennünket. A Skorpió ösztönösen hiszi, hogy az élet egyszerűen nem igazságos. Energiája csendes módon, de provokatív, szenvedélyes, erős akaratú és intenzív. 

Csütörtök 10.24.

Hold az Oroszlánban

A reggel az Oroszlán jegyébe lépő Holddal indul, amely egy meleg, nagylelkű, teljes szívből szerető pozíció. Büszkék vagyunk és nem fedjük fel a valódi érzéseinket. Teátrális és drámai tud lenni. Keressük a figyelmet, különleges tulajdonságainkkal szeretnénk kitűnni, és ahol nem kérdőjeleznek meg minket. Nem tetszenek a személytelen dolgok. Mások agressziója megérinthet, ez a tranzit harc vagy menekülés reakciót válthat ki. Jó időszak a romantikához és minden kreatív tevékenységhez, a gyermekekkel kapcsolatos tevékenységekhez, az elismerést adó vállalkozásokhoz és a kockázatvállalásra.

Péntek 10.25.

Mars-Uránusz szextil

Kapsz egy kis lendületet, hogy könnyebben változtass az életeden. Ezek a változtatások most könnyebben és zökkenőmentesebben tudnak zajlani. Ebben a néhány napban fokozottabban vágyhatsz az izgalomra, a szokatlan és nem hétköznapi dolgokra. Inspiráltabbnak és motiváltabbnak érezheted magad, így könnyebben boldogulhatsz az összetettebb feladatokkal. Ha van olyan tennivaló, melyre nehezen szánod rá magad, akkor használd ki ezt az impulzív energiát arra, hogy elkezded, ezzel megtetted a legnehezebb lépést. Most könnyebben és bátrabban tudsz kapcsolódni valakivel, aki vonzó számodra. Lehet, hogy az illető kissé különc, vagy különleges valamiben. A szexuális életed is felpezsdülhet ebben az időszakban. Jó alkalom arra, hogy megújítsd a kapcsolatodat a partnereddel, lepd meg valamivel!

Szombat 10.26.

Hold a Szűz jegyében

Ösztönösen a gyakorlati tevékenységeket helyezzük előtérbe, és ösztönösen ráérzünk arra, ami nem jó vagy problémás. Ahhoz, hogy érzelmileg elégedettek legyünk, igyekszünk a dolgokat rendbetenni, megoldani a problémákat, segíteni másoknak, újra szervezzük és átgondoljuk a terveinket. Fókuszba kerülhetnek az egészségügyi kérdések is. Észrevesszük a kisebb részeket, amelyek az egészet alkotják, és azon dolgozunk, hogy kisimítsuk őket, hogy magabiztosabban haladhassunk tovább.

Vasárnap 10.27.

Hold-Vénusz kvadrát

Ideális alkalom a társasági élethez, romantikához, az ingatag lábakon álló párkapcsolatok könnyen szenvedhetnek a hűtlenségtől, de még egy biztos kapcsolatban is adódhatnak félreértések. Ezt kivédheted, ha kompromisszumot kötsz a harmónia megtartásának érdekében. A pénzügyeket illetően is legyél körültekintő, könnyen beleeshetsz abba a csapdába, hogy a pillanatnyi hangulatodnak a hatására túlköltekezel.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 5x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!