Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 1. hét

2024. január 1-7.

Hétfő 01.01.

Vénusz-Szaturnusz kvadrát

A szeretet és anyagiak elvét szimbolizáló Vénusz a Szaturnusz hatáskörébe kerülve komolyabbá teszi érzelmeidet, a hatása még néhány napig tart, ami lelassít és arra késztet, hogy nézz szembe a valósággal, és az „itt és most”-ban élj. Arra összpontosíts, hogy javítsd és erősítsd azokat a dolgokat, amelyek hasznos célokat szolgálnak. A Szaturnusz megtanít felelősséget vállalni önmagadért. Megóv attól, hogy szükségtelen kockázatokat vállalj, és segít felépíteni és strukturálni életedet olyan módon, ami később hasznodra válik. A Szaturnusz megtanít a mértékletesség és az óvatosság értékére mind társas kapcsolataidban mind a pénzügyeket tekintve. Jó alkalom a szilárd alapok felépítésére és az elköteleződésre.

Kedd 01.02.

Merkúr direkt

A gondolkodásunkért és kommunikációkért felelős Merkúr befejezi a december 13. óta tartó hátrálását, melyet a Bak jegyében kezdett aztán visszalépett a Nyilasba, így karrierünket, hivatásunkat, ambícióinkat, nyilvános státuszunkat, hosszútávú elképzeléseinket, céljainkat, jővőképünket gondolhattuk át ebben a kb. három hétben. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy innentől kezdve kevesebb fennakadás lesz az információcserében, az ügyintézésben, a közlekedésben. Megnyílik az út az ösztönös cselekvés irányába. Ideális alkalom a még ki nem próbált ötletek tesztelésére, új dolgok kipróbálására. A Merkúr január 14-ig tartózkodik a Nyilas jegyében, ezáltal lelkesek, magabiztosak, nyitottak, nagylelkűek, barátságosak leszünk, keressük az idálokat, és a szélesebb perspektívákat. Arra érdemes figyelni, hogy a Nyilas Merkúr gondolkodás nélkül beszél, és nem biztos, hogy a valósággal összhangban, ez viszont konfliktusok kialakulásához vezethet.

Szerda 01.03.

Hold a Mérlegben

Kapcsolatainkat és a környezetünk esztétikáját illető rend megteremtése van a középpontban. Hajlamosak vagyunk a problémákat diplomatikusan kezelni és könnyebben félre tudjuk tenni érzelmeinket, hogy elérjük azt a békét, amelyre vágyunk. Kerüljük a közvetlen konfrontációkat, nehezen hozunk döntéseket, mivel ilyenkor látjuk mindkét oldalt egy adott helyzetben, valamint attól félünk, hogy elveszítjük mások jóváhagyását. Jó alkalom az önvizsgálatra, a partnerrel, külvilággal, csapatmunkával és együttműködéssel járó tevékenységek végzésére.

Csütörtök 01.04.

Mars belép a Bak jegyébe

A Mars a Bakban céltudatos, megbízható, felelősségteljes és kitartó. Jól érzi magát ebben a jegyben, mert a Bakot is a siker és a célok motiválják, így energiáját könnyen és erőteljesen, de visszafogottabb módon ki tudja fejteni. Amikor a cselekvés bolygója a Szaturnusz hatósága alatt tartózkodik, nem az álmodozás és az impulzivitás kerül előtérbe, hanem sokkal inkább kiegyensúlyozott módon állunk a tennivalókhoz. Mivel a Bak mindig meg akar bizonyosodni arról, hogy amit teszünk, annak van értelme és célja, ebben az időszakban döntéseink és cselekedeteink előtt felmérjük a jövőt, megtervezzük a következő lépéseket és figyelembe vesszük a lehetséges következményeket is. Remek lehetőség világosabb célokat kitűzni, komolyabb feladatokat vállalni és kevésbé harcias módon haladva leküzdve az esetleges akadályokat megvalósítani azokat. A Bak nem szereti a könnyű feladatokat, és a Mars ebben partner, valójában mindketten szeretik a kihívásokat és a nehéz munkát. Ez egy jó lehetőség arra, ha van olyan feladatod, amit már régóta halogatsz, azt most meg tudod oldani, anélkül, hogy időközben feladd. Jó időszak arra is, hogy új projektbe kezdj, vagy akár kitalálj magadnak új célokat melyek mellett kitartasz. De mivel sem a Mars sem a Bak nem az érzékenységéről híres, ügyelj arra, hogy a sikerhez vezető úton ne gázolj át a körülötted levő embereken.

Péntek 01.05.

Hold a Skorpióban

Intenzív érzelmekről szól ez a néhány nap. Legyen szó szenvedélyről, lelkesedésről, bánatról vagy vágyról, az érzelmek mélyen megérintenek bennünket. Az a vágy motivál bennünket, hogy a dolgok végére járjunk, a felületesség most nem fog működni. A Skorpióban lévő Hold arra ösztönöz, hogy fedezzük fel saját erőnket. Kiváló alkalom arra, hogy önvizsgálatot tartsunk, megszabaduljunk félelmeinktől és korlátozó szokásainktól.

Szombat 01.06.

Hold-Jupiter szembenállás

Azt az életterületet, melyben a Jupiter halad, most a Hold is megvilágítja neked. Mi az, amiben érdemes hinni és belekezdeni. Ez az állás nagylelkűséget, nyitottságot hoz. Nyugodt és barátságos a hangulat. Figyelj arra, hogy ne használjanak ki és te se ess túlzásokba és ne csak magadra gondolj! Könnyebben tudsz nyitni a szeretteid felé és megosztani az érzéseidet.

Vasárnap 01.07.

Hold a Nyilasban

Optimista és vidám energia. Az igazság keresésének igénye motivál, és akár egy új nézőpont követésére is hajlandó leszel. A részletekre most nem vagy kíváncsi, hanem a nagy egészre koncentrálsz. Az új élmények és kalandok mély érzelmi igényt elégítenek ki. Vigyázz, mert könnyen túlzásokba eshetsz. Jó alkalom a kalandos tevékenységekhez, utazáshoz, sportoláshoz, fizikai aktivitáshoz, tanuláshoz.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 5x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!