Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Mérleg Telihold félárnyékos Holdfogyatkozással
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

A fogyatkozások az év ciklusának magas energiájú pontjai, felfedhetnek egy rejtett problémát, és kiválthatnak, beindíthatnak bizonyos eseményeket, melyek már hosszú ideje érlelődtek. A Holdfogyatkozás Teliholdkor és mindig két héttel a Napfogyatkozás előtt vagy után következik be (a Napfogyatkozás Újholdkor történik). A fogyatkozások az egyik világítótest átmeneti eltűnésével járnak, fordulatokat és hirtelen változásokat jeleznek, különösen társadalmi, gazdasági és politikai szinten. Hatásuk elsősorban a világ azon részén érvényesül, ahol láthatóak. A Napfogyatkozás inkább külső, az ember körüli eseményeket idéz elő, a Holdfogyatkozás pedig inkább belső, érzelmi változásokat.

A március 25-i félárnyékos Holdfogyatkozás reggel 8 órakor történik és hazánkból nem megfigyelhető. Egyrészt azért sem lenne látható, mert a Hold a Föld félárnyékán halad át és a csekély fényváltozás miatt nehezen észlelhető, másrészt a Hold hajnalban 6 óra előtt pár perccel már lenyugszik. Az esemény csak Amerikából látható.

A Holdfogyatkozást két hét múlva április 8-án teljes Napfogyatkozás (Kos Újhold) kíséri, mely szintén Amerikából figyelhető meg. A másik égi jelenség az éjszakai égbolton a 12P/Pons-Brooks elnevezésű „Ördög üstökös” (szarvszerű megjelenése miatt kapta becenevét), egyre közeledik a Naphoz, március végén válik láthatóvá szabad szemmel 25 fokra a Naptól, és nagyjából az április 8-i Napfogyatkozáskor mutatja be látványos műsorát. Az üstökösök asztrológiai vonatkozásáról és az áprilisi Napfogyatkozásról lesz külön bejegyzés.

Visszatérve az aktuális Teliholdhoz és Holdfogyatkozáshoz, egyéni szinten általánosan elmondható, hogy az életünk valamely területe ilyenkor megvilágításba kerül, reflektorfénybe kerülnek azok a témakörök, melyek hátráltatnak, vagy hátráltatják a választott sorsunk beteljesülését. Most nyilvánvalóvá válhatnak azok a dolgok, amiket a szőnyeg alá söpörtünk. Ahogy ezek a rejtett problémák felszínre kerülnek, akár drámaiak is lehetnek. Természetesen mindenki úgy dönt, ahogy szeretne, vagy foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, vagy nem. Mindenesetre ez egy lehetőség, hogy tudatosítsd őket és dolgozz velük. Lehet, hogy első körben félelmetesnek látszik megküzdeni a problémával, de az is lehet, hogy kisebb erőfeszítéssel meg lehet oldani. Így a fogyatkozás hatása mélyreható és hosszútávú lehet.

A Telihold két olyan területet kapcsol össze, melyek szemben állnak egymással és ezáltal nehezen összeegyeztethető energiamintázatot képviselnek. A mostani Telihold a Mérleg jegyében teljesedik ki, Nap a Kos jegyéből világítja meg. Az Én és a Te oldala, a partnerség és a függetlenség témaköre kerül szembe egymással. Hogyan tudjuk megőrizni önvalónkat a kapcsolatainkban és együttműködéseinkben? Hogyan tudunk másokért küzdeni? Nagy a kontraszt a Mérleg diplomatikussága, kompromisszum készsége, kapcsolatokra való törekvése és a Kos bátor, független, küzdeni képes, önérvényesítő tulajdonságai között. Ebben kellene megtalálni az egyensúlyt.

Megvilágításba kerülhetnek személyes kapcsolataink és ezáltal saját magunk is. Ugyanis, ha belenézünk a tükörbe, akkor magunkat látjuk, de ha belenézünk partnerünk (barátunk, munkatársunk stb.) szemébe, akkor is magunkat látjuk. Ez a párkapcsolatokban addig nem okoz problémát, amíg szerelmesek vagyunk, viszont sok évnyi házasság után már nem biztos, hogy tetszik, amit látunk.

A Telihold rávilágít erre, és ha tudatosak vagyunk, akkor változtathatunk viselkedésünkön és újra megtaláljuk az összhangot a partnerünkbe kivetített másik részünkkel. A párkapcsolatok akkor tudnának hosszútávon is jól működni a kölcsönös szeretet mellett, ha nem az egyéni érdekek, hanem a másik céljai és boldoggá tétele lenne a fő szempont. Viszont a világ egyértelműen abba az irányba halad, hogy már gyermekkorban lazulnak a kötelékek, az emberi kapcsolatok, szétesnek a családok és egyre inkább az egyedüllét felé tartunk, ami szerintem csak látszólag jelenti a nagy szabadságot és felszabadulást, de ugyan úgy kiszolgáltatottá teszi az embert, csak másképp.

Felismerésekre juthatsz, ha végig gondolod az életedet, milyen minták ismétlődnek újra és újra, melyek megakadályoznak a boldogságban, hol van szükség mélyebbre ásni, hol van szükség megértésre és tudatosításra. Lehet, hogy most felnagyítva jön szembe veled valami, vagy érzékenyebben érint, hogy vedd végre észre, mi az, amit másképp kellene csinálni. Nézd meg melyik irányba billent ki az egyensúly, a túlzott önérvényesítés és öncélúság vagy a túlzott alkalmazkodás oldalára.

Ha ismered a képletedet, nézd meg, mely életterületekre esik a Kos és Mérleg 5 foka. Ha úgy érzed, azok az életterületek nem működnek kellőképpen, ez a Telihold lehetőséget ad, hogy fontos felismerésekre juss és változtathass az életeden.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!