Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Mars-Plútó kvadrát

2024. június 11.

Az akarat, a nyílt és tudatos cselekvés, a kezdeményezés, a harc bolygója a Mars június 9-én belépett a Bika jegyébe, ahol rögtön kvadrátba került magasabb oktávjával a transzformáció és a tudattalan bolygójával a Plútóval. A kvadrát ma délután (15:21) pontosodik be, amikor a Mars a Bika 1°45’-én, a retrográd Plútó a Vízöntő 1°45’-én áll, de hatása egész héten érezhető.

A retrográd Plútó megköveteli, hogy szembesüljünk személyiségünk azon részével, amit nem szeretünk, vagy fájdalmas, ezért elnyomtuk a tudattalan mélyebb rétegeibe. Viszont akkor tudunk teljességben élni, ha ezeket az árnyékrészeinket és a feldolgozatlan negatív élményeket is tudatosítjuk és integráljuk személyiségünkbe.

Amikor ez a két bolygó, a nyílt (Mars) és a rejtett erő (Plútó) bolygói feszült kapcsolatba kerülnek egymással, intenzív és szélsőséges energiákat gerjesztenek, tele indulattal, frusztrációval, ingerlékenységgel, agresszióval, manipulációval és szenvedéllyel, személyes és kollektív szinten egyaránt. A Bika Mars földhözragadt, igyekszik ellenállni a változásoknak, a stabilitás kiépítésére törekszik, ragaszkodik a vágyai eléréséhez, de a Plútóval szemben még neki sincs eszköze.  

Jobban jársz, ha együttműködsz vele és engeded, hogy feljöjjenek a tudattalanodból azok a tartalmak, legyen szó akár a neheztelésről, haragról, melyet magadban hordozol és egészséges mederbe terelve, elkerülve a szélsőséges viselkedési formákat, kiadod magadból, akár leírod, akár elmondod valakinek, akár meditálsz, ahogy jól esik. Egyrészt így nem mész bele felesleges konfliktusokba, nem érvényesíted romboló módon akaratodat, másrészt megtisztítod magad a negatív érzésektől.

Ha tudatos vagy, felhasználhatod ezt az energiát arra, hogy átalakítod életed egy bizonyos területét, ha szükséges. Ott tudod a legkönnyebben érvényesíteni az akaratodat, az egódat, ott tudsz a legkönnyebben kezdeményezni, oda tudod a legkönnyebben koncentrálni a legtöbb erőt és energiát, ahol a tranzit Mars halad a képletedben. A Plútó kvadráttal viszont nem biztos, hogy ez gördülékenyen fog menni, lehet, hogy akadályokba ütközöl és egy magasabb szintű erőnek kell megadnod magad, és lehet, hogy valami végleg lezárul az életedben vagy le kell mondanod valamiről, bármennyire is ragaszkodsz hozzá, de ez csak akkor, ha korábban beindítottál egy folyamatot, azzal, hogy például visszaéltél a hatalmaddal.

Továbbá a Mars által érintett életterülettel kapcsolatban számíthatsz arra, hogy feljönnek tudatalatti tartalmak, hogy megdolgozd és tudatosítsd őket. Ez lehet, hogy kimerül annyiban, hogy elbeszélgetsz valakivel és feleleveníted az aktuális témákat. Ezekhez a komoly beszélgetésekhez remek alkalom lesz a holnapi nap (június 12: Merkúr-Szaturnusz kvadrát). Egyéni szinten eltérően élhetjük meg ezt az időszakot is, attól függően, ki hogy élte eddig az életét, viszont az önismereti útra lépni sosem késő.

Elöljáróban még annyi, hogy a Mars (Rák 29°45’)2024. november 3-án szembenállásba kerül a Plútóval (Bak 29°45’), majd december 7-én a Mars retrográd irányba fordul és 2025. január 3-án újra bepontosodik az oppozíció (Oroszlán-Vízöntő 1°08’), aztán a Mars február 24-én elindul előre (gyakorlatilag novembertől februárig él a szembenállás a Mars lassabb retrográd mozgása miatt), és végül április 27-én harmadszorra is bepontosodik az oppozíció (Oroszlán-Vízöntő 3°48’) egymással. Izgalmas időszakra kell készülni, ahol egymásnak feszülnek az egyéni és a kollektív érdekek.

Itt találod röviden a Mars tranzitjait a házakban.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 5x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!