Kezdőlap » Blog » Asztrológia » „Oroszlánkapu” jelenség

Kicsit kutakodtam a neten, mi alapján nyílik meg az „Oroszlánkapu”, melyek azok az égi objektumok, amelyek részt vesznek ebben a jelenségben és hogyan lehet összhangba hozni őket. Nem írok sem pro sem kontra semmit, a tényeken kívül sem ígérek szintemelkedést vagy sorsátírást, mindenki vonja le maga a következtetéseket, vagy olvasson utána.

Ilyen és ehhez hasonló megfogalmazásokat lehet találni a jelenségről:

„Az Oroszlánkapu idején (július 26-augusztus 12 között) a mi Naprendszerünk napja együtt áll a Szíriusz csillagával és a Galaktikus Központi Nappal.” – https://noionmegvalositas.hu/noi-onmegvalositas/mit-jelent-a-888/. (Itt a továbbiakban az Oroszlán jegyére hivatkozik a szerző.)

„Minden év Július 26. És Augusztus 12. között a Nagy Központi Napból Új Galaktikus Fénykódok áradnak a Földre, melyet a Nap és Szíriusz helikális együttes felkelése erősíti fel az északi féltekén.” – https://angyalforras.hu/egi-forras/aktualis-energiak/az-oroszlan-kapu

„Július 26-ára a Szíriusz csillaga láthatóvá válik az égen, ezzel kinyílik az OroszlánKapu Fényportálja. Az OroszlánKapu  energiája augusztus 8-án tetőzik (8:8), amikor a Szíriusz, az Orion (Nimród) övének három csillaga és a Föld tökéletesen összehangolódik egymással. Ekkor az Orion öve összehangolódik a három Gizai Piramissal, a Szíriusz pedig a Nagy Piramissal – https://vereskriszta.com/friss-hirek/oroszlankapu-2024/

„Az Oroszlánkapu portál egy éves égi esemény, amikor a Föld, a Szíriusz csillag és az Oroszlán csillagkép egy vonalba kerül. Úgy gondolják, hogy ez a kozmikus konvergencia, amely augusztus 8-án (8/8) éri el csúcspontját, egy erős energiaörvényt hoz létre.” (https://medium.com/soul-magazine/lions-gate-portal-2024-a-cosmic-gateway-for-transformation-1fc1d6252e59)

„Az Oroszlánkapu egy évenkénti kozmikus igazodás az Oroszlán-szezonban, ahol a Föld, a Szíriusz – az égbolt legfényesebb csillaga – és az Orion egyvonalban van az Oroszlán csillagképpel….A 8/8 az összes beérkező energia csúcsa, és az az időszak, amikor a fény működésbe lép.” https://www.alisonjkay.com/lions-gate-2024-event/,

Azt hiszem, a fenti megállapítások önmagukért beszélnek. Tehát van itt Oroszlán jegy és Oroszlán csillagkép, Nap és Szírusz együttállás, a Szíriusz heliakális felkelése, mindezekkel a Föld és az Orion csillagkép egyvonalba kerülése, és még a Galaktikus központ is, na meg a 8/8. A Naprendszer elemeit, a bolygók analógiáit sem egyszerű megérteni, ebbe a jelenségbe pedig túl sok minden van beillesztve, ami miatt nem áll össze a kép, viszont így kellőképp sok mindent bele lehet magyarázni.

Az ezoterikus portálokon kívül tudományos forrásokat nem találtam az Oroszlánkapuról. Önmagában egyik jelenséggel sem lenne baj, mert mind létezik. Viszont így együtt nem igazán lehet, vagyis én nem tudom értelmezni őket az alábbiak miatt:

A Föld éppen a Bak és a Vízöntő csillagképekben jár (van egy kis átfedés a két csillagkép között), és a Vízöntő zodiákus jegyében.

A Nap július 5-6-án állt egyvonalban a Szíriusszal (Rák 14°24’). Az Orion csillagképpel (Ikrek 11 – Rák 2 foka) és azok csillagaival június 6-22-ig állt együtt.

A Galaktikus Központi Nap esetében lehet, hogy a Galaktikus Központra gondoltak, ami a Tejútrendszer közepe, ahol egy szupermasszív fekete lyuk található, ami egy mozgalmas és csillagokkal zsúfolt hely. A Galaktikus Központ (Sagittarii A) az ekliptikára vetítve a Nyilas 27 fokán található, ahol a Nap december 18-án áll.

A Szíriusz heliakális felemelkedése, azaz közvetlenül a Nap előtt történő felkelése a keleti horizonton Budapestről számítva jelenleg augusztus 8-10-ig tart. Előtte július 14-30-ig az Orion bétája a Rigel, július 31-től augusztus 6-ig a Nagy Kutya bétája a Murzim a heliakális felkelő, a Szíriusz után pedig augusztus 11-től már az Acubens (Rák alfa csillga) lesz a heliakális felkelő csillag.

A 2024.08.08., ahol a dátumok valóban 3 db 8-ast adnak ki, aminek számmisztikailag szintén van külön szimbolikus jelentése.

Tehát mi történik augusztus 8-án? A Nap az Oroszlán jegyében jár, éppen belép az Oroszlán csillagképbe és a Szíriusz, égboltunk legfényesebb csillaga, közvetlenül a Nap előtt kel fel (heliakális felkelő csillag).

A régiek nagy jelentőséget tulajdonítottak a heliakális felkelő csillagoknak, és istenekként tekintettek rájuk. A Föld precessziós mozgásának köszönhetően időről időre új istenségek jelentek meg és tűnek el a régiek, ahogy egy csillagkép a tavaszi vagy nyári napfordulón felkelt a keleti horizonton (az Orion i.e 6700 körül emelkedett a tavaszi horizonton). A Szíriuszt a Nílus csillagának is tekintették, mert az ókori egyiptomiak számára a Szíriusz heliakális felemelkedése jelezte a Nílus áradását júliusban, ami most már nincs így, mivel a precesszió hatására ez a dátum augusztusra tolódott.

A Szíriuszról további érdekességeket itt olvashatsz.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

IC a kosban
Gyermekkorod valószínűleg nyugtalan és akciódús volt. Ha a családod gyakran költözött, megtanultál g…

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 38. hét

2024. szeptember 16-22. Hétfő 09.16. Hold-Uránusz kvadrát Gyors hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat válthat ki. Türelmetlenebbé

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!