Kezdőlap » Blog » Asztrológia » 2024. 41. hét

2024. október 7-13.

Hétfő 10.07.

Hold a Nyilas jegyében

Optimista és vidám energia. Az igazság keresésének igénye motivál, és akár egy új nézőpont követésére is hajlandó leszel. A részletekre most nem vagy kíváncsi, hanem a nagy egészre koncentrálsz. Az új élmények és kalandok mély érzelmi igényt elégítenek ki. Vigyázz, mert könnyen túlzásokba eshetsz. Jó alkalom a kalandos tevékenységekhez, utazáshoz, sportoláshoz, fizikai aktivitáshoz, tanuláshoz.

Kedd 10.08.

Vénusz-Mars trigon

Kiváló alkalom a társasági élethez, a romantikához. A szexuális erők lágyabban érvényesülnek. Most sokkal könnyebb a szíved vágya után menni, legyen az egy személy, tárgy vagy tevékenység. A meglévő szerelmi kapcsolatok kivirágoznak. Ha nehézségekkel, feszültségekkel tarkított a kapcsolatod, ez megfelelő időszak a rendbetételére. Ha egyedülálló vagy, akkor az égi energiák segíthetnek új kapcsolatot kezdeni. Ideális alkalom kreatív tevékenységbe is fogni, ahol a szépség és a cselekvés kiegészíti egymást. Alkoss valami szépet, ami örömmel és elégedettséggel tölt el!

Merkúr-Jupiter trigon

Optimizmust és jó híreket hoz. A kutatást, a tanulást és a társasági életet részesítjük előnyben. Jó alkalom terveket készíteni, mert jól működnek az ösztöneink, jövő orientáltak vagyunk és gondolkodásunk pozitív. Most ideális utazást megtervezni, vagy elutazni valahova főleg messzi tájakra. Nyitottságunk lehetővé teszi ismereteink és látókörünk bővítését. Az üzleti kapcsolatok is jól működnek, ideális időszak a tárgyalások lebonyolítására és a szerződések aláírására. Mindenfajta jogi ügynek megfelelő. Szerencsés időszak, ami növeli az elégedettségünket és boldogabbá is tesz. 

Szerda 10.09.

Hold a Bak jegyében

Kicsit érzelemmentes napok következnek. Felismerjük a rendszer, struktúra és az előre tervezés szükségességét. Az eredmény és siker vágya motivál bennünket. Ösztönösen tudatában vagyunk az idő korlátainak is, feleslegesen nem akarunk időt, energiát vagy erőforrásokat pazarolni. Termékeny időszak lehet, ha tisztában vagyunk a valósággal is. Jó időszak a hosszú távú, lassú, de stabil eredményeket hozó tevékenységekhez, gyakorlati dolgokhoz, tervek készítésére.

Jupiter retrográdba fordul

A Jupiter célja a kb. 4 hónapig tartó retrográd szakasza alatt (2024. október 9. – 2025. február 4.) az, hogy összekapcsoljon egy mélyebb és személyesebb igazságérzettel, ami a saját teljes egyensúlyod és egészséged szempontjából helyes. Ez idő alatt az érintett életterületen a növekedés és terjeszkedés stagnál, ami nem feltétlenül negatív helyzet, mivel most lehetőség van arra, hogy mielőtt valamit véghez vinnél, átgondold. Gyakran öntudatlanul elnyomjuk saját belső érzésünket, hogy mi a helyes és mi a helytelen, és alárendeljük magunkat az elfogadott társadalmi értékeknek. A Jupiter retrográd ciklusa az évenkénti alkalom arra, hogy megvizsgáld és átgondold életed azon aspektusait, amelyekben személyes értékrendedet kell felfedezned.

Csütörtök 10.10.

Nap-Hold kvadrát

Feszült időszak lehet, de sok benne a teremtőerő. Ha a munkád, az otthonod, a családod vagy bármely más forrásból származó nyomás nehezedik rád, akkor ezt most nehéz elviselni, különösen akkor, ha a közelmúltban nem voltál hajlandó szembenézni vele. Tudatos cselekedeteid ma impulzívak és átgondolatlanok lehetnek, mivel érzelmeid konfliktusba kerülnek a tudatos akaratoddal. Ingerlékenységet, idegességet vagy túlzott érzelmességet hozhat. De ez a tranzit nem feltétlenül olyan nehéz, attól függően, hogy milyen jól kezeled az érzelmeidet. Ha érzelmileg jó formában vagy, ez energizáló tranzit lehet, amely mind az érzelmi hajtóerőt, mind a fizikai energiát megadja a mozgáshoz. Tartsd meg az egyensúlyt az akaratod és az érzelmeid között, hogy tudatosan működhess! 

Péntek 10.11.

Hold-Plútó együttállás

Mély érzések, mélyen eltemetett emlékek, érzelmek jöhetnek fel a tudatalattiból, melyek könnyen eluralkodhatnak rajtad és megszállottjává is válhatsz ezeknek az érzéseknek, melynek következtében nehezen tudsz másra koncentrálni és túlságosan bele is pöröghetsz egy adott szituációba. Felerősödhetnek a pszichés képességeid és az intuíciód, az álmokra is érdemes figyelni, mert onnan is kaphatsz plusz információkat a tudatalattid rejtett tartalmaiból. Ezek mind befolyásolják hangulatodat és érzelmeidet. Ezért ügyelj arra, hogy ne reagálj túl erősen ezekre az érzésekre. Intuitív meglátásaid elhomályosíthatják a racionális gondolkodási folyamataidat és a tudatos ítélőképességedet, ezért most nem tanácsos fontos döntéseket hozni. Jó alkalom a mély és tartalmas beszélgetésekhez, különösen a nőkkel folytatott interakció segíthet hozzáférni valódi érzéseidhez. A párkapcsolatban intenzív és szenvedélyes vonzalom és érzelmek törhetnek fel, fellobbanhat újra a láng. De ugyan úgy megvan az esély arra, hogy irányító és manipulatív viselkedésnek leszel tanúja, mint a féltékenység, a bűntudat, a fenyegetés vagy a megfélemlítés. Ez egy jó időszak megszabadulni a káros és pusztító kapcsolatoktól és környezettől. 

Hold a Vízöntő jegyében

Érzelmileg valami új és szokatlan iránt vonzódunk. A reakciók inkább intellektuálisak, mint érzelmesek, és az interakciók inkább személytelenek, mint személyesek. Ez egy olyan időszak, amely elősegíti a társasági összejöveteleket, a közösség számára fontos célok és projektek kezelését, az ötletelést, a szokatlan ötleteket és a haladó változásokat. Nyitottak vagyunk az új dolgokra és a jövőre koncentrálunk. A kötelező dolgokat most nehéz betartani, mivel a személyes szabadság a legfontosabb számunkra.

Szombat 10.12.

Plútó visszafordul retrográdból

Mielőtt a Plútó ismét elindulna előre megáll az égen. Ha elnyomod az erős szükségleteidet, vagy megpróbálod irányítani a körülményeket vagy a helyzetet, amelyen változtatni kell, ez az időszak elég konfrontatív lesz. Belső konfliktusok alakulnak ki, ha nincs összhangban az, amit a tudattalanod a nagyobb teljességhez szükségesnek tart, és amit te magaddal azonosítottál. Amíg a Plútó előre halad a belső, pszichológiai szempontokról áttevődik a hangsúly a külső hatalomra.

Vasárnap 10.13.

Merkúr-Plútó kvadrát

Itt az ideje a nagy, radikális beszélgetéseknek, most ki tudod mondani, amit eddig nem tudtál. Ha még maradt valami tisztázatlan téma, akkor most itt a lehetőség megbeszélni. Lehet, hogy olyan titokra derül fény, amire nem is számítasz, vagy akár te is tudsz a titkaidról beszélni, amit eddig nem mertél elmondani. A Plútó képviseli a személyiség tudattalan részét, ami mindazokat a tartalmakat foglalja magában, amelyeket az egyén el szeretne kerülni. Lehet, hogy egy ilyen részed tudatosul, feljön valami a felszínre. Ez azonban nem kellemes érzés, a tudatosulás sajnos fájdalommal jár, ugyanis ezek a tartalmak azért kerülnek oda, mert nem szeretnénk szembesülni velük és lenyomjuk őket. A Plútó regeneráló erejének segítségével be tudja gyógyítani ezeket a sebeket. Óriási emelő és gyógyítóereje lesz a kommunikációnak. Lehetnek mélyreható, úttörő elképzeléseid, de lehetnek olyanok is, melyek túl szélsőségesek, és ha minél nagyobb erővel győzködsz másokat, az annál nagyobb konfliktusokhoz is vezethet. Ne bonyolítsd túl a dolgokat!

Merkúr a Skorpió jegyében

Amikor a Merkúr a Skorpió jegyében tartózkodik, gondolataink és kommunikációnk intenzívebb, fürkészőbb és mélyebb. Az igazságokat keressük mindenben, ami rejtett, mert ösztönösen úgy érezzük, hogy az élet nem igazságos. Ez nem a felületes kommunikáció, hanem a mélyreható beszélgetések ideje. A Skorpió kivételesen éles, mélyreható és analitikus, ugyanakkor intuitív. Hajlamosak lehetünk az egyirányú gondolkodásra, koncentráltságra, sőt megszállottságra is. Hidegvérünket is meg tudjuk őrizni, még ha meg is lepődünk valamin. Ebben az időszakban pszichológiailag közelítjük meg a dolgokat, amikor elemzünk, döntünk, tanulmányozunk vagy megfigyelünk. Ösztönösen jutunk el nagyon gyorsan egy téma lényegéhez. Találékonyságunk és stratégiaalkotó képességünk kiemelkedik. Érdeklődésünk a titkok és tabuk felé irányul. Most nem könnyű elfogadni, amit a másik mond, nekünk kell megtapasztalnunk a dolgokat ahhoz, hogy következtetéseket tudjuk levonni. Ez az időszak kiváló alkalom a kutatásra, a nyomozásra, a hibák kiküszöbölésére és a megérzéseken alapuló munkára.

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 5x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!