Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Ikrek Telihold – Valóság, a hiteles igazság
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

2023. november 27.

A Telihold november 27-én hétfőn 10:16-kor pontosodott be budapesti idő szerint az Ikrek 4°51’-én. A Telihold egy érzelmi időszak, az újholdkor megkezdett dolgok csúcspontja, és olyan dolgok elengedésével jár, amelyek már nem szolgálnak minket. Ez az utolsó előtti Telihold idén, úgyhogy ideje van átgondolni, mi az, ami már halott és idejét múlt és nem szeretnéd átvinni 2024-re, és mi az, ami halhatatlan és örök érték, amit érdemes megtartani.

Az Ikrek-Nyilas polaritást a tudás és a hit tengelynek nevezzük. Az Ikrek kíváncsi, rugalmas, alkalmazkodó és szereti a változásokat. Megmutatja, miként gondolkodunk és kommunikálunk, hogyan viszonyulunk másokhoz a hétköznapi életünkben. Ez a Telihold felhívja a figyelmet, hogy hozd összhangba mindennapi tevékenységeidet a hosszútávú elképzeléseiddel. Változást hozhat hitrendszeredben, felfogásodban, világnézetedben, valamint jövőképeddel és céljaiddal kapcsolatban is. Ideje van azokat a gondolkodási és kommunikációs mintákat, szokásaidat elengedni, melyek akadályozzák kiteljesedésedet. Ne feledkezz meg a szavak és gondolatok teremtő erejéről. Figyeld meg gondolataidat, érzéseidet, belső párbeszédeidet, és azt, hogyan kommunikálsz másokkal.

A Nyilas kifejezi a viszonyunkat a Teremtővel, és rávilágít távlati céljainkra, lehetőségeinkre. A Nyilas időszakában még inkább kiterjesztjük látókörünket, keressük az igazságot és az élet értelmét. Ez a Telihold az értelem elvét kifejező Merkúr uralma alatt áll, és arra hív, hogy legyél nyitott, rugalmas és kíváncsi, ne fogadd el feltétlenül a készen kapott információkat, járj utána annak, amit olvasol és hallasz. Az értelem, a logika és az intuitív meglátásaink között kellene megteremteni az egyensúlyt, annak érdekében, hogy megalapozott és tudatos döntést tudj hozni.

A Telihold szemben áll a Nyilas Marssal és kvadrátban a Halak Szaturnusszal. A Mars kezdené visszanyerni erejét és lendületét, ahogy a Nap lassan elhagyja, viszont a Szaturnusz keretet biztosít a folyamatoknak, és hatására magabiztosságunk, kezdeményezőkészségünk és kockáztatási hajlandóságunk visszafogottabban működik. Ez némi frusztráltságot is okozhat, mert alig várjuk, hogy belevágjunk az új kihívásokba. Szaturnusz mester visszafogja az akaratot, a nagy lendületet, az öntörvényűséget, nehogy átlépd saját vagy mások határait, és felelősségteljes döntéseket hozz. Rámutat arra is, hogy Te hol korlátozod saját magadat, mi az, amitől félsz. Továbbá leleplezi a hazugságokat, szembesít a valósággal és felhívja a figyelmet kötelezettségeidre. Képes vagy-e ezekkel szembenézni, el tudod-e fogadni jelenlegi helyzetedet? Tudsz-e változtatni hozzáállásodon, ami lehetővé teszi, hogy mindezeket elviseld?

Az Ikrek Telihold ura a Merkúr is a Nyilas jegyében jár, a tradicionális asztrológia szerint száműzetésben van, mivel uralmi helyzetével szemközti jegyben áll, és a Neptunusztól kap egy kvadrát aspektust. A Nyilas Merkúr az összképre összpontosít és figyelmen kívül hagyja a részleteket. Optimista és nyitott, viszont hajlamos a dogmatizmusra és a dolgok kisarkítására. A Neptun élénkíti a fantáziáját, feltölt illúziókkal, megnyit a transzcendens világ felé és leködösítheti az elmét. Hatására sokkal ideálisabbnak érzékelhetjük a valóságot, könnyebben félreérthetjük a dolgokat és fokozottabban ki vagyunk téve a megtévesztéseknek is. Nehéz megkülönböztetni a hamisat az igazitól, és sok minden bizonytalannak és zavarosnak tűnhet. Igyekezz kapcsolatban maradni a tényekkel, a valósággal, most ne a fantáziádnak add át az irányítást. Ilyenkor jellemző a fanatizmus, a hamis ideológiákba vetett hit és a szélsőséges viselkedés.

Fel kell ismerni, a valóság és az igazság közötti különbséget. A valóság eredeti, tapasztalaton nyugszik és megkérdőjelezhetetlen, az idő múlásával sem változtatja meg természetét. Az igazság viszont megállapított tények összessége, vitatható, megtámadható és kérdéses, az idő múlásával pedig gyakran változik. Gondolj bele, mennyi mindenről, amit valóságnak állítottak be, később kiderült róla az ellenkezője. Tehát a valóságot és az igazságot a hitelesség választja el egymástól, és idő kell ahhoz, hogy a valóság igazsággá váljon. Az Ikrek magas szintje a hitelesség minden körülmények között. Tedd a szívedre a kezed és kérdezd meg magadtól, mennyire vagy hiteles magadhoz és másokhoz.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!