Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Mars a Rák jegyében
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

Tudattalan késztetések

2023.03.25 – 05.20

Az energetikai erő elvét képviselő Mars március 25-én szombaton átlép a nyugtalan Ikrek jegyéből az érzelmes Rák jegyébe. A Mars szokatlanul hosszú időt töltött az Ikrek jegyében retrográd ciklusa miatt, 2022. augusztus 20. óta most vált jegyet, és ahelyett, hogy a változást és izgalmat keresné, megpihen egy kicsit május 20-ig. A Mars a Rák jegyében esésben van, vagyis ereje csökken.

A Mars tüzes, aktív, férfias jellegű bolygó, a Kos jegy uralkodó bolygója.A pszichének azt a részét jelképezi, amely cselekvésre, önérvényesítésre, küzdésre ösztönöz minket, és arra, hogy tovább haladjunk, bátrak és erősek legyünk, versengők, vagy harcosok. A Mars az archetípusos harcos, uralja az agresszivitás és a düh kinyilvánítására való képességet és a fizikai energiát, valamint a sérülés, az erőszak, és impulzivitás iránti hajlamot. Kapcsolódik a sport-tevékenységhez, és mint a Vénusz poláris párja, irányítja a szexualitás jang aspektusát.

A Rák a zodiákus első vízjegye, nőies, passzív, kardinális jegy, ura a Hold. Ebben a jegyben az érzelmek és a lelkiség kap hangsúlyt. A Rák céltudatos előretörő energia, viszont, ha akadályba ütközik, inkább megkerüli. Nem úgy, mint a Kos, aki szemtől szemben keményen szembeszáll az adott helyzettel. A Rák megtalálja a megfelelő kerülőutat, erős és szívós, célirányosan lövi ki érzelmeit, akár a szeretetről akár a gyűlöletről van szó. Rengeteg az érzelmi ingadozás ennél a jegyenergiánál. Visszafogott és befogadó. Nem kezdeményez, megvárja a külső hatást és arra reagál. A legfontosabb számára az otthon és a család, szeret gondoskodni és azon keresztül táplálni. A Rák nagyon érzékeny, páncélt növeszt és a sérelmeit mélyen elraktározza. A múltra összpontosít és semmit sem felejt el.

Amikor a Mars a Rák jegyén halad át a tipikus marsikus energiák visszafogottabban és kerülőúton működnek, akár a duzzogás, a passzív agresszió vagy az érzelmi manipuláció formájában is. Ebben az időszakban lelkesen és céltudatosan törekszünk érdekeink érvényesítésére, de kerüljük a közvetlen megközelítést, a konfrontációt, inkább a passzív utat választjuk vágyaink eléréséhez. Nem ugrunk fejest a mélyvízbe, lassan és óvatosan teszteljük a dolgokat. Most nem annyira szeretjük a változást. Óvatos lépéseket teszünk a jövő irányába, az ismerős mintákat megtartva. A stabilitás és kényelem most fontosabb, mint hogy felboruljon az egyensúly. Az új kipróbálása nehézségekbe ütközik a bizonytalanság miatt.

A tények helyett az érzelmek vezérelnek. Ha nem érezzük, hogy érzelmileg kapcsolódunk valamihez, akkor nem valószínű, hogy cselekedni fogunk. Céljaink és terveink hangulati ingadozásoknak is ki vannak téve, tevékenységeink inkább a pillanatnyi hangulatunktól függenek. Hajlamosabbak lehetünk túlérzékennyé válni és túlságosan magunkra venni a dolgokat.

Ilyenkor jobban ki tudjuk fejezni gondoskodásunkat, jobban ki tudunk állni szeretteink érdekében. Bármit megteszünk, hogy megvédjük őket, valamint jobban érezzük a késztetést, hogy másokon is segítsünk. Ha a düh és a harag mégis beférkőzne az otthonunkba, akkor inkább találjunk valami egészséges kivezető utat az energiáknak és az érzelmek feldolgozásának. Jó időszak egy új kreatív tevékenység elindítására, az otthon szépítésére, felújítására és a kert rendbetételére is.

Ne hagyd ki az új cikkeket!

Iratkozz fel hírlevelünkre...

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatkezelési szabályzatunkat.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2023. 23. hét

2023. június 5-11. Hétfő 06.05. Hold a Bakban Reggel a lelkiségünket és legmélyebb személyes szükségleteinket

Tovább olvasom »

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.