Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Események » Bolygók » Retrográd Merkúr a Bika jegyében
Legfrissebbek:
Most népszerű:

Sorskönyved

Asztrológiai elemzés a saját születési adatad alapján.

Céltudatos értékteremtés

2023.04.21-05.15.

Mielőtt bepontosodna az értelem elvét képviselő Merkúr és a változás, a szabadság, a lázadás és a forradalom elvének képviselőjének, az Uránusznak az együttállása, a Merkúr megáll az égen és április 21-én pénteken 10:34-kor megkezdi szokásos hátráló mozgását (természetesen csak a földről nézve hátrál egy bolygó). Mivel a két bolygó hatókörön belül áll együtt, egymástól kb. két fokra, az együttállás létrejön, a Hold még szorosabbra fűzi a kapcsolatot közöttük, ugyanis 10 óra körül beáll a Merkúr és az Uránusz közé. A Bika Hold erőben van, így kevésbé leszünk kitéve hangulatváltozásoknak és a túlzott érzékenységnek, viszont szorosabbra fűzi a viszonyt a Merkúr és az Uránusz között. Lehetnek kreatív ötleteink, szokatlan gondolataink, hirtelen felismeréseink, intuitívabbá és nyitottabbá válhatunk. Azonban nem javasolt ilyenkor hirtelen döntéseket hozni, komoly tárgyalásokat folytatni, hanem körültekintőbben és óvatosabban eljárni, fokozottabban figyelni a közlekedésnél, és ne csodálkozzunk, ha az elektronikai eszközeinkben is némi zavar keletkezik.

Tehát uránuszi energiában töltekezve kezd hátrálni a Merkúr a Bika 15°37’-ről, és május 15-én indul újra előre a Bika 5°50’-ről, ahol ismét együttáll a felszálló Holdcsomóponttal, ami már egyszer megtörtént április 7-én. Ez az együttállás energetikailag hasonlít az Uránusszal való együttállásra, mivel az új dolgokra hívja fel a figyelmet, tudatára ébredhetünk, milyen változásokat kellene eszközölnünk. Ismételten felhívja a figyelmet, hogy helyesebb lenne a racionális gondolkodást, a józan észt előtérbe helyezni.

Az elhamarkodott döntések helyett jobban járunk, ha alaposan átgondoljuk a dolgokat. A megértés és a kommunikáció sokat segíthet. Lehet, hogy változtatni kell gondolkodásmódunkon, vagy álláspontunkon. Jöhetnek új, innovatív ötletek, melyeket majd a retrográd időszak végén könnyebben tudunk átültetni a gyakorlatba. Lehetnek fontos felismeréseink, átgondolhatjuk, hogy mi az, ami az igazi értéket jelenti számunkra, hogyan tudunk stabilitást, biztonságot, békét és harmóniát teremteni. Itt az ideje mindezeket megbeszélni és megtervezni azt az utat, melynek segítségével elérhetjük céljainkat. A Nap is még egyszer utoljára találkozik a Bika feszálló Holdcsomóponttal április 28-án, majd a Merkúrral május 2-án, nyomatékosítva ezt az üzenetet.  

Amikor a Merkúr a Bika jegyében halad gondolkodásunk megfontoltabb, szilárdabb és földhözragadtabb. Könnyebb a józan eszünkre hallgatni, így tudatosabban kommunikálunk, elménk az öt érzékszerv világa felé orientálódik. A kipróbált gondolkodásmódot részesítjük előnyben az újjal szemben. Könnyebben elviseljük a rutinszerű, monoton munkát vagy módszereket. Kommunikációnk és személyes interakcióink nyugodtabbá és határozottabbá válnak, döntéseink során körültekintően járunk el, előtte alaposan átgondoljuk a dolgokat.

A Merkúr retrográd hatását nem mindenki érzékeli, de általánosságban elmondható, hogy ebben a néhány hétben ne intézzünk feltétlenül fontos ügyeket, mert elakadásokra számíthatunk, nem biztos, hogy gördülékenyen mennek a dolgok. Mindennel kapcsolatban, amit a Merkúr ural – kommunikáció, közlekedés, informatikai eszközök – érdemes körültekintőnek lenni.

Ez az időszak kiválóan alkalmas arra, hogy lelassuljunk és újra átgondoljuk hiedelmeinket, gondolati mintánkat, hosszú távú célkitűzéseinket, és azt, hogy hogyan szeretnénk továbblépni az életünkben. Mivel a Merkúr egy föld jegyben hátrál, így szilárdabb tervekkel léphetünk ki a retrográd időszakból.

A Bika jegyében hátráló Merkúr az értékeinket, tehetségeinket, képességeinket, anyagi javainkat és alapvető szükségleteinket veszi górcső alá. A Merkúr retrográd időszaka alatt lehetőségünk van ezeket a témaköröket felülvizsgálni, átgondolni, melyek azok a tervek, amelyeket érdemes átültetni a gyakorlatba és kézzelfoghatóvá tenni, és melyek azok az elképzelések, amiken változtatni kell.

A retrográd szakasz első fele az alapos mérlegelésről, visszatekintésről és a problémák feltárásáról szól, ami ahhoz a házhoz kapcsolódik közvetlenül, amelyen a Merkúr áthalad. A retográd szakasz felénél, a Nap-Merkúr együttállás (május 2.) során feltárulhatnak bizonyos tényezők, melyeket lehet, hogy el kellene engedni, hogy teret adjunk az új elképzeléseknek, ez megfelelhet egy új kezdetnek is, ami akkor tud aktiválódni igazán, mikor a Merkúr újra elindul előre. A retrográd szakasz második felében az ember türelmetlenebbül érezheti magát, a visszafogottság és az izgalmak egyszerre vannak jelen, ami belső feszültséget kelthet.

Nézd meg, melyik életterületeden (ház) hátrál a Merkúr (Bika 5°50’ és 15°37’ közötti szakasz), mert ha aktuális a változás, akkor annak a háznak a témáit érdemes átgondolni ebben az időszakban.

A Merkúr tranzitjai a retrográd időszaka alatt:

  • Április 24: Merkúr Rx- Mars szextil
  • Május 2: Merkúr Rx – Nap alsó együttállás
  • Május12: Merkúr Rx – Szaturnusz szextil
  • Május13: Merkúr Rx – Vénusz szextil

Rx= retrográd

Örülök, hogy találkoztunk.

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Asztrológia

2024. 29. hét

2024. július 15-21. Hétfő 07.15. Mars-Uránusz együttállás Fokozódik a lendületed, azonnal szeretnél cselekedni, nyugtalanabbá és

Tovább olvasom »

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!