Kezdőlap » Blog » Asztrológia » Vénusz a Mérlegben

2023.11.09-12.04.

A szeretet és szépség elvét szimbolizáló Vénusz november 8-án belépett levegős otthonába a Mérleg jegyébe, ahol december 4-ig marad. Találkozásai a Jupiterrel, Szaturnusszal, Uránusszal, Neptunusszal és a Plútóval, hatással vannak (pontosabban analógiában vannak) társas kapcsolatainkra, szerelmi és romantikus életünkre. Ha tudatosak vagyunk, lehetőségünk nyílik kapcsolataink tükrén keresztül mélyebben megismerni önmagunkat. Annál is inkább, mert a Vénusz négy kvinkunx aspektust is alkot a bolygókkal ez idő alatt. A kvinkunx (150°) energiái erőteljesek lehetnek, mivel egymással nem harmonizáló jegyekhez tartozó elemeket kötnek össze. Olyan problémákra mutatnak rá, melyet meg kell oldanunk. Éppen ezért a fejlődést szolgálják és tanító fényszögeknek is nevezik őket. A Mérleg Vénuszt felfoghatjuk úgy is, mint egy kaput az önismerethez. Mérlegben töltött útja végén fordulóponthoz érkezik, kinyílik a kapu, ahol már nem lesz kérdés, hogy belépsz-e rajta.

A Vénusz arra ösztönöz bennünket, hogy felismerjük a kapcsolataink értékét, más emberek szerepét az életünkben, jobban megértsük mit szeretnénk, mit értékelnénk és mit élveznénk és mit nem, hogyan szépítsük a környezetünket és milyen kiigazításokat hajtsunk végre, hogy harmóniában és egyensúlyban legyünk.

A Mérleg Vénusz érzelmileg hűvös távolságtartással közelíti meg a romantikus ügyeit. Kapcsolatközpontú, szélsőséges esetben társfüggő is lehet. Kiegyensúlyozott kapcsolatra törekszik, kompromisszumkész, előzékeny és nem szereti az agresszív viselkedést. Viszont a kellemetlen helyzetek elkerülése végett hajlamos eltussolni a komolyabb problémákat, a mélyben neheztelhet, de felszínesen elfogadónak tűnhet.

Figyeld meg az érzéseidet, valódiak-e vagy felszínesek? Előfordulhat, hogy el szeretnéd kerülni a konfliktust, szembenézni a kényelmetlen igazságokkal és inkább belenyugszol egy helyzetbe. Figyeld meg, hogy nem hanyagolod-e el magadat, vágyaidat, szükségleteidet túlságosan, azért, hogy mások kedvében járj. Ez nem azt jelenti, hogy nem fontos a másik boldogsága, csak ha te ezáltal kibillensz az egyensúlyodból, akkor vagy a hozzáállásodon változtatsz, vagy egy kicsit több figyelmet fordítasz magadra.

A Mérlegben lévő Vénusz intellektusával, szellemességével és varázsával csábít. Kecsesen és elegánsan fejezi ki magát, természetes és intuitív módon ráérez mások szükségleteire és vágyaira. Ez az időszak mindenféle művészi és kreatív tevékenységnek is kedvez.

A Vénusz kapcsolódásai a többi bolygóhoz ebben az időszakban:

  • November 8: Vénusz-Szaturnusz kvinkunx
  • November 15: Merkúr-Vénusz szextil
  • November 16: Vénusz-Jupiter Rx kvinkunx
  • November 26: Vénusz-Uránusz Rx kvinkunx
  • November 30: Vénusz-Neptun Rx kvinkunx
  • December 3: Vénusz-Plútó kvadrát

(Rx=retrográd)

A tegnap este bepontosodó és még ma is aktív a Vénusz Szaturnusszal alkotott kvinkunxa hatására olyan érzésed lehet, mintha korlátozva és akadályozva lennél az érzéseid, szereteted kifejezését illetően. Az átlagnál érzékenyebbé válhatsz és feljöhet az elutasítástól vagy az elhagyatottságtól való félelem is. Délelőtt a Vénusz mellé becsatlakozik a Hold is felerősítve mindezt. Napirendre kerülhet a szabadságvágy és az elköteleződés közötti konfliktus. Előtérbe kerülnek az értékekkel kapcsolatos dilemmák, vajon melyek az igazán fontosak egy kapcsolaton belül. Megjelenhetnek a felelősségvállalással és a hosszú távú célokkal kapcsolatos kérdések. Ráeszmélhetsz arra, hogy miért érdemes keményen dolgozni, kitartást, önfegyelmet és türelmet gyakorolni. Ha tudsz, akkor a mai nap folyamán egy kicsit vonulj el és figyelj befelé.

Örülök, hogy találkoztunk. 👋

Iratkozz fel, hogy minden héten kaphass emailban is fantasztikus tartalmakat. 😉

Mit is?
- Heti megjelent cikkek
- Előrejelzések
- Asztrológiai érdekességek
- Fejlesztések az oldalon
- Kedvezmények

Nem spammelünk! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.
Bármikor le tudsz iratkozni természetesen.

Érdekelhet...

Friss cikkek

Egy könyv ami csak rólad szól

Közel 3x-4x ennyi információ egy könyvben, az alapismeretektől kezdve, részletes magyarázatokon és ábrákon keresztül mutatja be sorsodat, életutadat. Mindezt úgy, hogy érteni is fogod…

Mindezt egy kattintásra tőled már csak néhány percen belül olvashatod!

 

Születési idő és hely ismeretében

Asztrológiai elemzés

A születési dátumod csupán egy számnak tűnik, pedig sokkal több annál.